9 Mart 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAMYA



En sevdiğim sebze yemeklerinden biride Bamya' dır.
Ben temizleme işi biraz zahmetli olduğundan fazla yapamıyorum ama fırsatını da buldum mu kaçırmam. Aslında kışlık hazırlıklar sırasında bolca alıp temizleyerek derin dondurucuya kaldırsam çok rahat ederim ama ona sıra gelmiyor bir türlü :))

Malzemeler:

  • Yarım kg bamya
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça yada biber salçası
Yapılışı; Bamyalarımızı iyice yıkıyoruz ve sap kısmını fazla derine girmeden sanki kalemtraşla kalem açıyor gibi temizliyoruz. Yemeklik doğranmış kurusoğan, sarımsak ve zeytinyağını tencereye alıp çok hafif kavuruyoruz. Şekeri ve salçayıda ekleyip üzerine bamyaları döküp tencereye iyice yayın, üzerine doğranmış domatesi,limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip çok az sıcak su koyun ve ağzını kapatıp önce yüksek ateşte ardından çok kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Kendinizi bu kadar çok özletmeyin,instagramdaysanız haberim olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok harika bir sebze yemeği ellerine sağlık

    YanıtlaSil