12 Temmuz 2013 Cuma

DAMLASAKIZLI MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

İnanın bu tatlının yapılışı adı kadar uzun değil. Gayet pratik ve yoğun tatlı isteğini bastıracak türden. Ramazanın ilk günleri kriz halinde tatlıııı tatlıııı!!!! diye inlerken aklıma daha önce yaptığım Kemalpaşalı yalancı tavuk göğsü geldi.  Fakat sıcak ve akşam üzeri halsizliğinde hiç de uzuuuun uzun tavuk göğsü pişiresim yoktu ve marketten Kemalpaşa alırken Dr Quetker in Damlasakızlı Muhallebisini de aldım. Sizler için de fikir olsun diye paylaşıyorum.
 
 
 
Malzemeler:
  • 1 paket hazır kemalpaşa
  • 2 bardak şeker
  • 3 bardak su
  • 1 paket Dr Quetker Damla Sakızlı Muhallebi
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 kaşık margarin
 Yapılışı; Şeker ve  suyu geniş bir tencere de kaynatın. Kemalpaşaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar arada karıştırarak kaynatın. 15 dakika kadar da dinlenmesi ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin . Bu arada süt ve hazır muhallebi tozunu sürekli karıştırarak kaynatın ve 1 kaşık margarin ekleyin.  Muhallebiyi altı kısık olarak 1-2 dakika kaynatın ve mikserin yüksek devri ile çırpın. Dikdörtgen yada kare  bir borcama şerbetlenmiş Kemalpaşaları üzerine de muhallebiyi dökün. Geçen sefer zaten Kemalpaşaların bir kısmını kaselere pay etmiş kalanını dondurma yada sade olarak servis yapmıştım. Ama bu sefer tamamını geniş bir kaba boşaltıp doya doya muhallebili şerbetli tatlı yedim :)  Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve afiyetle yiyin .
 

17 yorum:

  1. offf tatlı tatlı ımmmmm helede böyle enfes görünüyorsa ellerine sağlık canım
    güzel bir fikir verdin
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. canım nefis görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ay ne güzel olduuuu...İzmir'den İstanbul'a dönerken 4 paket kemalpaşa peynir tatlısı alıp dipfrize atmıştım. Dün birini çıkarıp şurupladım. Bugün de bu tarif:) Çekmecemde damlasakızlı muhallebi de var. Dünden kalanları bugün farklı tatla sunabilirim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. süper....bu ölçü klasık kare borcam için uygun mu yoksa küçük kare borcam mı kullanalım.....................

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık kemalpasa tatlısına değişik bakışlar sart :)
    harika görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. tarifinizi yaptım .beğenerek yedik .çok tşk ederim..................

    YanıtlaSil
  8. büyük kare borcam değilmi?
    birde 15 dakka beklesin demişsiniz ya şerbetini çeksin diye altı açık ocaktamı beklicek,yoksa ocağı kapatıp şerbettemi bekleticez?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsız arkadaşım :) evet büyük kare borcam. ocağın altını kapattıktan sonra şerbetini çekmesini bekliyoruz. şimdiden afiyet olsun. sevgiler

      Sil
  9. borcama kemalpaşaları alınca kalan şerbeti üzerine gezdirecekmiyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır tencere içinde bekletiyorsunuz çekebildiği kadar çekiyor ve sonra bir kevgir yardımı ile alın ve borcama dizin. kalan şerbeti dolaba kaldırın dilediğiniz bir zaman kullanabilrisniz: )
      sevgilerimle

      Sil
  10. muhallebi akışkan olmuyormu resimde tam kesilebilmiş ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoo hayır zaten tatlımız şerbetini içine çekmiş iyice dilimlediğinizde akmıyor. aynen resimdeki gibi :) sevgilerimle

      Sil