29 Ağustos 2013 Perşembe

MERCİMEKLİ SİMİT BÖREK

Bir milföy börekten böyle bir lezzet ve güzel görüntü çıkacağı hiç aklıma gelmezdi :) ben çok beğendim sizde deneyin bakalım beğenecek misiniz:) sadece iç harcını bir dahaki sefere değiştirmeyi düşünüyorum çünkü klasik mercimekli harç daha da çok yakışacaktır. Bu böreği denediğimden beri milföyü hep bu tarifdeki gibi kullanıyorum . Gerçekten elde açılmış lezzetinde oluyor.


Tarif: Umut Sepeti.
Malzemeler:

  • 6-7 adet milföy
  • Un
  • Haşlanmış mercimek ( 1 su bardağı)
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 kaşık biber salçası
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • Çörekotu

Yapılışı; Yemeklik doğranmış kurusoğanı sıvıyağda kavurun. Salça ve mercimeği ekleyin baharatlarını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış domatesleride ekleyin ve bıraktığı suyunu çekene kadar pişirin. Soğuması için bir kenara alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Milföyleri tezgaha alın ve yumuşaması için bekledikten sonra unlanmış tezgahda  üzerine de un serperek uzunlamasına (tek yönde) açın ve dikdörtgen bir hamur elde edin. Uzun kenara harç koyup sarın ve iki ucunu birbirine yapıştırmak suretiyle simit şeklini verin. Tüm hamura aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve  üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu dökün. Orta ısılı fırında güzelce kızarana kadar pişirin . Afiyet olsun :))

1 yorum:

  1. Canım benim,afiyet şifa olsun :)
    Beğenmene çok ama çok sevindim.
    İç harcını her şekilde hazırlayabilirsin.
    Bu şekilde olunca milföy olduğu belli olmuyor :)
    Ellerine,emeğine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil