29 Mayıs 2014 Perşembe

ÇİKOLATALI CHEESECAKE


Bu tarif varya bu tarif muhteşem ötesi bir lezzet. Tarifin sahibi sevgili Cafe Fernando! Ama beni ve diğer tüm arkadaşlarımızı bu lezzetle tanıştırsan Meryem ve Hasan çifti :) karı koca birlikte bizim için yapmışlar. Tamda diyete ilk başladığım günlerde yemiştim, biraz vicdan azabıyla karışık lop lop yuttum walla . Tadı damakta patlıyordu. 


Ben tarifi aynen yazıyorum. Sizde denemek isterseniz mutlaka sayfasını ziyaret edin ve püf noktalarıyla birlikte okuyup yapın. Çünkü sevgili Cenk saolsun öyle güzel anlatıyor ki yanlış yapmak imkansız . 

Malzemeler;
Tabanı için,
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı (40 gram) badem (kabuksuz)
  • Minicik tuz
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 75 gram soğuk tereyağı
Cheesecake için, 

  • 750 gram labne peynir (süzülmüş ağırlık)
  • 320 gram bitter çikolata (%70 kakao oranı), eritilip soğutulmuş
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya (vanilya özütü yerini tutmaz ama  lezzet için azıcık :)
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Cheesecake tabanını hazırlamak için 23 cm’lik kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın, tabanına parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın. Bir rondodan bademleri un haline gelene kadar geçirip üzerine un, tuz, şeker ve hindistan cevizini ekleyip sık aralıklarla çalıştırarak karıştırın. Ardından küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı parçalarını ekleyip yine sık aralıklarla çalıştırarak tereyağı parçaları irili ufaklı kum kıvamına gelene kadar devam edin. Yumurtanın sarısını da ekledikten sonra robotu son birkaç kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplanmaya başladığı anda robotu durdurup hamuru kalıbın tabanına dökün. Bastırarak tabana iyice yayın ve buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

Cheesecake tabanını önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika boyunca pişirin. Kalıbı fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Krem peyniri ipeksi bir kıvam alana kadar tek başına çırpın. Şekeri ekleyip iyice karışana kadar tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından vanilya ( vanilya özütü olmadığı için) tuz ve mısır nişastasını ekleyip tekrar karıştırın. Eritip soğuttuğunuz çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın. Karıştırma kabınızı tezgahın üzerine vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Karışımı soğumuş cheesecake tabanına döküp 170 derecede 55 dakika boyunca pişirin (pişerken kabaran cheesecake soğudukça inecektir, sorun etmeyin). Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Cafe Fernando' dan Not: Cheesecake tabanını koruyucu maddeler içeren bisküviler yerine yukarıdaki tarife göre hazırlamanızı öneririm. Öte yandan çalışma hayatının telaşının ve kendinize ayırdığınız vaktin ne kadar değerli olduğunun farkındayım. Dolayısıyla kısa yoldan taban hazırlamak isteyenler için de malzemeleri ve kısa anlatılışını buraya eklemek istedim: Yukarıdaki malzemeler yerine 1.5 su bardağı dövülmüş Eti Burçak bisküvi (1 paketten biraz daha fazla), 2 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını karıştırıp tabana (ve dilerseniz kenarlara) yayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirip soğutun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder