3 Aralık 2013 Salı

MANTARLI KİŞ


Iyi ki mantar sevmiyorum . Birde sevsem ne tarifler denermişim :) bu kiş yine uzun zamandır taslaklarda beni heyecanla bekliyordu. Ama bende bir tembellik bir tembellik sormayın gitsin. Bu gece gaza gelip hemen elime aldım iPadi.
Bu arada fırında enfes bir tuzlu kurabiye pişiyor eğer istediğim lezzette olursa hiç arayı açmadan hemen paylaşmak istiyorum.

Malzemeler :

  • 2 kaşık tereyağ
  • yarım çay bardağı soğuk su
  • 1,5 su bardağı un
  • tuz
  • 500 gr. mantar
  •  2 adet kuru soğan (piyazlık dogranmış)
  •  1 adet kırmızı biber (doğranmış) 
  • 3 adet yeşil biber (doğranmış) 
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ 
  • tuz ve kekik 
  • 1 küçük paket krema (200 ml.) 
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı;  öncelikle mantarlı harcı hazırlıyoruz. Bunun için soğan ve  biberleri piyazlık doğrayın, sıvıyağ ile kavurun.  Iyice yıkanıp incecik doğranmış mantarı ekleyin ve bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip soğumaya bırakın. 
Soğuk tereyağı küçük küçük dilimleyin ve ununu tuzunu ekleyip hızlı bir şekilde yoğurun. Yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın içine oturtacak büyüklükte açın ve soğuk yağ yağlanmış kalıba yerleştirin. çatalla delikler açın. Fazla suyu sızdırılmış harcınızı üzerine krema ekleyip karıştırın ve kalıpdaki hamurun üzerine yayın. 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşarınızı pay edin ve güzelce kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun. 






3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. verme tabi ara felan :)

    YanıtlaSil
  2. Mantarı çok severim nefis görünüyor
    Denemeliyim bu tarifi
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. görüntüsü iştah açıcı, ellerine sağlık, tuzluya da bakalım:)

    YanıtlaSil