30 Kasım 2012 Cuma

unnado.com'dan Başkasını Yemezler!

Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi  kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!

Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

27 Kasım 2012 Salı

HEDİYELERİM VE ÖĞRETMENLERİMİZE HAZIRLADIKLARIM


     Sevgili Leyla'nın blogunda düzenlediği çekilişte kazandım bu güzel el yapımı kitap ayracını ve kitabı. Ellerine sağlık arkadaşım bayıldım. İlk kez şansım döndü blogger olduğumdan beri gördüğüm her çekilişe katılmışımdır herhalde ama daha hiç kısmet olmamıştı birşeyler kazanmak ama saolsun Leyla'nın Kahve Dükkanı uğurlu geldi. İnşallah 2013 benim için bol şanslı bir yıl olarak başlar ve öyle devam eder.

Eveeeeet gelelim Öğretmenler gününe. Kızım özel günlerde hediyeler almayı, hatırlamayı çok seviyor. Bu öğretmenler gününde de yine günler öncesinden başladı Esma Öğretmenime, Drama öğretmenime, resim öğretmenime aaa İngilizce öğretmenime almazsak olmaz diye listeyi uzattıkça uzattı. Ben de o üzülmesin hemde bu güzel günde öğretmenlerimizin ağzını tatlandıralım diye truff yaptım. Ikea dan kutular aldık ve evdeki kurdalelerle süsleyip herkesin ufacıkta olsa gönlünü aldık.Öğretmenler sonra arayıp tarif istediler tabiii... :) Sizde yılbaşı yada başka özel günler için yapabilirsiniz. Gerçekten hem şık hem hesaplı hediyeler oluyor.





Tarif için tık tık...



21 Kasım 2012 Çarşamba

KARIŞIK PEYNİRLİ GÖZLEME


Ben evde hazır yufkadan gözleme yapmaya bayılıyorum. Gerçi keşke açabilsemde, hamurlar yoğurup yapsam daha güzel olurdu ama ne yapalım eve yakın yufkacı olunca bu şekilde de inanılmaz lezzetli olabiliyor. Bir deneyin bakalım benim yaptığım şekilde sevecekmisiniz sizde!
Ben evdeki azar azar kalmış peynirleri bol kaşarla harmanlayarak yaptım ama haşlanmış patatesli harç ile yapılanı hiç birşeye değişmem....

Malzemeler;
  • 3 yufka
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (ben yarım çay bardağı koyup üzerini yağlıyorum 
  • 1 çay bardağı su
  • dilediğiniz iç harç
Yapılışı; İlk olarak hem sıvı harcınızı hemde iç harcınızı hazırlayın. Bir yufkayı tezgaha serin ve sıvı harç ile her yanını iyice ıslatın. Tam ortasına bolca iç harcınızı koyun iki ucunu üst üste gelecek şekilde kapatıp kuru yerlerine yine harç sürün. Diğer iki ucuda üst üste gelecek şekilde kapatıp kare şeklini verin. Isınmış teflon tavada her iki yüzünüde güzelce kızartın dilerseniz yağ sürün.Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

19 Kasım 2012 Pazartesi

KARNIBAHAR KIZARTMASI


Akşam olmuş eve gitme vakti yaklaşmış. Ders çalışıyorum odaklanamıyorum, kitap okuyorum  sürekli dikkatim dağılıyor. İşlerim var ama imza bekliyor . Bu durumda şu an beni en mutlu edecek şey bloguma kayıt girmek olur deyip hooop açtım ekranımı.Yeni resimlerimi de eklememişim henüz taslaklara......O halde eskileri karıştır ve akşam vakti aç karna mis gibi kokularını hissederek bu tarifi ekliyorum sizler için.
Ben daha önce ne tatdım ne yaptım.Bir akşam evdeki karnabaharı salata yapmak üzere haşlarken kesin çocuklar yemekte problem çıkaracaklar diye düşünürken aklıma geldi ve yaptım.Evet gerçekten çocuklar güzelce yediler bende değişik bir lezzet daha tatmış oldum. 

Malzemeler:
  • Orta boy bir karnabahar çiçeklerine ayrılmış ve haşlanmış
  • 3 yumurta
  • 3-4 kaşık un
  • tuz
  • karabiber
  • sarımsaklı yoğurt
Yapılışı; çok basit... Haşlanmış karnabahar çiçekleri un-tuz karışımına bulanır ve yumurtaya batırılıp kızgın yağda her yanı güzelce kızartılır. Hepsi bu kadar. Şimdiden afiyet olsun

12 Kasım 2012 Pazartesi

FIRINDA ÇUPRA

Blogdaki tariflere bir göz attımda farkettim ki hamsi tava ve Kağıtta somondan  başka balık tarifim yok. Halbuki bunlardan daha sık yaptığım Çupra var. Hiç fotoğraflayıp eklemek aklıma gelmemiş. Zaten bu seferde çok iyi fotoğraf çektiğimde söylenemez ama eklemek de lazım :) servis zamanı çekim işi çok zor oluyor yaa...


Çuprayı hep bu şekilde fırında pişiryorum.Aslında hiçte balık aramayan, sevmeyen biri olarak şu son bir kaç yılda bayağı ilerlettim kendimi. Hem dokunup pişiriyorum hemde yiyorum! Bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.



Kendime ve çocuklara sade pişirirken eşime sebzeli yaptım. Patates ve havuç dilimleri  balığın altında kaldığı için görünmüyorlar tabii. Üzerine soğan ve limon dilimleri ile birlikte sarıp pişirdim.

Birde bu şekilde yağlı kağıda sarıp pişirince fırın ve evde koku olmuyor.
Nasıl mı yaptım?

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy çupra (temizlenmiş yıkanmış)
  • Tereyağ
  • tuz
  • karabiber
  • defne yaprağı
Yapılışı; Temizlenmiş ve iyice yıkanmış çupraları büyükçe kestiğimiz yağlı kağıdın tam ortasına yerleştirin. Balığın içine çay kaşığı ucuyla tereyağ koyup tuz ve karabiber serpin. Üzerine defne yaprağını koyup yağlı kağıdı kapatın ve bir ucundan başlayarak kıvırın. 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.Afiyet Olsun.

6 Kasım 2012 Salı

BÜLBÜL KONAĞI

Bülbül konağı tatlısını bayramda kolay hafif ve güzel bir tatlı yapayım derdi ile nette dolaşırken Portakal Ağacında gördüm. Malzemelere bakınca çok eskiden tatdığım ve halamın yaptığı Karagöz Tatlısını anımsattığından denedim. Şerbetli tatlı seviyorsanız ama hafif olsun tadıda baymasın diyorsanız deneyin derim. Ama benden tavsiye ikram etmeden önce şerbetleyin. Dediğim gibi benim tercihim öyle oldu. Çünkü ertesi gün daha yumuşak oluyor. Birde orjinal tarifde "biraz zor ama yapamaya değer" diyor fakat hiç gözünüz korkmasın bence kolay.
Evde cevizim kalmamıştı o yüzden ben fındık ve fıstıkla yaptım. Fındığın çok yakıştığını söyleyebilirim. Cevizde eminim güzel oluyordum.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 paket margarin (250 gr)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase ceviz veya fındık
  • 1 yumurta akı yapıştırmak için
şerbet için;
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/4 limon
Yapılışı; Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutun. Geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. hamuru ben 4 parçaya böldüm ve her zamanki gibi yağlı kağıt arasında yarım parmak kalınlığında açtım. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. ikinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerleri kızarana dek pişirin. fırından çıkarıp üzerlerine şerbet dökün.Afiyet Olsun.