5 Haziran 2014 Perşembe

PATLICAN YATAĞINDA TOP KÖFTE


Kışlık hazırlıklarının tükendiği şu son günlerde çok pratik bir tarif daha sizlere :)
Yapımı benim için gerçekten çok çabuk oldu çünkü patlıcanım közlenmiş olarak buzlukda hazırdı. Köftelerim yine dolabımda pişirilmeyi bekliyordu ve domates sos ise en son kavanozu kullandım :( resmen üzüldüm yaaa allahtan marketteki domatesler biraz daha  iyi çıkmaya başladı.
Ben size yinede uzun şekliyle tarif edeyim.

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 iri soğan rendelenmiş
  • 3-4 kaşık robottan çekilmiş kuru ekmek
  • 1 yumurta
  • çok az su
  • 2 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • tuz
  • karabiber

Domates sos için;

  • 3-4 adet domates rendesi
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • az kekik
  • tuz

Patlıcan yatağı için;

  • 3 iri bostan patlıcanı közlenmiş
  • 3-4 kaşık süzme yoğurt
  • 2 kaşık tahin
  • tuz

Yapılışı; Öncelikle köfte malzemelerini iyice karıştırın ve ceviz büyüklüğünde şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derece fırında güzelce pişirin. Bu arada domatesleri rendeleyip sıvıyağda pişirin salça ve baharatları ekleyip kaynatın. Çok yoğun olursa biraz sıcak su ekleyin. Közlenmiş patlıcanı, yoğurt, tahin ve tuzu blendarda iyice ezin. Ardından servis tabağına önce patlıcan, köfte ve sosu koyup sıcak servis yapın. Hem pratik hem sağlıklı enfes bir yemek hazır bile. Afiyet olsun.