27 Ağustos 2013 Salı

BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE (borcamda)


Cheesecake keşfettiğimden beri bayıla bayıla yapıp yiyoruz. Gerçi evde Eylül ve ben bayılarak yiyoruz diğer aile fertlerimiz pek hoşlanmıyorlar :(
Arkadaşım Münewer de çok seviyor ve onlara gittiğimiz bir gün sürpriz yapıp götürdüm bu böğürtlenli cheesecake.  Ancak benim kelepçeli kalıbımın ayarı bozulmuştu o yüzden borcam da denedim.Hiç de korkulacak bir durum yaratmadı :) gayet güzel pişti ve servis yapıldı. Sizin için bu sefer bol bol fotoğraf çektim. Daha önce yaptığım  Limonlu mini cheesecake tarifi için tık tık lütfen.

Malzemeler:
  • 1 paket yulaflı bisküvi,
  • 80 gr tereyağ
  • 2 paket labne (400 gr X 2 )
  • yarım paket krema (100 gr)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı böğürtlen sosu (Rondodan geçirin ve 1 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı nişasta ile pişirip soğutun)
Yapılışı; Dikdörtgen borcamınızın tabanına yağlı kağıdı dışına da alüminyum folyoyu kaplıyoruz. Rondoda un haline getirilmiş bisküvilere erittiğiniz tereyağını ekleyin ve iyice harmanlayın. Kalıbın tabanına bu karışımı dökün. Üzerine bir bardak yardımı ile iyice bastırın.


Diğer tüm malzemeyi (Böğürtlen hariç :)) iyice karıştırın ama yumurtayı teker teker ekleyin, unu da en son. Harcı borcama dökün ve böğürtlenleri ekleyin. İçi su dolu fırın tepsisinin içine borcamı oturtun ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ortası cıvık gibi ama kenarlar pişmiş ise fırını kapatma  zamanı gelmiş demektir. Yarım saat kadarda fırında bekletin. En ideli 1 gece en az 3-4  saat buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yemeye hazır. Üzerine sosunu dökün ve servise hazır.




11 yorum:

  1. ellerınıze sağlık. nefıs olmuş.....sızı sayfama ekledim...sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor ellerinize sağlık..
    sevgiler..
    mutlu günler..

    YanıtlaSil
  3. canım benim de cheesecake deneyimlerim iyi gitmedi malesef
    pek damak tadıma uymadığına karar verdim
    gerek dışarda yediğim gerek evdeki deneyimlerimle bana pek hitap etmiyor
    fakat sevenler için denenmeli kesinlikle
    rengi de şahane olmuş
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Nefis gozukuyor..ozellikle kahveyle cok severim..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  5. Hariiikaaaa, ellerinize sağlık, çok severim

    YanıtlaSil
  6. selam cheeskekin tadı neye benziyor sosun alt kısmındaki beyaz olan krema gibimi yoksa sertmi olur bilmediğim için soruyorum aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. ben hala sorduğum sorunun cevabını bekliyorum bu kadar zormuydu 2 satır yazmak neyse sormamış farzedin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki de zor değil üstelik severek yaptığım bir iş! Ancak internet bağlantım yok

      Sil
    2. Ve yorumları telefondan onaylayabilmeme rağmen yorum yazmak çok zor!
      Chesecake benimde yeni keşfim kreması yoğun ama peynir hafifliğinde bir lezzeti var.

      Sil
    3. Bu yorumlarıda telimden yazıyorum ama çok zorluyor sürekli takılıyor ekran!

      Sil
    4. Beyaz olan kısmın yoğunluğu ise süzme yoğurt gibi olduğunu düşün! Birde yorumlarınıza isim yazarsanız daha çok dikkate alırım ...

      Sil