21 Mayıs 2015 Perşembe

RULO POĞAÇA




Bu börekler o kadar klasiktir ki bizim evde (gerçi annemin evinde) en pratik poğaça tarifimizdir. Kolay ve her zaman evde olan malzemelerdendir. Arasına da ister peynir, ister zeytin ezmesi ister kavrulmuş tahinli un yapıp koyun hepsinde de ayrı bir lezzet alır.

Malzemeler:

  • 2 yumurta (1 sarı üzerine )
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Un
  • Çörekotu
İç harcı; yarım kalıp beyaz peynir (ben farklı peynirlerden karışım yaptım, sizde öyle yapın daha lezzetli oluyor)

Yapılışı; Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı hamur yoğuracağınız kaba alınır ve iyice çırpılır. Tuz, un ve kabartma tozu eklenip yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar kontrollü bir şekilde un ekleyin.  Hamuru 3 bezeye ayırın ve elinizle uzunlamasına açın ortasına harcınızı koyup ortada birleştirecek şekilde hamuru kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye birleşme yeri alta gelecek şekilde koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin ve ince dilimler halinde kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)





2 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. şeklide çok pratik ve güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil