30 Mart 2015 Pazartesi

Peynirli Poğaça

Mutfağımın tadına doyamadığımız lezzeti Teremyağ, yepyeni bir lezzet daha çıkarmış. Lezzeti ile eşsiz Teremyağ`a sütün en kıymetlisi kaymağı eklemişler. Kaymaklı olunca şaşırdım tabi ki ama hikayesini öğrenince işte #benimlezzetsirrim dedim. Anadolu’daki hamarat hanımlar yemeklerinde lezzeti arttırmak için yağ ile birlikte kaymak kullanırlarmış. Bu sır da pek bilinmezmiş :) Teremyağ Gurme Kaymaklı ile ben de bu sırrı keşfedenlerden oldum. Artık keklerim, poğaçalarım, pilavlarım ve de yemeklerim daha bir lezzetli olacak.
İşte bugün sizlere Teremyağ Gurme Kaymaklı ile hazırladığım nefis bir poğaça tarifim var. Poğaçamız kıyır kıyır, bol dereotlu, peynirli lezzeti bol nefis bir anne poğaçası. Teremyağ Gurme Kaymaklı`nın lezzet farkını hissedeceğiniz nefis bir poğaça. Kolay ve bol lezzetli...
Daha bir çok tarif ve püf noktaları için Teremyağ ile kıskandıracak lezzetler hazırlamak Teremyağ Facebook ve Instagram sayfalarını takip ederek hepsi denenmiş ve birbirinden leziz tariflere ulaşabilirsiniz. Hanımlar; siz de bu sırrı mutfağınıza taşıyın ve eşsiz lezzetler hazırlayın :)
Teremyağ`dan gelen hediye paketim. İçinde adıma özel bir tarif defteri, adımın baş harflerinin işlendiği önlük, eldiven ve ahçı başlığı, muhteşem Teremyağ Gurme Kaymaklı tarifleri, buzdolabı not defteri ve kalemi. Tabi ki bir de Teremyağ Gurme Kaymaklı..Çok teşekkürler Teremyağ Gurme Kaymaklı ailesi...
MALZEMELER
6 yemek kaşığı(200 gr.)Teremyağ Gurme Kaymaklı Margarin
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un(600 gr.)
1\2 demet incecik doğranmış dereotu
İÇİ İÇİN
200 gr.beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN
çörekotu
YAPILIŞI
Teremyağ Gurme Kaymaklı`mızı ve hamurumuz için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırma kabımıza alıp, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Daha sonrada 15 -20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Hazırladığımız hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler koparıp, avucumuzun içinde açıyoruz ve içine beyaz peynirimizden koyup yuvarlak şekilde kapatıyoruz.
Hazırladığımız poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.
Daha sonrada 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu ölçüden 1 tepsi poğaça çıkıyor.
Afiyet Olsun...
Bu içerik http://nurlumutfakta.blogspot.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

23 Mart 2015 Pazartesi

RULO ELMALİ PASTA



Tariflerini denemekten hiç çekinmediğim Yeşim abladan muhteşem bir rulo pasta!! Pasta diyorum çünkü kek demek haksızlık olur :)) Görüntüye bakıpta sakın bu zor yada zaman alır diye düşünmeyin çünkü gerçekten pratik yapılıp, olağanüstü bir lezzet çıkıyor. Tabii bu arada elmalı kurabiye sevenlerede de yeni ve kolay bir tarif sunuyoruz 😊





Tarif için  Yeşim ablanın  ellerine kollarına sağlık 😍

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Elmalı harç için;

  • 6-7 adet orta boy yeşil elma 
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • tarçın
  • Ceviz
Üzeri İçin Pudra şekeri

Yapılışı; Öncelikle elmalar rendelenir ve şekerle birlikte tavada kavrulur ceviz ve tarçın ilave edilip karıştırılır ve soğuması için bir kenara alınır. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elmalı karışım dökülüp eşit şekilde yayılır. Kek malzemelerini güzelce çırpın ve elmalı harcın üzerine eşit olacak şekilde dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika dinlendirin ve üzerine tekrar yağlı kağıt serip aynı boyda başka bir tepsiyi üzerine koyup ters çevirin (iç içe giriyormuş gibi düşünerek tepsiyi üzerine koyun) ve Elmalı harcın Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırıp alttaki yağlı kağıt yardımıyla sıkıca rulo yapın. (Bu aşamada benim kekim parçalandı bende silikon iplerle sardım zaten 1 saat sonunda şeklini alıyor ve açılmıyor) yağlı kağıdın Uç kısımlarını sıkıca Kapatın ve 1 saat dinlendirip yağlı kağıdı Çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın. Afiyet olsun . 



22 Mart 2015 Pazar

SİVİYAGLİ UN HELVASİ



Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Ceviz
Yapılışı; şeker ve suyu bir kaseye alın ve karıştırarak şekeri iyice eritin. Yağ ve unu tencereye alın ve mis gibi un kokusu çıkıp rengi kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurun.  Cevizleri elinizle parçalayın ve Una ekleyip kavurmaya devam edin. Cevizlerde kavrulduktan sonra tencereyi Ocaktan alın ve şekerli su karışımını yavaş yavaş ekleyin ama bu arada bir taraftanda karıştırın ki topaklanmasın. Tekrar ocağa alın ve karıştırarak 3-4 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. ardından ocağı Kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra tatlımız hazır. Afiyet olsun. 

8 Mart 2015 Pazar

BESLENME ÇANTASI İÇİN SANDVIÇ ÖNERİSİ

Aslında benim bu beslenme önerisini yaz tatilinde vermem gerekirdi ;)) hep geç kalıyorum tarifleri eklemede :( bu sefer vakti kaçırmadan yazayım.
Devlet okuluna geçtiğimizden beri en büyük sıkıntımız beslenmeye ne koycaz ?

O yüzden değişik sandviç Çeşitleri deniyor ve beğenilenleri haftada bir tekrarlıyoruz. Burdaki târifde en çok talep alanlardan umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:
  • 2 dilim tost ekmeği
  • Kaymak
  • Yeşil zeytin ezmesi 
  • Kaşar dilimi 
  • Yeşil biber
Yapılışı; ekmek dilimlerinden birine kaymak diğerine zeytin ezmesi sürün ve arasına kaşar dilimini ve ince kıyılmış biberleri koyup kapatın hatta ılık tost makinesinde çok az ısıtarakda tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.  

7 Mart 2015 Cumartesi

ŞAM KURABIYESI



Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağ veya erimiş Tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı yoğurtun içine 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 2 büyük portakal kabuğu
  • Yumuşak bir hamur kıvamına kadar un
Yapılışı; Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın üzerine yağ (ben yarısı Tereyağ yarısı sıvıyağ olarak kullandım) , karbonat ve kabartma tozu ile iyice köpürmüş olan yoğurt'u ve ele yapışan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun. Küçük bir kaseye az sıvıyağ koyup elinizi yağlayın ve hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve şeker serpin. Daha önceden ısınmış 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 


4 Mart 2015 Çarşamba

ACUKA yada MUHAMMARA



Bizim evimizde acuka'nın ayrı bir yeri vardır. Küçükten büyüğe herkes çok sever kimi zaman sandviçlerimizi lezzetlendiririr kimi zamanda çayımızın yanında lezzetli bir ara öğün olur. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bu mezeyi ben bizim damak tadımıza göre ayarlayıp yazdım umarım sizlerde beğenirsiniz. 


Malzemeler: 

  • 3-4 dilim bayat ekmek içi (öğütülmüş ise 3 kaşık)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • Birer çay kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Azıcık tuz
Yapılışı; mutfak robotunun içine sarımsak ve ekmek dilimlerini koyun ve iyice ezilene kadar blenderdan geçirin. Ardından ceviz ve baharatları ekleyip biraz daha karıştırın. Salçaları, nar ekşisi ve sıvıyağıda ekleyip kaşık ile karıştırın. Biraz dinlendirin ve servise hazır. Afiyet olsun.