31 Mayıs 2013 Cuma

LOKUM KEK


Bu aralar bir tembelim bir tembelim kii sormayın gitsin sürekli makarna, pizza ya da dışarıda yemek yiyoruz. İnsan birde tembelleşti mi hiç sonu yok galiba.
Keki de  dün akşam Eylül'ün ısrarı ile yaptım. Bugün okul bahçesinde piknik yapacaklarmış. Hem makarna salatası hem Şeker hamurlu kurabiye hemde kek istedi. Bak bakkkk!!! sanırsın anne, anne değil superman. Ben nasıl yapayım bu kadar siparişi (Gerçi gönlüm olsa hiç üşenmezdim de yine çok yorgundum.) sana süpriz bir kek yapayım bak herkes çok sever deyip  Lokum Kek yapmaya karar verdim. Çok da isabetli oldu bence. Çünkü çocuklar böyle süprizli yiyeceklere bayılıyorlar. Bende bayıldım açıkçası çünkü Bu kekler bir harika.... Yaparken çok tedirgin oldum aslında çünkü çikolata sosu  acı geldi bana ve tadını bozacağını düşündüm ama harika oldu. Değişiklik arayanlara tavsiye edilir.


Tarif nerden, kimden hiç bilmiyorum yine eski denenecek tariflerin arasındaki bir not kağıdından.

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • vanilya
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • Limon kabuğu rendesi
  • 2,5-3 su bardağı un
Sos için;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 50 gr tereyağı
Hindistan cevizi

Yapılışı; Yumurta, şeker ve vanilya iyice çırpılır. Diğer malzemeler ve un eklenip spatula yardımı ile karıştırılır. Yumurta büyüklüğünüze göre un miktarı artabilir. Dikdörtgen borcama yada fırın kabına yağlı kağıt yerleştirin ve harcınızı dökün. 180 derece önceden ısılı fırında kek güzelce kabarıp, kürdan testi yaparak iyice pişirin. Keki soğuması için bir kenara alın. Sosun tüm malzemelerini bir tencereye alın ve kaynatın. Onu da soğutun. Küçük kareler halinde dilimlediğiniz keki önce  sosa batırıp bir kenara alın. Ardından bolca Hindistan cevizi olan bir tabakta etrafını iyice bulayın. Muhteşem bir lezzet. Hele ki ertesi gün sosun nemini içine çeken yumuşacık gerçekten lokum gibi bir kek oluyor. Afiyet olsun.

14 Mayıs 2013 Salı

ELMALI TART




Merhabalar;
Ne kadar aralıklarla tarif ekliyorum değil mi? Bu aralar sıkıntı hiç bitmiyor ama şükredip yaşamaya devam ediyoruz.
Bu güzel Elmalı tartı kardeşim için yapmıştım. Çok zaman oldu ama bugüne kısmetmiş eklemek. Sizde deneyin ve afiyetle yiyin ama banada haber vermeyi unutmayın lütfen :)

Malzemeler:

  • 150 gr margarin 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi harcı, 4 elmayı rendeleyin ve yarım su bardağı şeker ile pişirin. Dilediğiniz kadar ceviz ekleyin soğumaya bırakın. 

Yapılışı, Yumuşak margarin ve pudra şekerini birlikte iyice eritin. Vanilya, yumurta ve un ekleyin yoğurun. Kabartma tozunu ekleyin yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat kadar dolapta dinlendirin. Yağladığınız kalıba hamurun yarısından fazlasını elinizde yerleştirin çatalla her yerini delin. Soğumuş harcı eşit şekilde yayın. Sıra geldi en eğlenceli kısma kalan hamuru yağlı kağıtların arasında açın ve tırtıklı rulet ile 1 cm lik şeritler kesin ve kafes şeklini verin. Orta ısılı fırında iyice pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun ve pudra şekeri eleyip servis yapın. Afiyet olsun.



Mer