9 Mart 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAMYA



En sevdiğim sebze yemeklerinden biride Bamya' dır.
Ben temizleme işi biraz zahmetli olduğundan fazla yapamıyorum ama fırsatını da buldum mu kaçırmam. Aslında kışlık hazırlıklar sırasında bolca alıp temizleyerek derin dondurucuya kaldırsam çok rahat ederim ama ona sıra gelmiyor bir türlü :))

Malzemeler:

  • Yarım kg bamya
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça yada biber salçası
Yapılışı; Bamyalarımızı iyice yıkıyoruz ve sap kısmını fazla derine girmeden sanki kalemtraşla kalem açıyor gibi temizliyoruz. Yemeklik doğranmış kurusoğan, sarımsak ve zeytinyağını tencereye alıp çok hafif kavuruyoruz. Şekeri ve salçayıda ekleyip üzerine bamyaları döküp tencereye iyice yayın, üzerine doğranmış domatesi,limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip çok az sıcak su koyun ve ağzını kapatıp önce yüksek ateşte ardından çok kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

8 Mart 2016 Salı

KABAKLI HAVUÇLU SALATA


Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • Ceviz (olmasa da olur)
  • 2 yk  zeytinyağ
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • tuz
  • isteğe göre sarımsak

Yapılışı; kabak ve havuçları rendeleyip zeytinyağ da kavurun. Ayrı kasede yoğurt tuz ve sarımsakları karıştırın ve üzerine kavrulmuş kabak-havuç karışımını ve iri kıyılmış cevizi ekleyip dinlendirin. Servis için hazır Afiyet olsun.