21 Ekim 2013 Pazartesi

ALTIN TOPLAR (TOP BÖREK)


Bu börekler yeni keşfim ve en favori böreğim oldu bile :) Yapması kolay yemesi lezzetli. Hani şiddetle tavsiye ettiklerim  var ya  işte onlardan. Tarif birçok blogda var, ben en çok aklıma yatan ve en pratik olanı yaptım. Bayram boyu her gelene pişirdim neredeyse. Hatta buzluktaki stoklarım eriyince hemen yeniden yaptım pişirdim. Bu hafta içi bir akşam bolca yufka alıp yeniden dolabı doldurmalıyım.

Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • iç harç ne isterseniz (ben tam yağlı beyaz peynir ile yaptım)

Yapılışı; 3 yufkayı üst üste olacak şekilde tezgaha açın, aralarına hiçbir şey sürmeden :) en üstdeki yufkanın üzerine 1 paket kremayı dökün ve her yerine iyice sürün. 5 dakika kadar bekleyin yufka kremayı emsin. Ardından yufkayı 4'e bölün her bir parçayı tekrar 5 parçaya bölün. Ben ilk yaptığımda 6 ya böldüm daha küçük toplar yaptım. İç harcı koyup minicik muska böreği sardığınızı düşünün. Sardıkça yuvarlaklaşmaya başlıyor. Elinizle iyice sıkıp yuvarlayın. Tüm yufkayı bu şekilde sarın ve önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin. 180derece de önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana dek pişirin. Afiyet olsun.



11 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Aaa poğaçanın içerisinde kremayı denemiştim ancak börek içerisinde hiç düşünmemiştim, merak ettim doğrusu lezzetini, tavsiyeniz üzerine en kısa zamada deneyeceğim.:)
    Sevgiler, keyifli günler..

    YanıtlaSil
  3. hiç görmemiştim bunu, farklı bir tarif :) deneyeyim ben de :)

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar değişik bir tarif. Hiç görmemiştim bloglarda. Harika görünüyor, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık harika olmuş en kısa zaman da deneyeceğim :) sevgiler . . .

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize Hem değişik hemde çok lezzetli görünüyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık bu böreği yapmıştım çok lezzetli oluyor görüntüsü de çok hoş sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. yani ara katlara bir şey sürülmemiş oluyor dimi?
    dondurucya koydum demişsiniz nasıl koydunuz?yumurta ve galeta ununa buladıktan sonramı koydunuz?buzluykenmi pişirdiniz?yoksa panelemeden öncemi koydunuz eğer öyleyse buzu çözününcemi panelediniz?zeynep

    YanıtlaSil
  9. penelemedenmi dondurucya koydunuz çıkarınca buzu çözülüncemi panelediniz?
    yoksa paneleyipmi koydunuz dolaba çıkarınca buzlumu pişirdiniz?
    zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeynepcim çok alemsin güldürdün beni tekerleme gibi sorunla :))böreği güzelce sarıyorsun ve buzluğa sığacak bir tepsi içine yağlı kağıt serip üzerine diz ve bir kaç saat dondur ardından çıkar ve poşetlere doldurup iyice bağla. pişereceğin zaman çıkar ve hemen yumurtaya ardından da galeta ununa batırıp pişir. şididenafiyet şeker olsun ... sevgiler

      Sil
  10. Teşekkürler tarif çok güzel ama fırın değilde yağda kızartsak lezzette bir farklılık olurmu acaba? Gizem

    YanıtlaSil