10 Nisan 2015 Cuma

İNEGÖL KÖFTE



İnegöl köfte sevenler için gerçekten tam puan alan bir köfte tarifi var bugün :)
Ben köfteyi tattıktan sonra "bir daha dışarıda içinde ne kıyması olduğunu bilmediğim köfte yemem, işte aynı lezzet" diye düşündüm. Denemenizi şiddetle tavsiye ettiklerim listesine yeni bir tarif :))

Malzemeler :
  • 1 kilo kıyma
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 orta boy kuru soğan rendelenmiş
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı ekmek içi ( kurutulup blenderdan geçirilmiş)
  • 2 tatlı kaşığı karbonat (küçük paketlerden 2 adet)


Yapılışı; kıymayı, ekmek içini, su ve tuzu iyice yoğurun ve ağzını kapatıp Bu şekilde tam 24 saat buzdolabında bekletin. Ertesi gün harcın içerisine rendelenmiş soğanı ve bir çay bardağının içerisinde limon suyu ile köpürttüğünüz karbonatı ekleyin. Bu şekilde biraz yoğrurun ve minik tombiş şekiller verip tekrar dolaba kaldırın ve yaklaşık yarım gün daha dinlendirip (ben bu aşamada fazla olan kısmını buzluğa kaldırdım) öyle pişirin. Pişirmek için yağ kullanmayın yağsız tavada yada mangalda iyice pişirin. Afiyet olsun. 

3 yorum:

  1. Alllaaahııımmmm cansın sen can😋😋

    YanıtlaSil
  2. Guzel goruntu sonrasi gecenin bir vakti inegol koftesi istedim:)) nefisss ler..afiyetler olsun.

    YanıtlaSil