8 Ocak 2014 Çarşamba

PORTAKAL ŞURUPLU KEK



Ta Taaammm...
İşte Bomba gibi bir tarifle ekranlarınızdayım çok sevgili ve kıymetli 500 izleyicim, adsız takipçilerim ve işyerinde takip eden değerli arkadaşlarım! 2014 yılının ilk yayınında tatlı bir tarif olsun ki yıl boyu güzel lezzetler paylaşalım dimi :) Aslında sırada bekleyen enfes yemeklerimve süpriz bir cheesecake var ama dediğim gibi bu keke bayıldım ve ilk onu yayınlamak istedim.
Kalabalık bir grup arkadaşıımız yedi ve tam puan aldı. (Tabii beni üzmemek için hepsi aynı anda numara yapmadıysa) Hatta şöyle yapalım bu kekden tadanlar tarifi gördüklerinde yorum yazsın ki gerçek olduğunu anlayalım :))

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 100 ml portakal suyu
  • Vanilya
  • kabartma tozu
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un

Sos için;

  • 400 ml portakal suyu
  • 2 kaşık şeker
  • 2 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı;Önce sosu yapalım ki kek pişene kadar ılısın. Portakal suyu  ve şekeri ocağa alın bir taşım kaynatın içerisine portakal kabuğu rendesini ekleyip altını kapatın. Yumurtaları şeker ile güzelce çırpın. Portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Pişereceğiniz kalıbı yağlayın yada benim gibi dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirip, harcı dökün. 180 derece önceden ısınmış fırında güzelce kabarıp, kürdan ile kontrol ederek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıksın ve dilimleyin. Üzerine ılımış sosu dökün en az 1-2 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. alllah harika olmuş ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
  2. Mmmmm nefis görünüyor :))

    YanıtlaSil
  3. İnsanın ağzı sulanıyor vallahi.. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil