30 Aralık 2013 Pazartesi

MANTARLI KAŞARLI BEYKOZ KEBABI

Yılın son günü geldi yaaa inanamıyorum sanki 2013 yılbaşı kutlamamızı daha bir kaç hafta önce gibi hatırlıyorum. Ne zaman kış bitti yaz geldi tekrar kış geldi !!! Zamana yetişmek imkansız. Hayır yetişemiyoruz bari şu zamanı iyi kullanabilsek (Vizonteledeki akü muhabbeti gibi oldu sanki. Baba akü yok!-Şarjı mı bitmiş ulan?farları açık bırakırsan öyle…-Akü komple yok çalmışlar. Kaputu açmışlar bir de aküyü çalmışlar, kaputu açtınız bari aküyü çalmayın. aküyü çalmamış olsalar hani:)))  
Ama geriye dönüp baktığımda elimde avucumda bir şey yok ki sanki koca yılı boşa yaşamışım. Zamanı yapamayacağımız şeyleri istemekle geçirdiğimiz söylenir. Oysa gücümüz tüm zamanları zorlar. Yeter ki kendimize ve dostlarımızın,ailemizin,sevdiklerimizin gücüne inanalım. Yeni yılda inancımızı pekiştirmemiz ve mutlu olmamız dileklerimle..  Herkeslere sağlık,huzur, bereket, bol kazanç ve mutluluk getirsin 2014..


 Hemen konuyu daha becerikli olduğum yemeklere getireyim en iyisi. Bu yemek enfes bir lezzet de ve bence gayet şık bir sofra için ideal görüntüde. Ben daha önce Beykoz Kebabı tarifi vermiştim blogum da ama bunu Oktay Usta'da görünce birde böyle denemeliyim dedim.Gerçi tarifin özünde bir değişiklik yok sunum ve pişirme farklılığı. Birde ben kızartma sevmiyorum biliyorsunuz, yine her zamanki ızgara yöntemini kullandım.

Malzemeler:
  • 4 adet orta uzunlukta patlıcan ve pişirmek için az sıvıyağ
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kurusuğan
  • Defne yaprağı
  • karabiber
  • tuz
  • 1 kaşık margarin
  • 10-12 adet mantar
  • 10-12 ince dilim kaşar
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 domates
  • 1 kaşık salça ile sıcak sos yada domates sosu
Yapılışı; Öncelikle patlıcanları alaca soyun ve ince uzun dilimler yapın yaklaşık 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Ardından tost makinesini alüminyum folyo ile kaplayın ve folyoya fırça ile sıvıyağ sürün. Dilimlenmiş ve yıkanmış patlıcan dilimlerini güzelce ızgara edin. Bir yandanda kuşbaşı eti kızgın tavaya alın ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun 1 kaşık kadar margarin ekleyin. Yemeklik doğranmış kuru soğanı ve  baharatlarını ekleyin kavurmaya devam edin. Son olarak da yine küçük doğranmış domatesleri ekleyin ve etler iyice pişinceye kadar kısık ateşte bırakın. Eğer ki etiniz hala pişmemiş ise biraz sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin. Kullanacağınız zaman pişen etinizi bir süzgece alın ve suyunu süzün.  Izgara patlıcanlardan iki tanesini alın ve + şeklini verin. Kuşbaşı harçdan içine koyun ve patlıcanları bohça şeklinde kapatın. Tepsiye koyarken birleşme yeri alta gelecek şekilde olsun. Üzerine domates dilimi,kaşar, biber ve mantarı koyup kürdan ile sabitleyin. Fırın kabınıza tüm patlıcanları bu şekilde dizdikten sonra üzerine salçalı sos hazırlayın içerisine süzdüğünüz et suyunu eklemeyi unutmayın,  200 derece fırında suyu kaynayıp kaşarlar eriyene  dek pişirin. Afiyet olsun.

27 Aralık 2013 Cuma

Yeni Yılda Le Cordon Bleu Paris Ödülü sizi bekliyor!

Fransız Aşçılardan Öğrendiğiniz Mutfak ve Pastacılık Tekniklerini, Paris’te Pekiştirin!

6 Ocak’ta başlayacak 2014 Kış dönemi Le Cordon Bleu Temel Pastacılık ya da Temel Aşçılık programını en yüksek derecede bitiren öğrenci Le Cordon Bleu Paris’te 1 günlük Workshop’a katılmaya hak kazanıyor.

2 günlük konaklama ve gidiş dönüş uçak bileti Özyeğin Üniversitesi tarafından sağlanacak olup sadece vize işlemlerini öğrencinin tamamlaması gerekmektedir.

“Workshop Ödülü” mezun olunduktan sonra en geç 6 ay içinde kullanılmalıdır.

Workshoplardaki sınırlı kapasite olması nedeniyle, katılmak istenilen workshop’a önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. 34794 Çekmeköy – İSTANBUL

Tel: 0216 564 93 98
e-mail: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr

www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul
www.cordonbleu.edu
Ozyegin
Bir boomads advertorial içeriğidir.

23 Aralık 2013 Pazartesi

METROLU CORNFLAKES BOMBASI


Ahhh ahh ilk defa denemediğim ve tatmadığım bir lezzeti paylaşıyorum. Demirin doğum günü için Münewerler de toplandık ve neler neler hazırlamış arkadaşım ancak ben hiçbirinin tadına bile bakmadım çünkü son zamanlarda aldığım kiloları vermeye çalışıyorum. Ancak bu atıştırmalıklara herkes bayıldı. Bir tadan bir daha isteyince üstelik de çocuklarda beğenince ben hiç beklemeyip, izleyicilerimle paylaşayım dedim.
Yapımı hem pratik hemde bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün servis edilebilir. Benim daha önceki yayınladığım  Kozalaklara benziyor. Hazır yılbaşı da geliyor evdekilere bir sürpriz yapın bakalım beğenecekler mi?

Malzemeler:
  • 2 kaşık tereyağı
  • 4 adet metro çikolata (Dilimlenmiş)
  • 3 su bardağı cornflakes
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz ve fındık
  • 2 çorba kaşığı bal
  • Dilerseniz dilimlenmiş kuru kayısı, üzüm (bence yakışacaktır)
Yapılışı; Tereyağını orta büyüklükte bir tencereye alın ve eritin. İçerisine dilimlediğiniz metro çikolatalarını ekleyin. Çikolata eridikten sonra conflakes ve ceviz-fındık karışımını da ekleyip iyice karıştırın,5 dakika kadar kavurun. Balı ilave edip ocağın altını kapatın. Kek kağıtlarına pay edin ve en az 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet Olsun.

21 Aralık 2013 Cumartesi

En Güzel Yılbaşı Hediyelerini Sizin için Seçtim!

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!

Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil. 

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?

Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!

Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.

Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/


Bir boomads advertorial içeriğidir.

14 Aralık 2013 Cumartesi

PENNE ARABİATA


Şimdi olsa yine yerim. Hatta fotoğrafa bakarken acıktım bile :P
Bu enfes Penne Arabiata sevgili kocamın ellerinden. Canı isterse inanılmaz yiyecekler hazırlıyor.. Hatta geçen pazar sabahı hazırladığı kahvaltıya çocukların tepkisi "baba kendini aştın" oldu. Onlara sorsan kendini aşmak nedir? diye bilemezler ama babalarının çabası ve yaptıklarının lezzeti karşısında dilleri çözüldü çocuklarımın.
Size penne arabiata yapıcam dedi ve gitti marketten  makarna aldı geldi hemen :)

Malzemeler:

  • 1 paket penne makarna
  • 1 kurusoğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz, karabiber, acı pul biber
  • fesleğen
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • kaşar rendesi

Yapılışlı; Sos için kuru soğanları küçük  küp doğrayın. Sarımsakları ince kıyın ve sıvıyağda kavurun. Küp doğranmış domatesler,  üzerine domates sosu eklenir. Tuz, karabiber, pul biber,fesleğen ve nane eklenir. güzelce pişirilir. Blender yardımı ile çok hafif ezin. 10-12 dakika kadar haşlanan süzülen makarna, sosun olduğu tencereye eklenir. Güzelce harmanlanır ve altını kapatın. Üzerine kaşar rendesi ile muhteşem bir lezzet. Afiyet olsun.

10 Aralık 2013 Salı

MUHTEŞEM TUZLU KURABİYE




Bayıldım bayıldım tam bir lezzet patlaması. Daha ısırdığınız anda damakta yarattığı o his var ya tok karna bile kendini yediriyor. Tarif eşimin yengesinden. Melike yenge çok becerikli ve yaratıcı bir kadın. İlk onda bu kurabiyeleri tattığımda "tamam artık" dedim, tuzlu kurabiyede son nokta. Üstelik çörekotlu krakerlerin pabucunu dama attıracak türden. Birde Şiddetle tavsiye ediyorum. Çok asabiyim gördüğünüz gibi deneyin tadın ve bana  yorum yazın :)))

Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin akını ayır)
  • 2 dolu kaşık Hindistan cevizi
  • 2 silme kaşık pudra şekeri
  • 2 kaşık sirke
  • kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı ) 
  • susam
Yapılışı; Sıvı malzemeleri iyice çırpın ve geriye kalan tüm malzemeyi ekleyip yoğurun. Unu kontrollü ekleyin, yumuşak bir hamur olmalı. Şekil vermesi zor bir hamur, o yüzden ya uzun rulolar yapıp dilimleyin yada benim yaptığım gibi iki yağlı kağıt arasında açıp kalıpla kesin. Önce yumurta akına sonra susama batırın ve  yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

3 Aralık 2013 Salı

MANTARLI KİŞ


Iyi ki mantar sevmiyorum . Birde sevsem ne tarifler denermişim :) bu kiş yine uzun zamandır taslaklarda beni heyecanla bekliyordu. Ama bende bir tembellik bir tembellik sormayın gitsin. Bu gece gaza gelip hemen elime aldım iPadi.
Bu arada fırında enfes bir tuzlu kurabiye pişiyor eğer istediğim lezzette olursa hiç arayı açmadan hemen paylaşmak istiyorum.

Malzemeler :

  • 2 kaşık tereyağ
  • yarım çay bardağı soğuk su
  • 1,5 su bardağı un
  • tuz
  • 500 gr. mantar
  •  2 adet kuru soğan (piyazlık dogranmış)
  •  1 adet kırmızı biber (doğranmış) 
  • 3 adet yeşil biber (doğranmış) 
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ 
  • tuz ve kekik 
  • 1 küçük paket krema (200 ml.) 
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı;  öncelikle mantarlı harcı hazırlıyoruz. Bunun için soğan ve  biberleri piyazlık doğrayın, sıvıyağ ile kavurun.  Iyice yıkanıp incecik doğranmış mantarı ekleyin ve bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip soğumaya bırakın. 
Soğuk tereyağı küçük küçük dilimleyin ve ununu tuzunu ekleyip hızlı bir şekilde yoğurun. Yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın içine oturtacak büyüklükte açın ve soğuk yağ yağlanmış kalıba yerleştirin. çatalla delikler açın. Fazla suyu sızdırılmış harcınızı üzerine krema ekleyip karıştırın ve kalıpdaki hamurun üzerine yayın. 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşarınızı pay edin ve güzelce kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.