8 Temmuz 2013 Pazartesi

KUMRU

Bu akşam ne yesek diyen evliler, ne kadar kısa sürede en az bulaşıkla karnımızı doyururuz diyen bekarlar, maliyeti az olsun diyen öğrenciler, annem evde yok aç kaldım diyenler! İşte size göre nefis ve doyurucu bir tarif daha!
Kısa sürede evdeki malzemelerle (evde yoksa da marketten bi koşu alıp gelin, dışarıdan sipariş vereceğiniz 2 kumru fiyatına -en az- 4 adet kumru yaparsınız. Üstelik sipariş bekleme süresinde zaten siz yapıp yemeye başlamış olursunuz bile o yüzden zamandan da tasarruf :))   yapılan bu hem göz hem de karnımızı doyuran kumrular sevgili kocamın ellerinden. Bu aralar  bizi o doyuruyor! Çok beceriklidir maşallah! Aman kendi kendime nazar değdirmeyim :)
 

Şimdi gelelim tarife; siz kendinize göre malzemeleri artırabilir yada azaltabilirsiniz :)

Malzemeler: (4 adet kumru için)
  • 7-8 adet uzun sosis
  • Sucuk (dilediğiniz kadar, mangal sucuk olursa dilimlemek kolay olur)
  • Kaşar dilimleri
  • Kumru ekmeği
  • Ketçap
  • Mayonez

Yapılışı; Sosisleri uzun ince şeritler halinde dilimleyin ve tavada güzelce çok az yağ ile pişirin ve ekmeğin arasına alın. Sucukları da ister daire şeklinde ister sosisler gibi ince şeritler halinde dilimleyip tavada hızlıca çevirerek pişirin ve onları da ekmeğin arasına alın. Üzerine kaşar dilimlerini ekleyip sıcak  tost makinesinde kaşar biraz eriyene kadar ısıtın. Üzerine bolca ketçap, mayonez ve yanına da patates kızartması :) Ve işte yine kalori patlaması ve pıt pıt yağ löp löp et olma kısmı ...

5 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık nefis görünüyor. Bloğunuzu takipteyim. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Pratik gercekten,hic yemedik,esinin ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  3. Ah beni kalbimden vurdunuz... İstanbul'da yaşayan bir İzmirli olarak kumru ve özellikle Çeşme'de yenen kumru kokusu burnumda tüttü. Harika görünüyoooor:))

    YanıtlaSil
  4. nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Kumru dediniz mi akan sular duruyor.Şu an tam da çeşmede kumrunun cennetindeyim. Ama inanın eski kumru tadı artık yok.
    Eskiden kumru,nohut unuyla yapılırdı ve en büyük özelliği sert olmasıydı.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil