
Malzemeler:
Köfte Malzemesi;
- 1 kg az yağlı kıyma
- 1 su bardağı irmik
- 1 kurusoğan rendelenmiş
- tuz
- kimyon
- kekik
Üzeri için;
- 3 domates rendesi ile sos hazırlayın.
Köftenin altına;
- bayat ekmek dilimlerini tereyağ ile soteleyin
- 4 yemek kaşığı yoğurt tuz ve az su ile açın.
Yapılışı; köfte malzemelerini iyice yoğurun ve bir gece dolapta dinlensin Ertesi gün pasta kreması sıkacağına doldurun ve uzun şeritler halinde sıkın. (Bu aşamada derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.) az yağlı bir tavada arkalı önlü pişirin. Aynı tavaya bolca tereyağ koyun ve dilediğiniz kadar ekmek dilimlerini soteleyin. servis yapacağınız tabağa ilk ekmek dilimlerini üzerine yoğurdu dökün. Köfteleri dizip domates sosu ekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.