23 Mart 2015 Pazartesi

RULO ELMALİ PASTA



Tariflerini denemekten hiç çekinmediğim Yeşim abladan muhteşem bir rulo pasta!! Pasta diyorum çünkü kek demek haksızlık olur :)) Görüntüye bakıpta sakın bu zor yada zaman alır diye düşünmeyin çünkü gerçekten pratik yapılıp, olağanüstü bir lezzet çıkıyor. Tabii bu arada elmalı kurabiye sevenlerede de yeni ve kolay bir tarif sunuyoruz 😊





Tarif için  Yeşim ablanın  ellerine kollarına sağlık 😍

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Elmalı harç için;

  • 6-7 adet orta boy yeşil elma 
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • tarçın
  • Ceviz
Üzeri İçin Pudra şekeri

Yapılışı; Öncelikle elmalar rendelenir ve şekerle birlikte tavada kavrulur ceviz ve tarçın ilave edilip karıştırılır ve soğuması için bir kenara alınır. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elmalı karışım dökülüp eşit şekilde yayılır. Kek malzemelerini güzelce çırpın ve elmalı harcın üzerine eşit olacak şekilde dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika dinlendirin ve üzerine tekrar yağlı kağıt serip aynı boyda başka bir tepsiyi üzerine koyup ters çevirin (iç içe giriyormuş gibi düşünerek tepsiyi üzerine koyun) ve Elmalı harcın Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırıp alttaki yağlı kağıt yardımıyla sıkıca rulo yapın. (Bu aşamada benim kekim parçalandı bende silikon iplerle sardım zaten 1 saat sonunda şeklini alıyor ve açılmıyor) yağlı kağıdın Uç kısımlarını sıkıca Kapatın ve 1 saat dinlendirip yağlı kağıdı Çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın. Afiyet olsun . 



1 yorum:

  1. Rulo pasta cok güzel tutmus, ellerine saglik. Ben nedense pek tutturamiyorum.

    YanıtlaSil