24 Haziran 2015 Çarşamba

EZOGELİN PILAVI



Tarif Yeşim ablaya ait... Ve ben onun her tarifi gibi bu pilava da bayıldım . Ellerine sağlık ablacım :)
Lezzetli olduğu kadar bereketli de bir pilav yanına cacık yada soğanla tek başına bile bir öğün, kalabalık bir sofra için denemenizi yada yarım Ölçü yapmanızı tavsiye ediyorum çünkü bu malzemelerle bolca ezogelin pilavınız oluyor. 
Öncelikle belirteyim ki tarifin orijinal halinde haşlanmış nohut ve yeşil mercimek de var ama ben bizim evdekiler yemezler diye eklemedim. Birde yıldız Şehriye evde yoktu o yüzden arpa ve tel Şehriye ölçüsünü 1,5 fincan olarak ayarladım. Et suyu yerinede derin dondurucuda daha önceden Hazırladığım Etsuyu  tabletlerim vardı sıcak suyun içine onlardan ekledim.  Pilavımız düdüklü tencerede pişiyor onca lezzetin yanında birde zaman kazancımız var yani ;)) gelin yapın siz bu pilavı 

Malzemeler: 
  • 1 türk kahvesi fincanı yıldız şehriye 
  • 1 türk kahvesi fincanı arpa şehriye
  • 1 türk kahvesi fincanı tel şehriye
  • 1 bardak pilavlık bulgur 
  • 2 bardak pirinç (tuzlu suda 15 dk bekletilmiş) 
  • 1 yemek kaşığı Tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • 1 orta boy rendelenmiş kurusoğan
  • 3,5 bardak et suyu 
Yapılışı:  Zeytinyağı ve tüm şehriyeleri düdüklü tencerenize koyun ve rengi dönene kadar kavurun. Pilavlık bulguru ekleyin ve 2-3 dakika kavurun üzerine ıslatılmış iyice yıkanmış pirinçi ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun. Rendelenmiş kurusoğan, nane, tuz ve tereyağını da ekleyip kavurmaya devam edin. Et suyunu ekleyin ve kaynamasını bekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Buhar çıkışı olduktan sonra düdüklünün mandalını indirin ve altını kısıp 5 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra 15 dakika dinlendirip pilavınızı sadece Çatal ile havalandırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.