22 Mart 2015 Pazar

SİVİYAGLİ UN HELVASİ



Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Ceviz
Yapılışı; şeker ve suyu bir kaseye alın ve karıştırarak şekeri iyice eritin. Yağ ve unu tencereye alın ve mis gibi un kokusu çıkıp rengi kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurun.  Cevizleri elinizle parçalayın ve Una ekleyip kavurmaya devam edin. Cevizlerde kavrulduktan sonra tencereyi Ocaktan alın ve şekerli su karışımını yavaş yavaş ekleyin ama bu arada bir taraftanda karıştırın ki topaklanmasın. Tekrar ocağa alın ve karıştırarak 3-4 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. ardından ocağı Kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra tatlımız hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder