22 Ocak 2014 Çarşamba

PORTAKALLI PIRASA

Pırasa pırasa olalı böyle lezzetli olmuş mudur acaba?
Ayy çok mu iddaalı oldu acaba. Ama ne yapayım diyet yapınca lezzetli yediğin her yemek, dünyanın en güzel yemeği oluyor. Doyasıya yedim dün akşam. Alışık olduğum salçalı limonlu pırasadan farklı bir lezzet. Pırasayı bir de böyle deneyin derim, sevgili takipçilerim :)

Malzemeler:

  • 1 kg pırasa
  • 1 kurusoğan
  • 2 portakal
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • tuz
  • dereotu
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (zeytinyağlısı  daha makbul olur)

Yapılışı; Öncelikle sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanımızı ve havucu soteliyoruz. Ardından dilimlenmiş pırasa eklenir. 4-5 dakika kadar pırasaları pişirin. Üzerine yıkanmış pirinç ve portakal suyunu ekleyin. Tuz ve şekerini ilave edin ve kendi suyuyla pişirin. Ben zaman kazanmak için hep düdüklüde pişiririm o yüzden 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave ettim. 10 dakika da enfes pırasa hazır.Üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. ellerine saglik canim cok seviorum senin su pratik yemeklerini bana da beklerim

    www.fraise-framboise.blogsot.com

    YanıtlaSil
  2. Böyle yapınca berbat oluyor, zeytinyağlıdan şaşmayın +salçalı yaparsanız tabi bu bile lezzetli gelir. Olan tencereye oldu yapış yapış :/

    YanıtlaSil