11 Kasım 2014 Salı

MANTARLI PATATESLİ ET SOTE


Çalışan bir anne ve eş olarak hem lezzetli hemde pratik olan yemekleri tercih ediyorum. İşte o yüzden bugünkü yemek tarifimizde hem pratik hemde lezzetli :)

Malzemeler:

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 orta boy kurusoğan
  • 2 kaşık becel tereyağlı
  • 2 orta boy patates
  • 400 gr mantar 
  • zahter veya kekik
  • tuz
  • pul biber
  • karabiber

Yapılışı; Kurusoğanı yemeklik doğrayın ve yağda çok az kavurun üzerine etimizi de ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar önce harlı sonra kısık ateşde iyice pişirin. Eğer suyu bittiğinde hala pişmemiş ise çok az sıcak su ekleyebilirsiniz. Ardından yıkanmış ve dilimlenmiş mantarları da ekleyin. Mantarlar da piştiği zaman tüm baharatları ekleyip altını kapatın. Bu arada diğer bir tarafda patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın. Kızaran patatesleri servis öncesinde et yemeğimize ekleyin ve karıştırın. Yanında mısırlı pilavla birlikte muhteşem bir akşam yemeği hazır :) Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı bir tabak olmuş. Görüntüde çok güzel.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. buaralar istiridye mantarı çok tüketiyorum bu tarife çok yakışacak :)

    YanıtlaSil
  3. Akşam için harika bir seçimmm... Ellerinize sağlık...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  4. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  5. offf süper bir Adanalı olarak tam benlik bir yemek..Blogunuzu takipteyim. Bana da beklerim..

    http://gulsahinsihirlidegnegi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Thank you, this blog has added to my knowledge obat herbal penyakit maag akut It's perfect

    YanıtlaSil
  7. Thank you, this blog has added to my knowledge obat herbal penyakit maag akut It's perfect

    YanıtlaSil