9 Temmuz 2013 Salı

ZENCEFİLLİ KEK




Herkese Merhabalar! Gecenin bu saatinde, ilk iftar deneyiminden sonra henüz kendime gelmeye başlamışken akşam çayının yanına yapabileceğiniz hafif bir kek tarifi vermek istiyorum. Ben keki dün akşam yapmıştım!! Ama hem çocuklar hem de Alpan çok beğendiler ve hemen bitti bile! 

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 100 gr yumuşak tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı; yumurta, vanilya ve şekeri iyice çırpın. Yumuşak tereyağınıda ekleyin ve mikserle çırparak eritin. Diğer tüm malzemeleri ve una karıştırdığınız kabartma tozunu ekleyin ve muffin kağıtlarına pay edin. 180 derece önceden ısınmış fırında güzelce pişirin. Afiyet olsun. 

1 yorum:

  1. zencefil mi hımm tadı nasıl olur ki diye düşünmekteyim:)
    ama yapmalıyımda:)

    YanıtlaSil