8 Temmuz 2013 Pazartesi

ET DÜRÜM




Mübarek Ramazan ayının ilk gününde sizlerle enfes bir tarif paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda eklediğim  diğer tariflerim gibi hem pratik hem doyurucu!
 İnşallah bu ay hepimize huzur, bereket ve mutluluk getirir. Hayırlarla dolu bir ay geçmesi dileğiyle :)

Malzemeler:(3 adet dürüm için)
  • 300 gram biftek
  • 1 kaşık tereyağ
  • Kekik
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 kurusoğan
  • Mantar
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • Soya sosu
  • Lavaş
Yapılışı; öncelikle biftekleri ince şeritler halinde dilimleyin. Tereyağını eritin ve etlerinizi kızartın. Önce yüksek ateşte ardından da daha kısık ateş üstünde kavurmaya devam edin. Kekik, defne yaprağı ve Karabiberi ekleyin. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Bu arada jülyen doğranmış sebzeleri kızgın yağda soteleyin. Bir miktar pişirdikten sonra soya sosu ve diğer baharatlarını ekleyin. Lavaşlarınızı sebze sotelediğiniz tavada ısıtın ve et ile sebzeleri birleştirip sarın :) afiyet olsun. 

1 yorum:

  1. Hazır alsak yesek olmaz mıııııı :) Nefis olmuş. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil