23 Eylül 2014 Salı

ÇATLAK KURABİYE


Aşık oldum <3
Bu kurabiyelere aşık oldummmmmmmm.
Bir deneyin eğer beğenmezseniz getirin ben hepsini yerim walla (amaç ziyan olmasın) :P
Tarif sevgili Aylinden. Yine çoooook önce denenmiş beğenilmiş ve vazgeçilememiş bir tarif. Ama tembellikten eklenmemiş :)
sakın gözünüzü korkutmasın hiç bir zorluğu yok benim misafirlerim çıktık geliyoruz dediklerinde bile yapmışlığım var biraz donması yeterli karıştırmak ve pişirmek zaten gayet hızlı ve pratik.

Malzemeler:

  • 50 gram tereyağı
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • minicik tuz
  • Yarım çay bardağı şeker

Bulamak için;
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı; Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın ve başka bir yerde iyice eritilmiş Tereyağı ve çikolatayı ekleyip, çırpın. Kuru malzemelerin  hepsini eleyerek yumurta ve çikolatalı karışım ile birleştirip mikserle çırpın. Koyu bir kek kıvamında olacaktır.Kesinlikle malzeme listesindekinden fazla un eklemeyin. Karışımın  üzerini kapatıp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Dolapta, yağ ve çikolatanın etkisiyle karışım  şekil verilecek kıvama gelecektir.Tepsinize yağlı kağıt serin ve hamuru dolaptan alın. Tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar koparın. Kopardığınız parçaları yuvarlayarak önce toz şekere ardından pudra şekerine bulayın.175 dereceli önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirip fırından alın.İlk 15 dakika dokunmayın.Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. Çatlak çatlak gel beni ye diyor vallahi ne güzeller ellerine sağlık önümüz kış artık bol bol kurabiyeler börekler yapma zamanları sevgi ile kal canım:))

    YanıtlaSil
  2. Pardon da 1 2 saat buzdolabinda dinlendirin diyorsunuz yapılisinda.ama siz aniden gelen misafirlerinize yapılacak kadar hizli oldugunu söylüyosunuz bunun neresi pratik;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratiklikten ne anladığınızla ilgili ben pratik diye yazarken sizi yormaz anlamında yazıyorum malzemeleri karıştırıp koyarsınız dolaba ve başka işlerinizle ilgilenir biraz hamur toparlandıktan sonrada şekil verip pişirirsiniz ;)

      Sil