23 Ocak 2014 Perşembe

SON ANNELER GÜNÜ.. BENDEYİZ!

Ben nasıl olur da kendi gün resimlerimi eklemeyi unuturum . İnanamıyorum :P
Menüdekilerin hemen hepsi blogda mevcut ..Tık ların üzerine basarak tariflerini görebilirsiniz.


Açık Büfe gibi yaptım. Hem çocuklar hem anneler bayağı kalabalık olduk. Hepimiz aynı masaya oturamıyoruz madem sohbet ederek yiyelim istedim:)
Ama Tatlımın, Patatesli Midye Böreğimin ve Kısırın resmini çekmeyi unutmuşum. :( 
Tiramisu tarifim için TIK. Farklı olarak 2 ölçü yapıp, kedi dili kullandım ve  borcama yaptım.
Patatesli Kırma Börek TIK
Kısır TIK


Lokum Kek  TIK


Zeytinyağlı Yaprak Sarması TIK


Peynirli Kırpık Poğaça TIK


Zeytin Ezmeli Kırpık Poğaça TIK


Bezelye Salatası TIK 


Yarma Salatası TIK


Semizotu Salatası TIK


 Şakşuka TIK


Valide Sultan Böreği TIK 


Kozalak TIK


Fındık Ezmeli Kurabiye TIK


Vişneli Kurabiye TIK


İşte böyle sevgili takipçilerim.
 Umarım size de fikir olmuştur. 
Fazla ara vermeden en kısa zamanda görüşmek üzere :)

22 Ocak 2014 Çarşamba

PORTAKALLI PIRASA

Pırasa pırasa olalı böyle lezzetli olmuş mudur acaba?
Ayy çok mu iddaalı oldu acaba. Ama ne yapayım diyet yapınca lezzetli yediğin her yemek, dünyanın en güzel yemeği oluyor. Doyasıya yedim dün akşam. Alışık olduğum salçalı limonlu pırasadan farklı bir lezzet. Pırasayı bir de böyle deneyin derim, sevgili takipçilerim :)

Malzemeler:

  • 1 kg pırasa
  • 1 kurusoğan
  • 2 portakal
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • tuz
  • dereotu
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (zeytinyağlısı  daha makbul olur)

Yapılışı; Öncelikle sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanımızı ve havucu soteliyoruz. Ardından dilimlenmiş pırasa eklenir. 4-5 dakika kadar pırasaları pişirin. Üzerine yıkanmış pirinç ve portakal suyunu ekleyin. Tuz ve şekerini ilave edin ve kendi suyuyla pişirin. Ben zaman kazanmak için hep düdüklüde pişiririm o yüzden 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave ettim. 10 dakika da enfes pırasa hazır.Üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.


21 Ocak 2014 Salı

İyi et, iyi gelecek

Et alışverişinde en önemli faktör güven. İçimiz rahat et yiyebilmemiz için, etin sağlıklı, güvenilir, iyi et olduğundan emin olmalıyız.

Migros da bunun önemini bilen bir marka olarak, eti en güvenli şekilde bizlere sunmak için büyük yatırımlar yapmış. Türkiye’nin en büyük et üretim tesisini açmış, burada yüzlerce kişilik uzman kadrosu sağlıklı, kaliteli, güvenilir eti bizlerle buluşturmak için çalışıyor.

Malum, sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ette. Bakın Migros’tan aldığınız et size gelene kadar hangi aşamalardan geçiyor?

Bu güveni sunamayan yerlerden alınan et çeşitli hastalıklara sebep oluyor. Siz de et alırken gerekli denetimlerden geçip geçmediğini, uzmanlar tarafından kontrol edilip edilmediğine dikkat edin çünkü iyi et demek iyi gelecek demek.

Ette güveni buldunuz peki ya lezzet? Onun için de leziz et yemek tariflerinin yer aldığı www.Migrostv.com u muhakkak ziyaret edin. Kilis kebaptan, fırında kuzu kol tarifine zengin et yemek tarifleri MigrosTV’de.

https://www.facebook.com/MigrosTurkiye
https://twitter.com/Migros_Turkiye

Bir boomads advertorial içeriğidir.

9 Ocak 2014 Perşembe

KREPTE KREMALI TAVUK


Merhabalar çok sevgili  izleyicilerim! 
Şimdi şu yukarıdaki resim ne kadar iştah açıcı değil mi benim içim gidiyor baktıkça .. Ama olsa da yiyemem çünkü hiç de diyete uygun bir yemek değil her zamanki gibi "muhteşem lezzetler muhteşem kaloride" olur kıvamında :) 
Ben yapmadım baştan söyleyim, çok becerikli  arkadaşımlarım var benim. Bu aralar zaten diyetteyim diye kendim pek birşey yapmamaya çalışıyorum. Bir süre arkadaşlarımda tattığım ve beğendiğim lezzetleri paylaşacağım.  Ben yedim, beğendim ve kendim yapana kadar da vakit kaybetmektense bir an önce paylaşayım dedim. Sevgili arkadaşım Hicranjım ellerine sağlık şekerim. 
Krep ayrı güzel, kremalı tavuk ayrı güzel birlikte muhteşem ama kaloride bomba :) Deneyin pişman olmayacaksınız. Hem misafirlerinize hemde ev halkına gururla servis edilebilir. 



Benim daha önce yaptığım Manisa Kebabına çok benziyor, 
et sote  yerine kremalı tavuk var. 
Tarif için Tık Lütfen.

Malzemeler:

Krep için;

  • 2 yumurta
  • 1/2 litre süt
  • 1 bardak su
  • Kıvam alıncaya kadar un 
  • tuz


İç harcı için;

  • Kurusoğan
  • Tavuk Gögsü
  • mantar
  • Kırmızı pul biber
  • karabiber
  • tuz
  • Krema
Yapılışı; Tavukları sotelik küçük doğrayalım ve tavada suyunu bırakıp iyice çekene kadar pişirelim. Az  bir yağ ilavesi ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Mantarları güzelce yıkayıp ince kıyın ve tavuğa ekleyin. Tavuklar iyice pişince baharatlarını ve kremayı ekleyin. Bir iki taşım pişirip altını kapatın. Krep hamurunu boza kıvamında hazırlayın ve hafif yağlanmış tavada tüm harç bitene kadar  pişirin. Düz bir zeminde krepleri açın ve içerisine dilediğiniz kadar tavuklu harçdan koyun ve ister resimdeki gibi uzun sarın ister bohça yapın. Servis zamanı üzerine kaşar dilimi ekleyip fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin ve işte hazır. Afiyet olsun. 


8 Ocak 2014 Çarşamba

PORTAKAL ŞURUPLU KEK



Ta Taaammm...
İşte Bomba gibi bir tarifle ekranlarınızdayım çok sevgili ve kıymetli 500 izleyicim, adsız takipçilerim ve işyerinde takip eden değerli arkadaşlarım! 2014 yılının ilk yayınında tatlı bir tarif olsun ki yıl boyu güzel lezzetler paylaşalım dimi :) Aslında sırada bekleyen enfes yemeklerimve süpriz bir cheesecake var ama dediğim gibi bu keke bayıldım ve ilk onu yayınlamak istedim.
Kalabalık bir grup arkadaşıımız yedi ve tam puan aldı. (Tabii beni üzmemek için hepsi aynı anda numara yapmadıysa) Hatta şöyle yapalım bu kekden tadanlar tarifi gördüklerinde yorum yazsın ki gerçek olduğunu anlayalım :))

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 100 ml portakal suyu
  • Vanilya
  • kabartma tozu
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un

Sos için;

  • 400 ml portakal suyu
  • 2 kaşık şeker
  • 2 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı;Önce sosu yapalım ki kek pişene kadar ılısın. Portakal suyu  ve şekeri ocağa alın bir taşım kaynatın içerisine portakal kabuğu rendesini ekleyip altını kapatın. Yumurtaları şeker ile güzelce çırpın. Portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Pişereceğiniz kalıbı yağlayın yada benim gibi dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirip, harcı dökün. 180 derece önceden ısınmış fırında güzelce kabarıp, kürdan ile kontrol ederek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıksın ve dilimleyin. Üzerine ılımış sosu dökün en az 1-2 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.