13 Mayıs 2015 Çarşamba

REÇELLİ KAHVELİ KURABİYE


Malzemeler:

  • 1 paket teremyağ (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı dolusu nescafe
  • un

Yapılışı; Teremyağ ve pudra şekerini mikser ile iyice çırpın. Yumurta sarısı ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ile beraber yavaş yavaş un ekleyin ve yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin. En son nescafeyi ekleyip yoğurun ve hamurunuzu 10-15 dakika dinlendirin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya başlasın. Ardından hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve elinizde yuvarlayıp  Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup ortasına parmağınız ile iyice bastırın. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip ortalarına reçel yada çikolata  koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. bir türlü yapamaya fırsat olmadı bu kurabiyeyi.ellerine saglık.

    YanıtlaSil