8 Aralık 2014 Pazartesi

LİMONLU CHEESECAKE



Malzemeler:
Tabanı için;
  • 1 paket eti burçak
  • 50 gr badem iyice öğütülmüş (Fındık da güzel oluyor)
  • 80 gr tereyağ
Harcı için;

  • 800 gr labne (iyice süzülmüş olarak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon suyu
  • 2 limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu krema


Sos için;
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı; Dikdörtgen borcamınızın tabanına yağlı kağıdı dışına da alüminyum folyoyu kaplıyoruz. Rondoda un haline getirilmiş bisküvilere erittiğiniz tereyağını, bademleri ekleyin ve iyice harmanlayın. Kalıbın tabanına bu karışımı dökün. Üzerine bir bardak yardımı ile iyice bastırın.Harç için gerekli tüm malzeme oda sıcaklığında olmalı. Malzemeyi  iyice karıştırın ama yumurtayı teker teker ekleyin, unu da en son. Harcı borcama dökün. İçi su dolu fırın tepsisinin içine borcamı oturtun ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ortası cıvık gibi ama kenarlar pişmiş ise fırını kapatma zamanı gelmiş demektir. Yarım saat kadarda fırında bekletin. Üzeri için sos malzemelerini ocağın üzerinde  karıştırarak pişirin. Biraz ılıdıktan sonra sosunu dökün, En ideali 1 gece, en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yemeye hazır.