11 Kasım 2014 Salı

MANTARLI PATATESLİ ET SOTE


Çalışan bir anne ve eş olarak hem lezzetli hemde pratik olan yemekleri tercih ediyorum. İşte o yüzden bugünkü yemek tarifimizde hem pratik hemde lezzetli :)

Malzemeler:

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 orta boy kurusoğan
  • 2 kaşık becel tereyağlı
  • 2 orta boy patates
  • 400 gr mantar 
  • zahter veya kekik
  • tuz
  • pul biber
  • karabiber

Yapılışı; Kurusoğanı yemeklik doğrayın ve yağda çok az kavurun üzerine etimizi de ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar önce harlı sonra kısık ateşde iyice pişirin. Eğer suyu bittiğinde hala pişmemiş ise çok az sıcak su ekleyebilirsiniz. Ardından yıkanmış ve dilimlenmiş mantarları da ekleyin. Mantarlar da piştiği zaman tüm baharatları ekleyip altını kapatın. Bu arada diğer bir tarafda patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın. Kızaran patatesleri servis öncesinde et yemeğimize ekleyin ve karıştırın. Yanında mısırlı pilavla birlikte muhteşem bir akşam yemeği hazır :) Afiyet olsun.

10 Kasım 2014 Pazartesi

ISPANAKLI TAHİNLİ BÖREK


Şimdi ben desem ki bu börekler harika,muhteşem,mutlaka deneyin diye! Kızar mısınız bana :)) Her şeyde muhteşem denmez ki ama dimi fakeeet ben ne yapayım arıyorum tarıyorum netten tamda damak tadıma uygun bir tarif bulunca deneyip bayılıyorum :))
Bu böreklerde yine hem çalışanlara hem ev hanımlarına göre, hazırlayın atın buzluğa misafir geldiğinde hemen fırına verin ve çay demlenene kadar çıtır çıtır börekler hazır bile.

Tarif Nurlu Mutfakdan.

Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 kaşık tahin
  • 1 çay bardağı su

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 2 kaşık tahin
  • 1 kuru soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Üzerine yumurta sarısı

Yapılışı; Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Ispanaklar güzelce ayıklanır, yıkanır ve suyu sızdırılır. Ardından kuru soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur. Üzerine  ıspanak eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. En son baharatlar ve tahin eklenip soğuması için bir kenara bırakılır. Sıra geldi yufkalara sürülecek harca, Tahin, Sıvıyağ ve su karıştırılır. İlk yufkayı masanızın üzerine serin ve sıvı harçdan üzerine döküp her yerine eşit dağıtın. Yufkanın uçlarını içe doğru kapatıp dikdörtgen bir şekil elde edin. Ispanaklı harcın üçte birini üzerine dağıtın ve rulo şeklinde sarın. Dilediğiniz büyüklükte kesin.  Buzluğa koymadan önceki hali aşağıdaki resimdeki gibi;


Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yaptıktan sonra kalan harcı üzerine fırça ile sürün. Buzluğa kaldırın ve dilediğiniz zaman çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 200 derece fırında güzelce pişirin. Afiyet Olsun. 

6 Kasım 2014 Perşembe

RULO KATLI PASTA




























Bugün benim doğum günüm......

Çok mutluyum, Allahıma çok şükür hayatımda sevdiğim değer verdiğim herkes yanımda, sağlıklılar ve sağlıklıyım. Çocuklarım, dünyalar güzeli canlarım onları bana veren rabbime ve vesile olan kocama :)) şükürler olsun. Rabbim sevdiğim kimsenin acısını göstermesin. İyi ki doğmuşum bennnn. Her doğum günümde mutlu olurum aslında ama nedense bugün ayrı bir heyecan ve sevinç kaplı içimde. (Gerçi sabah ki konferans telefon görüşmesinden olabilir :)) Deli kızlar nolcak...) Bu özel ve en güzel yaşım olacağına inandığım bugünde kendim için, arkadaşlarımında içinde olduğu kocaman ailemle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı, bol paralı ve huzur dolu, yüzümden tebessümün eksik olmadığı bir ömür diliyorum. oh maşallah :)) Ayrıca bugün mutluluk başıma bela olsun diyorum :) Daha ne olsun dimi.
Bu pastayı Hicranım kızına yapmıştı ama ben kendime hediye ediyorum bugünlük....Herkeslere ikramım olsun.
Tarifi ise;

Malzemeler:

  • Rulo kat
  • Bonibon 
  • hazır pastaban
  • Muz
  • Draje
  • Fıstık
  • Muz
  • Çikolata sosu (varsa Çok az üzeri için)
  • Yarım bardak süt (ıslatmak için)
  • 160 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 200 gr fındık kreması (Sarelle,  Chokella yada Nutella )
  • 1,5 su bardağı süt kreması

Yapılışı; Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Bunun için Süt kremasını tencereye alın ve kaynama noktasına gelince içine çikolataları kırın ve karıştırın. pürüzsüz bir kıvam elde edince fındık kremasını ekleyin, altını kapatın ve biraz dinlendirin. Pasta çemberimizi servis edeceğimiz tabağa alıyoruz ve rulo katları yan yana dik olarak dizin, ilk kat için pastabanı yerleştiriyoruz üzerini çok az süt ile ıslatıyoruz. Kremanın yarısını dökün ve üzerine bolca çikolata, fıstık ve draje ekleyip ikinci pastabanıda üzerine yerleştirin ve süt ile ıslatın. Yine aynı şekilde kremayı dökün. Bu sefer muz, bonibonlar ve çikolata sosu ile son şeklini verip biraz dinlendirin. Afiyet olsun.


5 Kasım 2014 Çarşamba

EN KRAL KAHVALTILIK TARİF PANCAKE


Madem kaymak yaptık evde bolca kaymağımız var, balımız var, reçelimiz var o halde hiç durmuyoruz ve hemen pancake yapıyoruz :)

Benim evde yıllar önce Esse den aldığım Delonghi marka bir elektrikli barbeküm var. Mutfaktaki vazgeçilmezlerimdendir kendisi. Köfte pişer, şiş pişer, sebze ızgara eder o kadar marifetlidir ki pancake de yapar :))) Izgarayı ısıtıp çok az yağladıktan sonra küçük bir kepçe ile döküp mini pancakeler yapıyorum. Hem çocuklar hem misafirlerim keyifle yiyorlar. Sizin uygun bir ızgaranız yoksa hiç üzülmeyin krep tavasında yada herhangi bir yanmaz tavada aynı işlemi görür.

Malzemeler:
 (Birim ölçü veriyorum. Resimde görünen kadar pancake yapmak için 2 ölçü kullanabilirsiniz)

  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz, çok az
Yapılışı; Yumurta ve vanilyayı iyice çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyip mikser ile karıştırarak boza kıvamında bir hamur elde edin. Isınmış ve yağlanmış tavanızda arkalı önlü pişirin. İşte hepsi bu kadar afiyet olsun.