24 Mart 2013 Pazar

TAHİNLİ KURABİYE


Un kurabiyesi seviyorsanız, damakta lezzeti patlayan bu kurabiyelere de bayılacaksınız. İlk lokma da daha kendinizden geçiyorsunuz. İçine ceviz de çok yakışırmış tabii ama ben bilemedim. Üstelik 1 hafta gibi  bir sürede lezzeti aynı ilk günkü gibi kalıyor.

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 vanilya
  • 2 su bardağı + 2 kaşık un
  • Ve tabii kırık ceviz 
Yapılışı, tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve dinlenmesi için bir süre bekleyin. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye ister elinizde şekil vererek ister benim yaptığım gibi dondurma kaşığı ile dizin. 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Tepside soğumasını bekleyip öyle servis yapın. Afiyet olsun. 

22 Mart 2013 Cuma

Domino's Pizza tweet'leri sıcak sıcak servis ediyor

Yeme-içme işleri boyut değiştiriyor:) Türkiye'de sosyal medyanın en etkili markalarından biri olan Domino's Pizza yepyeni bir Twitter projesine imza atıyor. #kafangider hashtag'iyle tweet atan herkesin Twitter nick'i (kullanıcı adı) Domino's Pizza kutularına basılıyor. 

Uygulama kısaca şöyle. Twitter'dan veya kafangider.com mikro sitesi üzerinden Twitter hesabınızla bağlanarak (Twitter connect) #kafangider hashtag'iyle tweet atıyorsunuz. Bu tweet'ler arasından gün içinde en çok retweet alan ilk 3 tweet'i sahibinin nick'iyle birlikte site sayfasındaki pizza kutusunun üzerinde görebiliyorsunuz. 

2 hafta boyunca sürecek uygulamada, toplamda en çok retweet edilen ilk 3 tweet, atanın nick'iyle beraber Domino's tarafından özel olarak üretilecek gerçek pizza kutularının üstüne basılacak. Ayrıca uygulamaya katılıp, tweet atan herkesin nick'leri de bu özel pizza kutusu üstünde yer alacak.

Bu projenin ödülü de eksik değil tabi. Uygulamaya kafangider.com üzerinden tweet atarak katılan kullanıcılar arasından yapılacak çekilişle her gün 30 kişiye bedava pizza kuponu dağıtılıyor. 

Ne dersiniz pizzanın üstüne bir tweet iyi gitmez mi?
dominos kafan gider
Bir bumads advertorial içeriğidir.

5 Mart 2013 Salı

TORPİL MİLFÖY TATLI

 
Mis gibi çıtır çıtır bir lezzet.
Biz ailecek çok beğendik ve afiyetle yedik. Ve tabiii evimizin sonradan gurmesi Alpan beyde severek yediyse bu tarif eklenmeli dedim. Aslında daha önce eklediğim Milföylü Tatlı  dan çok bir farkı yok ama o külah şekline bayıldım. Ne zamandır bloglarda gördüğüm bu şekli verebilmek için, bir ara internetten torpil siparişi bile vermeyi düşünüyordum. Ama baktım ki burada külah tarifi var hemen denedim.  

Şimdi ilk tepki yanmaz mı bu kağıtlar diye söylendiğinizi duyuyorum :) Yok yanmıyor hayret dimi! Bende şaşırdım walla. Çünkü emin olamadığım için  10-12 tane falan yapıp önce bir denemek istedim. Nerden bilirdim şeklinin cezbedici olupda ilk onların yeneceğini! Artık torpil kurabiyelerimiz poğaçalarımız tek kullanımlık kalıplar olarak hazırlar!. Yapması çok kolay. A4 kağıdı kare formuna getirin ve üçgen elde edin. Külah şeklini verin, uç kısımlarını içe katlayın veeee bitti gittttiiii..


Gelelim tarifimize;

Malzemeler:
  • 5 adet milföy
  • 1 paket creme ole damla sakızlı
  • creme oleyi hazırlayacak kadar süt
  • süslemek için çikolata, hindistan cevizi, fıstık vs.
  • 25 adet kağıttan külah
Yapılışı; Öncelikle külahlarımızı hazırlayalım. Her bir milföyü merdane ile uzunlamasına bir miktar açalım (ne kadar inceltmek isterseniz o kadar) ve 5 uzun şerit elde edecek şekilde kesin. Külahın alt kısmından başlayarak sarın. Tüm milföylere aynı işlemi yapın 5 adet milföyden 25 adet külah elde etmiş olacaksınız. 200 derece fırında güzelce  kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve kağıt külahlardan ayırın. Hazırladığınız creme oleyi, ister krema torbası ile ister yağlı kağıttan yaptığınız ucu kesilmiş bir külah yardımı ile milföylerin içine doldurun. Uç kısımlarını dilediğiniz şekilde süsleyin.Servise hazır. Afiyet olsun.