24 Şubat 2013 Pazar

KEREVİZ SALATASI

Madem salata tariflerinden herkes memnun bir  tane daha ekleyelim o halde. Kereviz yemeği ile hiç aram yok ama bu şekilde salatası oldumu bayılıyorum. Gayette kolay ve lezzetli.

Malzemeler:
  • 2 adet orta büyüklükte kereviz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
Yapılışı;  Yoğurt, tuz, mayonez ve ezilmiş sarımsağı iyice karıştırın. Kerevizleri bu yoğurdun içine rendeleyin. (Kararmaması için) Biraz dolapta dinlendirdikten sonra portakal dilimleri üzerinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  

20 Şubat 2013 Çarşamba

TABBULE


Sırada bekleyen daha çok kek ve tatlı var ama en iyisi mi araya bir salata ekleyelim dimi..Bu aralar hep kek yapıyorum daha kolay geliyor kollarım o kadar çok ağrıyor ki hamur yoğuramıyorum. Ama mikserle çırpıp kalıba dökmek gayet zahmetsiz bir iş. Tabbule de kısırdan sonra en sevdiğim salatadır. Benim kısır tarifime göre de daha kısa zamanda hazırlandığı içinde çok zaman daha öncelikli olduğu da oluyor hani :)
 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı kadar ince bulgur
  • yarım demet maydanoz
  • 6-7 adet taze soğan
  • 1 limon suyu
  • 2 domates
  • taze nane
  • 2 adet salatalık
  • tuz
  • karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı; Bulguru bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su koyun. (Aslında soğuk su konuluyor ama ben daha yumuşak sevdiğim için ılık su ile ıslatıyorum) Yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra süzün (Soğuk su ile yapıyorsanız 20 dakika bekletin) ve geniş bir kaseye alın. İncecik kıyılmış maydanoz, yeşil soğan,limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Bu arada domatesve salatalıkları da küçük küçük doğrayıp ekleyin ve iyice karıştırın. Marulla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

19 Şubat 2013 Salı

KREM ŞANTİLİ KEK


Bu keki yayınlamak için o kadar sabırsızlandım ki anlatamam tadına bayıldım. Dün akşam kek yapmak üzere hazırlıklara başladım yumurtaları kırdım şekeri ekledim çırpmaya başladım ama bildiğim bir kek yapmak istemiyordum :(  Aklıma daha önce Hünerli Bayanlarda gördüğüm Kremşantili Kek geldi. Bu kek yumuşacık dokusu mis kokusu ve hafif nemli yapısıyla sizinde favoriniz olabilir. Ben yaparken ceviz kullandım ve tarife yapılan yorumlardan yola çıkarak ceviz dibine çökmesin diye en son üzerine ekledim ama milim oynamadılar ortada toplanıp kaldı. Siz yaparken içine katın en iyisi. Birde telaşımdan piştimi ne oldu diye fırının kapağını erken açınca bir miktar çökmede oldu ama herşeye rağmen muhteşemdi.


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • ceviz
  • 1 paket kremşanti
  • kremşantiyi hazırlamak için 1 bardak soğuk süt

Yapılışı; Kremşantiyi hazırlayın. Üzerine un,kabartma tozu ve cevizi ekleyip hafifçe karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta ve şekeri iyice çırpın. krema kıvamına gelince içine yağ ekleyin. İki karışımı birleştirin ve yine hafifçe çırpın. yağlanmış kek kalıbınıza dökün ve önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.

18 Şubat 2013 Pazartesi

AĞLAYAN KEKİ ÇOK FENA AĞLATTIM :(

geçen haftaki sevgililer günü münasebetiyle sevgili eşime çocuklarla süpriz pasta yaptık ama geç geleceğini haber verince sinirlenip kekden hırsımızı çıkarırken sosu fazla sıcak döktüğümden kekin üzerindeki kremşanti eridi gitti :) Kek ağlar bir türlü kızım ağlar başka bir türlü. Çaktırmadan Eylülün ağlamasını videoya çektim şuraya eklesem bloga giriş rekoru kırarım kesin. Böyle acıklı, böyle hazin bir ağlama yok. Hem şıpır şıpır gözyaşı döküyor hemde bari bugün babam erken gelseydi senin sevgililer gününü kutlasaydı bizi yemeğe götürseydi diye :) Okulda ne öğretiyorlar bu çocuklara anlamadım.
 
Zaten yapmayı planladığım bu pastayı hazır fırsat ele geçmişken denemek istedim tamamen doğaçlama bir kek oldu.Ama tadına  bayıldım. 
 
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı kakao
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un
  • Üzerine dökmek için 1,5 su bardağı süt
  • Kremşanti
  • Hazır çikolata sosu
  • ve bunları hazırlamak için gerekli miktarda süt
Yapılışı; Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Sıvıyağ ve süt ekleyip spatula ile karıştırın. Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip fazla karıştırmadan yağlanmış kare borcama harcı dökün. 180 derece onceden ısınmış fırında kürdanla kontrol ederek güzelce pişirin. Fırından çıkarıp bir süre, ilk sıcaklığı çıkana kadar , bekleyin ve 1,5 su bardağı sütü her yerine gezdirin. Soğuk süt ile kremşantiyi hazırlayıp kekin üzerine dilediğiniz yoğunlukta koyun ve bir spatula yardımı ile düzeltip dolaba kaldırın. Çikolata sosunuda yine üzerindeki tarife göre hazırlayıp servis edeceğiniz zaman dilimlenmiş keklerin üzerine yine dilediğiniz yoğunlukta dökün. Afiyet olsun.

14 Şubat 2013 Perşembe

NUTELLALI CUPCAKE


Kek yapmaya bayılıyorum çok pratik ve her malzeme ile değişik bir lezzet yakalama fırsatınız var . Bu kekleri sıcak sıcak yarısını, geri kalanını da ertesi sabah olmak üzere hemen tükettik bile. İçinde nutella olmasıda bitmesinde ayrı bir etken tabii. Nutella olmasa napardık :)  her daim koca bir kavanoz dolapta hazırdır. Aslında nutelladan kek yapmaya pek kıyamadım ama Ev Atölyesinde görünce çok beğendim ve hemen denemek istedim. Ben içine fındık yada ceviz koymadım çünkü çocuklar mızmızlanabiliyorlar bazen. Ama sevgili Sibel Hanım eklememizi tavsiye ediyor.

Malzemeler :

  • 140 gr yumuşak margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağına yakın un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Minicik tuz
  • Nutella

Yapılışı; margarin ve şeker mikser ile iyice çırpılır. Yumurtalar ve tuz eklenir. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kek kağıtlarının yarısına kadar gelecek şekilde hamurunuzu pay edin.Sonra her birinin üzerine  tatlı kaşığı nutella koyup kürdanla daireler çizerek karıştırıyoruz. (Bu bölüm çocukların çok hoşuna gitti) yaklaşık 180 derece önceden ısınmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.


12 Şubat 2013 Salı

PATLICAN SANDAL SEFASI


Patlıcan yemeyen kocaya patlıcan yedirme çalışmaları son hız devam ediyor. Bu tarifi Portakal Ağacında görmüştüm. Evde hem patlıcan hemde hazırda antrikot et olunca hadi yapayım dedim. Alpan yedi mi? Evet...Çok bayıldım harika demedi ama patlıcan yemiş oldu. Bana göre ise gayet şık ve lezzetli bir yemek oldu. Tek problem ben fırında unutunca kaşarın çok kuruması oldu :)

 
Malzemeler:
  • 4 adet bostan patlıcanı (benimkiler bostan değildi ama yeterince dolgun ve iri olduklarından kullandım)
  • 500 gram kadar antrikot et
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • domates
  • sivribiber
  • kurusoğan
  • tuz
  • kızartmak için sıvıyağ
  • üzerine kaşar rendesi
  • Domates sosu (yoksa sıcak salçalı su)
Yapılışı; Öncelikle zeytinyağını tencereye alın, kızdırın. Jülyen doğranmış etleri ilave edin ve bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Yine jülyen doğranmış kurusoğanı ve biberleri ekleyip soteleyin. Domates ve tuzuda ekleyip iyice pişirin. Bu arada patlıcanları ortadan uzunlamasına ikiye bölün ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Pişireceğiniz fırın kabına patlıcanları dizin ve içlerini bir çatalla ezip yeteri kadar etli harcımızdan pay edin.Ben birde domates sosu ekledim ve fırına verdim. Yaklaşık 10-15 dakika kadar fırında pişirdikten sonra rendelenmiş kaşarı ekleyip eriyene kadar daha fırında bekletin ve servise hazır. Afiyet olsun.
 
 


11 Şubat 2013 Pazartesi

GÖKÇENDE 2012 YILININ SON KAHVALTISI
















Gökçen hem çok becerikli hemde inanılmaz zevkli. 2012 nin son haftasonu Münewerle birlikte Gökçeni görmeye gittik. Bir gün önceden haber verdik ki küçük bebekleri var hazırlık yapmakla uğraşmasın diye. Ama maşallah o kadarcık vakitte üstelik sabah sabah enfes bir kahvaltı sofrası ile karşıladı bizi.Menüde neler neler vardı birde yazayım isterseniz. Blogda olan tarifleri renkli olarak ekliyorum üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz
  • Peynir Tabağı (Kırmızı biberli lor süperdi deneyin)
  • Bal-Kaymak
  • Fesleğenli ve Dereotlu Tereyağ
  • Diğer Kahvaltılıklar
  • Haşlanmış mayonezli yumurta
  • Yeşillik ve domates salatalık
  • Kabak sote
  • Havuç sote
  • Kuru Biber
  • Mantarlı Börek
  • Biberli peynirli ekmek
  • Haşlanmış brokoli
  • Haşhaşlı Tatlı
Sizlere de fikir olsun diye ekledim. Umarım işinize yarar.Sevgiler :)