3 Ekim 2013 Perşembe

OTLU POĞAÇA


Yemesi keyifli, yapması kolay belki herkes için klasikleşmiş yada mutlaka bir kez yemiş olduğu güzel bir tarif daha sizler için geliyor :) Üstelik evde azar azar kalmış peynirleri de değerlendirmek için süper yöntem ...

Malzemeler:
  • 200 gram erimiş soğutulmuş margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yumurta (1 sarıyı üzeri için ayır)
  • 1adet kabartma tozu
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 1 kase dolusu olacak kadar kaşar rendesi, örgü peynir, ezine, tulum yada beyaz peynir karışımı (evde hangilerinden varsa onları kullanın)
  • 4,5-5 su bardağı kadar un
Yapılışı; Margarin sıvıyağ, yoğurt ve yumurta iyice çırpılır. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu ile peynir karışımı dökülür. (Peynirleri çatalla ezin yada küp küp dilimleyin. ) Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur  elde edin. Yarım saat kadar dolapta dinlendirip ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında  güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Not: Benim önerim tüm poğaçalarda olduğu gibi aynı gün hatta sıcak sıcak tüketilmesi :)



11 yorum:

  1. Nefis gorunuyor canim... Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. mis kokulu poğaçalar beni benden aldı :)
    ellerinize sağlık..,
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol tatlım sanada iyi pazarlar :))

      Sil
  3. ellerinize sağlık canım. Nefis görünüyor.Elimdeki çayla güzel arkadaş olurlardı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayla arkadaş olunmaz mı ? Teşekkürler...

      Sil
  4. Eline saglik olsun canim.. Cook guzel gozukuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler .. Her zaman bekleriz :))

      Sil
  5. Sevgili kardeşim; birkaç ay önce benim de yapıp yazdığım bir lezzet bu.. Aralarında ufak tefek farklar olsa da özünde peynirin de içine katıldığı, hakikatten de acayip kolay bir poğaça bu. Sizinkiler de çok özenli yapıldıklarını her halleriyle belli ediyorlar. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... Evet tarifinize baktım mahlepili kabartma tozu fikri süper bir dahakine öyle denemeliyim

      Sil
  6. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım ellerine sağlık..nefıs olmuş..tarıflerın hepsı de bana uyan lezzetler.takıpcınım.bende sayfama beklerım..sevgilerimi bırakıyorum..

    YanıtlaSil