31 Temmuz 2013 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK




Bu kek bir harika... Hindistancevizine bayılırım. Ve geçen akşam üzeri nasıl canım çekiyordu. Yoğun bir şekilde kullanabileceğim bir kurabiye yada kek tarifi ararken  Chefika da gördüğüm bu keki denemeye karar verdim. Tam iftar vaktinde hazırlayıp mis gibi kokusu evi sarınca , daha da lezzetlendi sanki benim gözümde :) yemekten sonra çok keyif alarak yedim. Çünkü hem istediğim gibi bol hindistancevizi vardı hem de kakaolu keki de damak çatlatan türden. Denenmesi şiddetle tavsiye olunur.
Ben bu keki jöleli tart kalıbımda yaptım ama görüntü olarak süper olmasına karşın keki piştikten sonra tekrar çevirip ortasını doldurup yeniden fırınladım bu yüzden biraz uğraştırdı.

Malzemeler:
  • 125 gr yumuşak margarin
  • 1/2 su bardağı şeker (100 gr)
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı kakao (50 gr)
  • 1/2 su bardağı un (60 gr)

Dolgu için;
  • 125 gr erimiş margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (150 gr)
  • 1/2 su bardağı un (60 gr)
  • 2 su bardağı hindistancevizi (200 gr)
 
Yapılışı; kek malzemelerini iyice mikserle çırpın ve yağlanmış kalıba döküp 180 derecede  önceden ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kek pişerken dolgu malzemelerini karıştırın. Ben bu aşamada tart kalıbımı ters çevirmem gerektiği için 15 dakika sonunda çıkarıp düz bir fırın kabına aldım ve hazırladığım dolgu malzemesini ekledim. Ama size tavsiyem; yuvarlak yada kare bir fırın kabında hazırlayıp hindistancevizli dolguyu üzerine yayın. Sakın ama sakın kek kalıbında yapayım demeyin çünkü dolgu malzemesi daha  yumuşak  kıvamlı olduğundan ters çevirip çıkardığınızda dağılabilir. Keki tekrar fırına verdikten sonra 160 derece fırında 12-15 dakika kadar daha fırınlayıp, kekimizi fırından alıyoruz. Üzerini hindistancevizi ve toz fıstıkla süsleyip servis edin. Afiyet Olsun.
 

28 Temmuz 2013 Pazar

KARAMELLİ SAKIZLI MUHALLEBİ


Herkese güzel bir haftanın ilk gününden günaydın! 
Enerjik hisset enerjik ol felsefesiyle güne başlamaya çalışan bu arkadaşınız bakalım günün  neresinde yığılıp kalacak :) güne çok güzel başlıyorum ama öğlene doğru bir ağırlık çöküyor ki sormayın. Dünyanın yükü sanki sırtım da! Gerçi son zamanlarda psikolojik olarak da çok güçlü olduğum söylenemez :(  konu sıkıntıya doğru gidiyor. En iyisi ben bir tatlı tarifi verip hem güne hem haftaya tatlı başlaayım dimi! 
Malzemeler:

Yapılışı; öncelikle muhallebiyi üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz ve kâselere pay ediyoruz. Resimdeki bardaklardan 4 adet oldu.  Tavaya şekeri koyun ve hiç kaşık vurmadan şeker eriyip karamel rengi alana kadar bekleyin. Kemayı ekleyin altını kapatın. İyice karıştırıp kuplara dökün. Soğuk olarak servis edin. Ancak üzerine servis öncesi pişirdiğiniz milföy kırıntılarını ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun . 

23 Temmuz 2013 Salı

BİBERLİ PEYNİRLİ EKMEK



Gece vakti bu ekmeklerden yemek öyle keyifli ki. Çocukluğum geliyor aklıma:) annem çok yapardı eskiden. Alpan da seviyorda Allah'tan hem fazla ekmek ziyan olmuyor, hem doyurucu hemde lezzetli bir öğün oluyor.

Malzemeler:
  • Ekmek dilimleri (mesela 10 dilim ekmek için)
  • 2 Yumurta
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 2 kaşık erimiş tereyağ
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı kadar su

Yapılışı; Ekmek dilimlerini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Biberleri incecik kıyın.Tüm malzemeyi harmanlayın ve ekmeklerin üzerine pay edin.  180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak tüketin. Afiyet olsun.

19 Temmuz 2013 Cuma

PATLICANLI KÖFTE

Patlıcan çok sevdiğimi, her patlıcanlı tarif eklediğimde bastıra bastıra söylerken bir yandan da kocama sevdirme çabalarımdan bahsediyorum belki sıkılmışsınızdır ama bu sefer kocama değil kendime yaptım bu güzel yemeği. Onun yemeyeceğinden çok ama çok emin olduğum için yapmak için bir misafir bekledim. Ve işte vakit geldi ben tattım. Sonuç ise -bana göre- evet değişik bir sıcak yemek oldu ama olağanüstü bir lezzet mutlaka deneyin diye ısrar etmeyeceğim en azından :) Çünkü bulgur ve patlıcan seviyorsanız değişik bir alternatif tadında sadece.

 
Tarif Birsence den. Malatya ya özgü bir köfteymiş! Yalnız onların yöresel olarak kullandıkları yarma dedikleri şeyi, ben marketlerde bulamadım. Aradım bakındım yok. Ya kısmet deyip ince köftelik bulgurla denedim. Evde Alpan'ın çiğ köftelik bulguru vardı onun sonunu kullandım walla duysa çok kızar aman laf aramızda kimse söylemesin :)
 
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ince bulgur (aslında yarma)
  • tuz
  • 2 kaşık un
  • sıcak su
  • 2 patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1çarliston biber
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • tuz
  • sıvıyağ
Yapılışı; İlk iş patlıcanlar alacalı soyulur , doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Suyunu süzün ve kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını alın ve hazır beklesin. Bulguru yeteri kadar sıcak su ile ıslatın. İyice suyunu çekip kabaran bulgura unu ekleyin ve iyice hamur kıvamına gelene kadar yoğurup, minik minik yuvarlayın. Yemeklik doğranmış soğanı 2-3 kaşık kadar sıvıyağda soteleyin.  İçine kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyin. Doğranmış domates ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. sıcak suyu ekleyip kaynatın. Köfteleri ve patlıcanları da ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatıp dinlendirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
 
 
 

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Ooo... Lezzete Pak!

Pakmaya kalitesi, güveni, çeşit çeşit ürünleriyle şimdi hanımlar mutfakta ne isterse en iyisini buluyor! Pakmaya pişirme yardımcıları lezzete lezzet katıyor. Pratik, nefis Pakmaya pudinglerin tadı damakta kalıyor: Kakaolusundan çileklisine, vanilyalısından çikolatalısına... 9 farklı çeşidiyle Pakmaya pudinglere evde herkes bayılacak!

Mısır unu, pirinç unu, galeta unu mu istediniz? Nişasta mı gerekti? Pakmaya'da alasını bulacaksınız! Enfes bir pastaya ne buyurulur? Pakmaya krem şantiler, çikolatalı soslar sizi bekliyor! Kakao, şekerli vanilin, karbonat, pudra şekeri, maya... Haydi leziz kekler, kurabiyeler, poğaçalar yapmaya! Çocukların canı tatlı mı çekti? Misafir mi geldi? Pakmaya pudingler ne güne duruyor?

Hanımlar; emeğinizin, hünerinizin hakkını veren Pakmaya ile mutfağınıza kolaylık ve lezzet getirin... Mutfağın Yıldızı siz olun, tebrikleri kabul etmeye hazırlanın!

Çikolatalı Fındıklı Pudingle Muffin Kek

Malzemeler:

• 2 Su Bardağı Un (200g)
• 1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
• 3 Su Bardağı Süt (600ml)
• 1 Paket Pakmaya Çikolatalı Fındıklı Puding
• 3 Yumurta
• 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
• ½ Su Bardağı Sıvı Ayçiçek Yağı (100ml)
• 1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
• ½ Çay Bardağı Pakmaya Kakao (20g)
• 3/4 Çay Bardağı Damla Çikolata (40g)
• 1 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
• Arzuya Göre Bir Tutam Toz Tarçın
• Fındık Kırığı

Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 175°C’ye ayarlayıp ısıtın. Muffin kalıplarına kağıt kalıpları yerleştirin.
2. Çırpma kabına yumurta ve şekeri aktarıp, mikser yardımı ile yüksek devirde 3-4 dakika çırparak karıştırın.
3. Üzerine sıvı yağ, 1 su bardağı sütten yemek kaşığı ayırdıktan sonar kalan miktarı, Pakmaya Kakao, Pakmaya Şekerli Vanilin, limon kabuğu rendesi, toz tarçın, un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu ekleyin.
4. Tüm malzemeyi mikser yardımı ile düşük devrinde çırparak karıştırın.
5. En son damla çikolatanın yarısını da ekleyip hafifçe karıştırıp, elde ettiğiniz kek hamurunu muffin kalıplarının 2/3’ünü geçmeyecek şekilde kalıplara paylaştırın.
6. Önceden 175°C ısıtılmış fırında 18-24 dakika pişirin.
7. Fırından alınca, keklerin üzerini daha önceden ayırdığınız 4 yemek kaşığı süt ile ıslatın ve soğumaya bırakın.
8. Pakmaya Çikolatalı Fındıklı Pudingi, paketteki tarife uygun olarak 2 su bardağı süt ile pişirin. Ocaktan alıp, arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika soğutun.
9. Ilınan pudingi muffinlerin üzerine bir tabaka halinde sürün veya dolgu kreması olarak içlerine doldurun.
10. Damla çikolata ve pudra şekeri serpiştirip servis edin.

Bademli Bisküvi

Malzemeler:
• 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
• 1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
• 1 Yumurta
• 8 Yemek Kaşığı Margarin (135g)
• ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ (50ml)
• 1 Çay Bardağı Toz Şeker (90g)
• 1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
• 1 Paket Pakmaya Çikolatalı Bademli Puding
• ½ Çay Bardağı Pakmaya Kakao (15g)
• 1 Çay Bardağı File Badem (50g)
• 2-2,5 Su Bardağı (200-250 G) Buğday Unu

Üzeri için:
• Bitter Çikolata (40g)

Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 175°C ayarlayıp ısıtın.
2. Bir çırpma kabında şeker eriyip karışım köpüklenene kadar yumurta ve şekeri mikser yardımı ile yüksek devirde çırpın.
3. Unu ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Çikolata dışındaki diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
4. Elde ettiğiniz hamuru 5-6 dakika yoğurun.
5. Hamuru ikiye ayırıp, her bir parçayı merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile ince uzun kesip, fırın tepsisine dizin.
6. Önceden 175°C ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
7. Çikolatayı benmari usulü* eritin ve soğumuş bisküvilerin yarısını çikolataya batırın. Çikolata donunca servis edin.

Diğer tarifler için tıklayınız.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

15 Temmuz 2013 Pazartesi

EVDE EN EN PRATİK BEYTİ


İşte yine ve yine bir pratik tarif daha. "Benim aklım yok mu Şule bende düşünür yaparım ne diye ekliyorsun bunları" demeyin. Sizlerle buluşmak için bahane oluyor işte. Gerçi diğer çok pratik tarifler gibi bu enfes lezzet de kocamın marifetli ellerinden çıktı.
Ve ben yine de tarif vermek istiyorum: Eve giderken mahalle pidecinize yada kebapçınıza uğrayıp kişi sayısı kadar Adana dürüm siparişi veriyorsunuz. Ama sıkı sıkı tembihleyin ustayı, ezanın okunmasına yakın getirsin siparişleri. Sizde yine sevdiğiniz yoğunlukta tereyağlı salçası sos hazırlayın, biberleri ve domatesi közleyin ve yoğurdun en kaymaklı bölümünü ayarlayın :) ahhh işte kapı çaldı :) hemen servis edeceğiniz tabağa alın dilimleyin, üzerine bolca sos onun üzerine de  fıstık tozu Mmmmm şimdi yazarken yine canım çekti valla! Ben bunun hepsini yiyemem zaten su içip şişiyorum da deseniz evde Beyti yemenin keyfine ilk lokmadan itibaren vardığınız için sonunu görene kadar devam ediyorsunuz! Bir iftar vakti yada çok yoğun geçmiş bir günün akşamı için fikir olması dileğiyle  Afiyet olsun

12 Temmuz 2013 Cuma

DAMLASAKIZLI MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

İnanın bu tatlının yapılışı adı kadar uzun değil. Gayet pratik ve yoğun tatlı isteğini bastıracak türden. Ramazanın ilk günleri kriz halinde tatlıııı tatlıııı!!!! diye inlerken aklıma daha önce yaptığım Kemalpaşalı yalancı tavuk göğsü geldi.  Fakat sıcak ve akşam üzeri halsizliğinde hiç de uzuuuun uzun tavuk göğsü pişiresim yoktu ve marketten Kemalpaşa alırken Dr Quetker in Damlasakızlı Muhallebisini de aldım. Sizler için de fikir olsun diye paylaşıyorum.
 
 
 
Malzemeler:
  • 1 paket hazır kemalpaşa
  • 2 bardak şeker
  • 3 bardak su
  • 1 paket Dr Quetker Damla Sakızlı Muhallebi
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 kaşık margarin
 Yapılışı; Şeker ve  suyu geniş bir tencere de kaynatın. Kemalpaşaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar arada karıştırarak kaynatın. 15 dakika kadar da dinlenmesi ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin . Bu arada süt ve hazır muhallebi tozunu sürekli karıştırarak kaynatın ve 1 kaşık margarin ekleyin.  Muhallebiyi altı kısık olarak 1-2 dakika kaynatın ve mikserin yüksek devri ile çırpın. Dikdörtgen yada kare  bir borcama şerbetlenmiş Kemalpaşaları üzerine de muhallebiyi dökün. Geçen sefer zaten Kemalpaşaların bir kısmını kaselere pay etmiş kalanını dondurma yada sade olarak servis yapmıştım. Ama bu sefer tamamını geniş bir kaba boşaltıp doya doya muhallebili şerbetli tatlı yedim :)  Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve afiyetle yiyin .
 

11 Temmuz 2013 Perşembe

PATLICANLI PERDE PİLAVI


İşte ramazana yakışır bir tarif daha! İlk iftar soframıza yaptım bu güzel görünümlü, enfes lezzetteki pilavı. Ama baştan söyleyeyim bu ölçülerde bir pilav davet sofrası için daha uygun olur . Çünkü 3. gün ve evde hala patlıcanlı pilav var.  İnternette çok fazla tarif var ve ben hepsinden bir kolaj oluşturdum.
Çalışan bayanlar!!! davet sofralarınız için ideal bir yemek. Bir gece önceden herşeyini hazırlıyorsunuz ertesi gün yemek öncesi, içindeki herşey pişmiş olduğu için, fırınlamak yeterli oluyor. Üstelik sebzesi, eti ve pilavı hepsi bir arada :)

Malzemeler:
  • 4 adet uzun patlıcan
  • sıvıyağ
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 iri kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • 2 adet defne yaprağı
  • tuz
  • karabiber
Pilav için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • tereyağı + sıvıyağ
  • tuz

Yapılışı; Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz. Pirincimizi tuzlu ılık suya alıyoruz.  Etimizi tereyağı ve defne yaprağı ile iyice kavuruyoruz. Dilimlenmiş biberleri ve kurusoğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Domatesi, salçayı ve tuzunu ekleyip etler güzelce pişene kadar bekleyin. Tuzlu suda bekleyip acısı çıkan patlıcanları, alüminyum folyo kapladığınız tost makinesine dizin ama patlıcanların her iki yüzünü de fırça yardımı ile yağlamayı unutmayın. Yada kızartabilirsiniz ben fazla yağlı olduğu için kızartma yerine ızgara yapmayı tercih ediyorum. Izgara işlemine devam ederken bir yandan da pilavımızı hazırlıyoruz. Evettttt şimdi patlıcanlar ızgara edildi, et pişti ve pilavda hazır. Şimdi ister fırına uygun bir kapta, ister tencere de isterseniz de benim gibi kek kalıbına patlıcanlarınızı aralıksız dizin.


Orta kısmına et sotenizi koyun;


Üzerine pilavınızı koyup kenarlarda kalan patlıcanları kapatın. Ve işte yemek hazır. Dediğim gibi  ertesi gün yenecek ise ağzını kapatın ve dolabınıza kaldırın.



Eğer  ki hemen pişirecek iseniz üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip, ağzını alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırına sürün ve 15 dakika kadar pişirip, 15 dakika da dinlendirdikten sonra ağzını açın ve servis yapacağınız tepsi yada tabağa ters çevirin. Zahmetli gibi gözükse de başka işler yaparken aradan çıkabilecek bir tarif aslında. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

9 Temmuz 2013 Salı

ZENCEFİLLİ KEK




Herkese Merhabalar! Gecenin bu saatinde, ilk iftar deneyiminden sonra henüz kendime gelmeye başlamışken akşam çayının yanına yapabileceğiniz hafif bir kek tarifi vermek istiyorum. Ben keki dün akşam yapmıştım!! Ama hem çocuklar hem de Alpan çok beğendiler ve hemen bitti bile! 

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 100 gr yumuşak tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı; yumurta, vanilya ve şekeri iyice çırpın. Yumuşak tereyağınıda ekleyin ve mikserle çırparak eritin. Diğer tüm malzemeleri ve una karıştırdığınız kabartma tozunu ekleyin ve muffin kağıtlarına pay edin. 180 derece önceden ısınmış fırında güzelce pişirin. Afiyet olsun. 

8 Temmuz 2013 Pazartesi

ET DÜRÜM




Mübarek Ramazan ayının ilk gününde sizlerle enfes bir tarif paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda eklediğim  diğer tariflerim gibi hem pratik hem doyurucu!
 İnşallah bu ay hepimize huzur, bereket ve mutluluk getirir. Hayırlarla dolu bir ay geçmesi dileğiyle :)

Malzemeler:(3 adet dürüm için)
  • 300 gram biftek
  • 1 kaşık tereyağ
  • Kekik
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 kurusoğan
  • Mantar
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • Soya sosu
  • Lavaş
Yapılışı; öncelikle biftekleri ince şeritler halinde dilimleyin. Tereyağını eritin ve etlerinizi kızartın. Önce yüksek ateşte ardından da daha kısık ateş üstünde kavurmaya devam edin. Kekik, defne yaprağı ve Karabiberi ekleyin. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Bu arada jülyen doğranmış sebzeleri kızgın yağda soteleyin. Bir miktar pişirdikten sonra soya sosu ve diğer baharatlarını ekleyin. Lavaşlarınızı sebze sotelediğiniz tavada ısıtın ve et ile sebzeleri birleştirip sarın :) afiyet olsun. 

KUMRU

Bu akşam ne yesek diyen evliler, ne kadar kısa sürede en az bulaşıkla karnımızı doyururuz diyen bekarlar, maliyeti az olsun diyen öğrenciler, annem evde yok aç kaldım diyenler! İşte size göre nefis ve doyurucu bir tarif daha!
Kısa sürede evdeki malzemelerle (evde yoksa da marketten bi koşu alıp gelin, dışarıdan sipariş vereceğiniz 2 kumru fiyatına -en az- 4 adet kumru yaparsınız. Üstelik sipariş bekleme süresinde zaten siz yapıp yemeye başlamış olursunuz bile o yüzden zamandan da tasarruf :))   yapılan bu hem göz hem de karnımızı doyuran kumrular sevgili kocamın ellerinden. Bu aralar  bizi o doyuruyor! Çok beceriklidir maşallah! Aman kendi kendime nazar değdirmeyim :)
 

Şimdi gelelim tarife; siz kendinize göre malzemeleri artırabilir yada azaltabilirsiniz :)

Malzemeler: (4 adet kumru için)
  • 7-8 adet uzun sosis
  • Sucuk (dilediğiniz kadar, mangal sucuk olursa dilimlemek kolay olur)
  • Kaşar dilimleri
  • Kumru ekmeği
  • Ketçap
  • Mayonez

Yapılışı; Sosisleri uzun ince şeritler halinde dilimleyin ve tavada güzelce çok az yağ ile pişirin ve ekmeğin arasına alın. Sucukları da ister daire şeklinde ister sosisler gibi ince şeritler halinde dilimleyip tavada hızlıca çevirerek pişirin ve onları da ekmeğin arasına alın. Üzerine kaşar dilimlerini ekleyip sıcak  tost makinesinde kaşar biraz eriyene kadar ısıtın. Üzerine bolca ketçap, mayonez ve yanına da patates kızartması :) Ve işte yine kalori patlaması ve pıt pıt yağ löp löp et olma kısmı ...

5 Temmuz 2013 Cuma

CEVİZLİ KÖFTE


İşte pratik ve lezzetli bir yemek daha. Ben cevizin köfteye bu kadar yakışacağını inanın hiç düşünmemiştim. Akşam yemeği için yine pratik bir şeyler olsun hesabındaydım ve ekmek arası köfte yapar yeriz diye başladım hazırlanmaya. Ancak birden canım püre çekti ve pürenin yanına da kuru köftemi olur? biraz birşeyler eklemek lazım deyip tezgahta kırılmayı bekleyen cevizler gözüme ilişince işte bu enfes köfte icat oldu! Güzel mi gayet güzel! Misafirlere yapılır mı yapılır! Ama benim verdiğim şekilden öte misket köfte şekli tam ideal olanı. Bir miktarını öyle şekildendirdim çocuklarda bende daha çok beğendik, atıştırmalık gibi oldu.


 
Malzemeler:
  • 300 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan rendesi
  • 3-4 kaşık galeta unu
  • tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağına yakın iri kıyılmış ceviz
  • kimyon
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • pul biber
Yapılışı; Tüm malzeme derin bir kapata karıştırılır ve şekil verilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Önceden ısınmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun :)
 
 

4 Temmuz 2013 Perşembe

SİMİT TOST

 
Ahh Aylin Ahhh. Yaktın beni. Yemekvakti'nde  bu simit tostu gördüm ya sanırsın aş eriyorum deli gibi canım çekti. Öğle tatilinde hemen eve  gidip yaptım. Ne doydum ama 1 tane ile, hatta iki kişi rahat doyar. Güzel bir kahvaltılık yada öğle yemeği tercihi. Denemeniz tavsiye olunur yine..
 
Bence tam bir görsel şölen. Tarif gayet basit, ilk olarak hiç vakit kaybetmeden hemen bir simitçiye gidiyoruz ve simit alıyoruz :)
 
Malzemeler:
  • simit
  • kaşar
  • sucuk
  • çarliston biber
  • çeri domates
  • tuz
Yapılışı; Simiti çevire çevire enine kesin. Öce kaşar sonra sucuk domates dilimlenmiş biberleri dizip tuz ekleyin ve üzerini kapatıp sıcak tost makinesinde güzelce pişirin. Afiyetle yiyin :)



2 Temmuz 2013 Salı

KARIŞIK TOST



Bu aralar sürekli bu şekilde besleniyoruz! Bir üşengeçlik ki hiç sormayın ama bu sayede yeni bir etiket açarım bakarsınız. Alpan sayesinde pratik akşam yemekleri... Gerçi çocuklar bayılıyorlar bir  gün kumru bir gün tost bir gün sosisli bir gün dürüm yerken  :)tek kötü yanı geç satte yenen bu leziz abur cuburların kalori dönüşü! Aman olsun değil mi! Can Boğaz'dan gelir nede olsa :)

Malzemeler:
(Kişi sayısına göre malzemeleri siz ayarlayabilirsiniz!)

  • Sucuk
  • Salam
  • Kaşar
  • Rus salatası
  • Sandviç ekmeği
  • Turşu
  • Ketçap
  • Mayonez

Yapılışı; sucuk,kaşar ve salamları parmak boyunda dilimleyin ve sandviç ekmeğinin içerisine yerleştirin. Sıcak tost makinesinde kaşarlar eriyene kadar pişirin. Çıkarır çıkarmaz arasını açın ve Rus salatasını , dilimlenmiş turşuyu koyun ve mayonez ketçap ekleyip afiyetle yiyin. Ramazan gelmeden hemen deneyin derim. Hem pratik hem lezzetli hemde doyurucu yanına en çok limonata yakışıyor benden söylemesi. Afiyet olsun.