28 Şubat 2014 Cuma

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor

Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.

İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.    

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.

Katılım koşulları

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Şubat 2014 Salı

ÇAYLI NESCAFELİ KURABİYE


İşte bu kurabiye varya inanılmaz baştan çıkarıcı. Asla ve asla bir tane yetmiyor bir daha bir daha yiyorsunuz. Ağızda dağılan enfes tat ve beraberinde nescafe ve çay aroması . Hindistan cevizinden bahsetmiyorum bile. Deneyin pişman olmayacaksınız. Tarif çok sevdiğim arkadaşım Meryem'e ait.

Malzemeler:


  • 1pk. margarin
  • 1/2 cb sivi yag
  • 1pk. vanlya
  • 1pk. kab. tozu
  • 2 yumurta sarisi
  • 1 avuc ceviz ya da findik iri cekilmis
  • 1 yk kuru cay
  • 1 sb pudra sekeri
  • 1yk nescafe
  • alabildigi kadar un 

Yapılışı ; oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin, yumurta ve seker iyice cirpilir sonra diger malzemeler eklenir ve yogurulur. Hamur kucuk toplar haline getirilir yumurta akina ve sonra hindistancevizine batirilir  önceden ısınmış 180 derce fırında pisirilir. Afiyet olsun.


3 Şubat 2014 Pazartesi

SULTAN PILAVI



Evimizin sultanlarına layık bir yemek... Sultan Pilavı aslında kuzu eti ile yapılır ve çokda yakışır ama ben bir değişiklik yapıp tavuk ile hazırladım. Annemin gününde  yaptım. Aslında amaç yarışmaya katılmak ve heyecan yapmaktı ama arada annemlere ve misafirlere de tattırmış oldum. Ne yarışması diyeceksiniz sanırım Kadınlar külübü yemek yarışması, pilavımı tadan  herkes çok beğendi umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:


  • 2 parça tavuk gögüs eti
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım limon suyu
  • kekik,pul biber,tuz
  • 2 adet havuç
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 40 gr dolmalık fıstık
  • 40 gr kuş üzümü
  • 1 çay bardağı badem
  • dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz


Yapılışı; Öncelikle tavuk etini iri küpler halinde kesin. Pişireceğiniz tavaya alın ve üzerine yoğurt,limon suyu,tuz,kekik ve pulbiber ekleyip iyice harmanlayın ve bir kenara alıp bir süre dinlendirin. İster 1 saat ister 1 gece. 
Ardından ocağa alın ve kısık ateşte suyunu bırakıp iyice çekene kadar pişirin.
Pirinçlerinizin üzerine bir miktar ılık suyu dökün ve yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletin.
Bademi bir cezveye alın üzerine su doldurup kaynatın (Yaklaşık 5 dakika). Suyunu süzün  ve üzerine soğuk su döküp, kabuklarını soyun.Havuçlarınızı ister uzunlamasına ister enine incecik kıyın. Pilavı pişireceğiniz tencereye 2 kaşık sıvıyağı alın ve önce soyulmuş bademleri ve dolmalık fıstığı kavurup bir  kenara alın. Aynı yağda havuç dilimlerini soteleyin ve onuda kenara alın. 
Kuş üzümünü sıcak suda bir müddet bekletin ve süzüp bir kaseye alın.
Dereotunuzu incecik kıyın.Pirinçlerinizin suyunu süzün ve iyice yıkayın. Pilav tenceresine tereyağınızı alın ve pirinçler iyice şeffaflaşana kadar kavurun.kuş üzümü ekleyin. Üzerine 3 bardak sıcak su,tuz, tarçın ve karabiber ekleyin. İyice suyunu çekene kadar kısık ateşde pişirin. Altını kapatır kapatmaz dereotunu ekleyip karıştırın. 
Evet artık muhteşem sona yaklaşıyoruz. Borcamın en altına kavrulmuş bademleri ve fıstığı koyun.
Üzerine sotelenmiş havuçları ekleyin.
Hazırladığımız kuş üzümlü, dereotlu pilavımızı koyun ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin. Üzerine tavukları ekleyip sıcak sıcak servis edin. 
Afiyet olsun.