21 Mayıs 2015 Perşembe

RULO POĞAÇA




Bu börekler o kadar klasiktir ki bizim evde (gerçi annemin evinde) en pratik poğaça tarifimizdir. Kolay ve her zaman evde olan malzemelerdendir. Arasına da ister peynir, ister zeytin ezmesi ister kavrulmuş tahinli un yapıp koyun hepsinde de ayrı bir lezzet alır.

Malzemeler:

  • 2 yumurta (1 sarı üzerine )
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Un
  • Çörekotu
İç harcı; yarım kalıp beyaz peynir (ben farklı peynirlerden karışım yaptım, sizde öyle yapın daha lezzetli oluyor)

Yapılışı; Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı hamur yoğuracağınız kaba alınır ve iyice çırpılır. Tuz, un ve kabartma tozu eklenip yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar kontrollü bir şekilde un ekleyin.  Hamuru 3 bezeye ayırın ve elinizle uzunlamasına açın ortasına harcınızı koyup ortada birleştirecek şekilde hamuru kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye birleşme yeri alta gelecek şekilde koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin ve ince dilimler halinde kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)





BİTTER ÇİKOLATALI PUDİNG


Puding, puding değil sanki başyapıt....
Uzun zamanadır tattığım en lezzetli sütlü tatlı diyebilirim. Hazır paketler yerine mutlaka bunu denemenizi öneririm. Tarif Yeşim Ablamdan :) Ellerine sağlık canım benim,İyi ki varsın ve iyi ki bizimle paylaşıyorsun tariflerini....
Tarifi aynen yazıyorum ancak ben diyette olduğum için tereyağ eklemedim.

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 1 paket (200 gr) süt kreması
  • 2 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı mısır nişaştası
  • 1 türk kahvesi fincanı kakao
  • 1 paket (80 gr) bitter çikolata
  • 25 gr tereyağ (ben eklemedim)


Yapılışı; Yağ ve Çikolata dışındaki tüm malzemeyi tencereye alın ve ocakta sürekli çırpıcı ile karıştırarak pişirin.  Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve yağ ile çikolatayı ekleyip homojen bir kıvam alıncaya dek mikser ile çırpın. Kaselere pay edin ve oda ısısına gelinceye kadar soğutun. ardından kaselerin üzerini streç film ile kaplayın ve buzdolabına kaldırın. (Amaç üzeri kuru olmasın) Afiyet Olsun.

14 Mayıs 2015 Perşembe

MAHLEPLİ POĞAÇA


Malzemeler:

  • Yarım paket teremyağ (125 gr)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket mahlepli kabartma tozu
  • tuz
  • alabildiği kadar un
Yapılışı; Tüm malzeme iyice yoğrulur ve biraz hamur dinlenmeye bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp arasına dilediğiniz bir harç malzemesini koyarak yada sadece yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.  (ben farklı peynirlerden karışım yapıp arasına koydum.)  Üzerine yumurta sarısı sürün ve yaklaşık 200 derece önceden ısınmış fırında pişirin. Afiyet olsun.


13 Mayıs 2015 Çarşamba

REÇELLİ KAHVELİ KURABİYE


Malzemeler:

  • 1 paket teremyağ (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı dolusu nescafe
  • un

Yapılışı; Teremyağ ve pudra şekerini mikser ile iyice çırpın. Yumurta sarısı ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ile beraber yavaş yavaş un ekleyin ve yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin. En son nescafeyi ekleyip yoğurun ve hamurunuzu 10-15 dakika dinlendirin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya başlasın. Ardından hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve elinizde yuvarlayıp  Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup ortasına parmağınız ile iyice bastırın. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip ortalarına reçel yada çikolata  koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.