30 Eylül 2013 Pazartesi

KAKAOLU TART


Bu kek var ya bu kek....İnanılmaz lezzetli, böyle yumuşacık kadifemsi tadıyla beni büyüledi. İlk yaptığım günden bu yana her çeşit yapmışlığım var denemeniz şiddetle tavsiye olunanlardan. Şiddetle derken yanlış anlamayın yapmayanları dövmüyoruz. yapan zaten bir pişman yapmayan bin pişman. Artık karar sizin! deneyin yorumlayın, bekliyorum :)
Rizegross dan aldığım tart kalıbımı denemek için telaşlanıp duruyordum. Nerde ne var diye araştırırken  Gülay Mutfakta! blogunda keşfettiğim bu tarif cezbetti.

 
Malzemeler:
 
  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı kakao
  • 2,5 kahve fincanı un
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • keki ıslatmak için; Yarım çay bardağı süt

Kreması için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un (silme)
  • 1 çorba kaşığı nişasta (silme)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 100 gr. labne peyniri
  • 1 paket vanilya

Yapılışı: Kek için şeker ve yumurtayı çırpın. Kakaoyu ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip, karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve iyice karıştırın. Margarin ile yağlanmış tart kalıbına boşaltın. 175 derece ön ısıtma yaptığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, ılınan keki servis tabağına alın. Süt ile özellikle kenarlarını ıslatın. Krema için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve  nişastayı bir tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Labne peyniri, vanilya ve tereyağı ekleyip çırpın. Kekin çukur kalan kısmına kremayı boşaltın. Üzerini Hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

13 Eylül 2013 Cuma

BEZELYE SALATASI


Malzemeler:

  • 1 kavanoz konserve bezelye 
  • 1 su bardağı Mısır
  • 3 adet közlenmiş biber
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • Tuz
  • Çok az hardal


Yapılışı; gayet basit bir salata :)) önce yoğurtlar, mayonez ve hardal iyice karıştırılır. Diğer malzemelerde eklenir ve tuzunu ayarlayıp servis yapabilirsiniz.

11 Eylül 2013 Çarşamba

EVDE ENFES PİZZA




Malzemeler:
Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2,5-3 su bardağı kadar un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket kuru maya

Sos için;

  • 2 adet domates rendesi
  • 1 kaşık salça
  • Az sıvıyağ
  • Kekik
  • Tuz



Üzerine;
  • Sosis
  • Sucuk
  • Mantar
  • Yeşil biber
  • Domates
  • Mısır
  • Kaşar rendesi

Yapılışı; öncelikle hamur malzemelerimizi güzelce yoğurup, ılık bir ortamda üzeri kapalı bir şekilde  yaklaşık 1 saat kadar ( en az yarım saat)  mayalanması için bekletiyoruz.  Mayalanma süreci sonunda hamuru bir kez daha yoğurun ve 3 eşit parçaya bölün. ( ben 3'e böldüm çünkü 3 farklı malzemeli yapacaktım ve bir de tchibo dan aldığım pizza pişirme tepsilerim vardı ve ona göre ayarladım. )  siz kendi tepsilerinize göre ayarlayabilirsiniz. Hafif margarin ile yağlanmış tepsiye elimizle güzelce yayıyoruz. Sos  için domates rendesi az sıvıyağ ile pişirilir ve içerisine salça, kekik, tuz ekleyip soğutulur. Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine sosdan sürün ve sıra ile dilimlenmiş sosis, sucuk biber ve mantarları dizin. En üste domates dilimleyebilirsiniz. Sıcak fırında güzelce pişirin ve çıkarmaya yakın kaşar rendesi ekleyin. Afiyet olsun :)


8 Eylül 2013 Pazar

KOLAY MUSKA BÖREĞİ


Merhabalar! kısa bir ayrılıktan sonra yine sahalardayım :)) hemde yepyeni bir sürü tarifle geldim inşallah bu hafta hepsini de tek tek eklemek istiyorum ama önce bu enfes böreği paylaşmalıyım çünkü Hem pratik hem lezzetli. üstelik hazır yapmışken fazla fazla yapıp kaldırın ki hem size hemde aniden gelen misafirlerinize ikram edin. 

Kaynak ve daha detaylı resimler için lezzetli sanatları ziyaret edebilirsiniz. 


Daha önce yaptığım zarf böreğe çok benziyor onu da denemek isterseniz tarif için tık lütfen :))

Malzemeler

  • 3 adet yufka 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 gr. beyaz peynir 

Yapılışı; öncelikle harç için Sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın. Yufkanın birini açın ve hazırladığınız sosun üçte birini kaşık ve fırça yardımıyla üzerine sürün. 2. yufkayı üzerine serin ve kalan sosun yarısını sürün.3. yufkayı da üzerine serin ve sosun kalanını üzerine döküp heryerine fırça yardımı ile sürün.  karşılıklı kenarlarını ortada birleştirip kapatın; kare şekli oluşsun. Üzerine heryeri kaplayacak şekilde peynir ekleyin. Köşeleri ortada birleştirin ve Yine kare görünümü oluşturun Önce 4 adet muska şeklinde kesin. Sonra her muskayı 4' e kesin ve 16 adet börek elde edin. Bir tepsiye dizip üzerini streçle kapatın. Mutlaka derin dondurucuda dondurun. En az 6-8 saat bekletin ve Kullanacağınız zaman dondurucudan alın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve orta ısılı fırında güzelce pişirin. Afiyet olsun .