30 Temmuz 2012 Pazartesi

BARDAKTA TİRAMİSU

Ramazan için ideal bir tatlı. Hem hafif hem pratik. Ben tiramisuyu çok seviyorum ama bu kadar lezzetli bulduğum başka bir denemem olmamıştı. Doğru tadı yakalayınca da paylaşmadan olmaz.  
Tarif Devletşah 'a ait.

Malzemeler:
  • 1kat hazır pasta tabanı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket labne peynir
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve yada 3'ü 1 arada Nescafe
  • 1 fincan sıcak su
  • kakao
Yapılışı; öncelikle hazır kek tabanını küçük küpler halinde dilimleyin ve servis yapacağınız kuplara yarısını pay edin. Üzerine 2 tatlı kaşığı kahve ve su karışımından dökün (ben pek acı kahve tadını sevmediğim için evde 3'ü 1 arada vardı onu hazırlayıp kullandım) Kekler kahveyi içine çekerken un, şeker, yumurta ve süt bir tencereye alınır ve çırpılır. Ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ilıyınca içine labne eklenir ve iyice çırpılır. Keklerin üzerine 1 er kaşık muhallebiden konur. Muhallebinin üzerine tekrar kek eklenir ve yine kahve ile ıslatılır. Üzerine kalan muhallebi pay edilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra üzerine kakao elenip öyle servis edilir. Afiyetle yenir.
Not: ben 7 bardak tiramusu hazırladım ama aslında 6 bardak daha ideal olurmuş!

27 Temmuz 2012 Cuma

KREMALI MANTARLI SPAGETTİ

Makarna mı? Offf evimizin vazgeçilmez demirbaşlarından biri daha. Allahım ben nasıl bir insanım hangi tarifi versem o vazgeçilmezim diye başlıyorum. Yemeği sevmek böyle birşey demek ki!
Makarna deyince evde akan sular durur. Şanslıyım ki eşimde seviyor ve çalışan bir anne olarak hiç yemek olmayan akşamlar pratik ve doyurucu bir alternatif oluyor.

Malzemeler:
  • 1 paket spagetti
  • 1 paket (400 gr) mantar
  • 1 paket (200 gr) krema
  • tuz
  • limon

Yapılışı; mantar güzelce temizlenir ve ince ince kıyılır. Bol limonlu suya atıyorum ben kararmasın diye. Ardından süzülür ve tavaya alınır. Bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir. Üzerine krema eklenir 1-2 dakika kavrulur. Bu arada bol suda haşlanmış spagettimiz süzülür ve mantarlı harç eklenip harmanlanır. Servise hazır bile.Afiyet olsun :)

26 Temmuz 2012 Perşembe

PATATES KROKET


Patatesin her türlüsü bizim evde makbuldür. Yemeği, böreği, kızartması, püresi, salatası derken vazgeçilmez mutfak demirbaşıdır. Patates krokette ister yemek yanına garnitür olarak, ister tek başına bir öğün, ister kahvaltı sofrasına çok iyi gider. Akşama üşenmesemde yapsam keşke.!

Malzemeler:
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • kaşar rendesi
  • muskat rendesi
  • tuz
  • karabiber
  • toz kırmızı biber
  • 2 yumurta
  • galeta unu
  • kızartmak için yağ
Yapılışı; haşlanmış patates çatal yardımı ile iyice ezilir. kaşar rendesi, tuz ve diğer baharatlar damak tadına göre eklenir. Elinizce yoğurun. şekil verin ve önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta unana bulayıp kızgın yağda kızartın. sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.  

24 Temmuz 2012 Salı

GÜLLAÇ

Ramazan da ilk aklıma gelen tatlı Güllaçtır ve her ne nedense ramazan dışında alıp yapmak aklıma bile gelmez. Aşure gibi :)
Güllaçı pastanelerden hazır aldınızda da 2 büyük dilime ciddi bir para ödersiniz. Ama diğer yanda evde kendiniz yaparsanız koca bir tepsiyi  iki dilimin belki yarı fiyatına yeme şansınız olur. Bende güllaçı ilk kez babamın bir iş arkadaşına iftara gittiğimizde tatmıştım. O zamana kadar da ne yemiş ne de varlığından haberdar olmuştum. (lise zamanları falan)


Tarif aslında güllaç paketlerinin üzerindekiyle aynı ama sadece ben kendi damak tadımıza göre ayarladım. (Biz orta  şekerli seviyoruz. Ne az nede çok olmayacak)

Malzemeler:
  • 6-7 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 2 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • üzerine nar taneleri, ceviz, dövülmüş fıstık,vişne vs.
Yapılışı; süt ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Vanilyayı ekleyip ılıtın. Bir güllaçı parlak yüzeyi üste gelecek şekilde tepsiye alın ve üzerine 1 kepçe sütten dökün. Tüm güllaç yapraklarını aynı şekilde dizin ve kalan sütü üzerine dökün. Süt fazla mı gelir diye düşünmeyin hiç, tamamını çekiyor. Servis zamanına kadar 1,5-2 saat dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.

20 Temmuz 2012 Cuma

BEYKOZ KEBABI yada İSLİM KEBABI ile HAYIRLI RAMAZANLAR


Bugün geçen yıl ramazan ayında yapıpda resmini beğenmediğim için paylaşmak istemediğim nasıl olsa daha çoook yapar güzel resimler çekerim ve onlarla tarif eklerim diye düşündüğüm ama tembellikden yapmayıp bugüne de bir paylaşımım olsun dediğim ve eklediğim Beykoz kebabımla Merhaba! (Owww yooo!  bu ne cümle oldu yaa başlarken sabahtı öğlen olmuş)
Aslında arşive bakınca da farkettim  ki geçen yıl  iftar sofrasında resmini çekmişim üstelik eklerim deyip eklememişim ne fenayım birde yalan söylemişim. Hem güzel foto çekeme hem yalan söyle.Offf çok kızdım kendime. Gerçi geçen ramazan köfteli yapmışım ama üstteki resimde  kuşbaşı et ile yapıldı. Her ikiside lezzetde yarışırlar bence. Ama kocama sorarsanız kesin etli olan der! (Bu arada hatırlatma: eşim patlıcan sevmiyor ama bunuda gayet başarıyla yedirdim ve beğendi.Ona göre artık siz takdir edin lezzetini) 
Mübarek gün lafı daha fazla uzatmadan tarife geçeyim :

 Malzemeler:
  • 5 adet orta uzunlukta patlıcan
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kurusuğan
  • 3 tane sivriber
  • salça
  • kekik  yada zahter
  • karabiber
  • tuz
  • çok az sıvıyağ
  • 1 kaşık margarin
  • 1 iri domates
  • 1 kaşık salça ve 1 bardak sıcak su
  • küçük domates (üzerine )
Yapılışı; Öncelikle patlıcanları alaca soyun ve ince uzun dilimler yapın yaklaşık 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Ardından tost makinesini alüminyum folyo ile kaplayın ve folyoya fırça ile sıvıyağ sürün. Dilimlenmiş ve yıkanmış patlıcan dilimlerini güzelce ızgara edin. Bir yandanda kuşbaşı eti kızgın tavaya alın ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun 1 kaşık kadar margarin ekleyin. Yemeklik doğranmış kurusoğanı ve incecik kıyılmış biberleri ekleyin kavurmaya devam edin. Baharatlarını ekleyin. son olarakda yine küçük doğranmış domatesleri ekleyin ve etler iyice pişinceye kadar kısık ateşte bırakın. ızgara patlıcanlardan iki tanesini alın ve + şeklini verin. kuşbaşı harçdan içine koyun ve patlıcanları bohça şeklinde kapatın. tepsiye koyarken birleşme yeri alta gelecek şekilde olsun. üzerine domates dilimi ekleyip kürdan ile sabitleyin. Fırın kabınıza tüm patlıcanları bu şekilde dizdikten sonra üzerine salçalı su döküp (tuz eklemeyi unutmayın) 200 derece fırında suyu kaynaya dek pişirin. Afiyet olsun.





19 Temmuz 2012 Perşembe

TAHİN HELVALI KURABİYE

Çoook sıcak ve bunaltıcı bir Ankaradan herkese Merhaba!
Buralarda hava böyleki, kıyı bölgeleri düşünemiyorum! 50 derece falan olmuştur herhalde. Ama çok şükür Ankaranın serin akşamları var ve birde nem yok! Bunların kıymetini bilmek lazım sanırım.

Kurabiyelerimde işte o serin akşamlarda balkonda çayın yanına eşlik etmek üzere yapıldı. Asıl hikayesi ise şu; evde bol miktarda tahin helvası vardı ve tüketilmesi gerekliydi. Neden? çünkü ramazan geliyor buzdolabı dolup dolup taşacak yer açmak lazım. Sanırım yaklaşık 1 kg lık bir pakette helva vardı bunun bir kısmını ayırdım bir kısmını komşuma ikram ettim. Eeeee kaldı mı gene yaklaşık 300 gram kadar helva... Geri kaldırsam dolaba, içime sinmeyecek çünkü sonuçta bunu bu şekilde tüketen bir aile değiliz. Ayda yılda bir aklımıza gelecekte helva yiyeceğiz. Bir anda kafamda şimşekler çaktı! Ampül yandı vs. vs.. Daha önce nette tahin helvadan kurabiye yapıldığını görmüştüm hemen bilgisayar başına oturdum ve başladım incelemeye dön dön dön aynı tarifler hep bir eksik bir fazla bende aynı malzemelerle kendi ölçülerimde bir kurabiye yapmaya karar verdim. Böylece resimlerdeki sıcakken kıyır kıyır, soğuduktan sonra yumuşacık kurabiyeler çıktı ortaya. Birde üzerine nutella sürüp yediklerim var kii onların lezzeti paha biçilemez cinstendi diyebilirim.



Malzemeler:
  • 250-300 gram kadar tahin helva
  • 200 gram margarin
  • 1çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 paket kabatma tozu
  • aldığı kadar un (5-6 bardak kadar olmuştur sanırım)
Yapılışı; Süt ve şekeri karıştırın. Yumuşak margarin ve Helvayı ekleyin çatal yardımı ile iyice ezin. yavaş yavaş un ekleyin. Bu arada kabartma tozunuda ekleyin.  Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda yuvarlayıp tepsiye dizin. ben limon sıkacağının üst kısmıyla kurabiyelere bastırarak şekil verdim. siz dilerseniz resimlerdeki gibi bıçak yardımıyla yada sadece yuvarlak bırakarak şekil verebilirsiniz. 200 derece ön ısılı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.


16 Temmuz 2012 Pazartesi

FIRINDA KAŞARLI TAVUK SOTE



Hafif ve lezzetli bir fırın yemeği. Ben bu tarifi yıllar önce Adanalı bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Ramazanda da keyifle yenebilecek iftar sofralarını renklenedirecek şık bir yemek.
Malzemeler:
  • 1 paket tavuk göğüs
  • 1 adet iri kurusoğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet patates
  • Mantar
  • Bezelye
  • 2-3 kaşık sıvıyağ
  • kaşar rendesi
  • tuz
  • zahter yada kekik
  • 1 su bardağı salçalı su (domates sos)
Yapılışı; tüm malzeme küçük küçük doğranır. Tavuk göğsü wok tavaya alınır (teflon tava)  ve bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir. İnce kıyılmış mantarda eklenerek  pişmesi beklenir.  Söğüş doğranmış kurusoğan ve biberler 2 kaşık sıvıyağda güzelce sotelenir. fırın kabınıza sıra ile sotelenmiş tavuk üzerine biber soğan karışımı ve  yine ayrı bir yerde küpküp doğranıp sotelenmiş patateslerde eklenir. Bezelyeden dilediğiniz kadar ekleyin. Tuz ve zahterini ekleyin. ister bu şekilde üzerine salçalı suyunu ekleyip ister harmanlayıp iyice karıştırdıktan sonra 200 derece  fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Üzerine rendelediğiniz kaşarıda ekleyin ve kızarana kadar daha pişirin.Servise hazır. Ben bu yemeği bazen bir gece önceden soteleyip hazırlıyorum ertesi akşam sadece kaşar rendeleyip pişirmek kalıyor. Hatta güveçte pişirip lezzetine lezzet katmak da mümkün. Afiyet olsun. 

10 Temmuz 2012 Salı

VİŞNELİ KEK

  

Haftaya nefis bir kek tarifi ile başlıyorum. Dün taslaklarımda hiç tatlı tarifi kalmadığını farkettim ve işyerinde bir arkadaşdan aldığım (kendi bahçesi) vişneleri de tatmak için kek yapayım dedim. Biraz ekşi ama gayet güzel bir kek oldu. Üstelik tepsi keklerine olan özlemimden, kalıp yerine kare borcama döktüm. Sanki bu şekilde olunca kekin tadı bile değişiyor, anne keki oluveriyor.


Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • minicik tuz
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 5-6 damla vanilya aroması (olmasada olur)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı temizlenmiş vişne (donmuşda olabilir)
Yapılışı: Oda sıcaklığındaki malzemeleri yukarıdaki sırayla ekleyin. Ama yumurta ve şekeri iyice çırpmayı unutmayın. Birde eğer donmuş vişne kullanacaksanız mutlaka önce çözülmesini bekleyin. Yağlı kağıt serili kare borcama dökün ve önceden ısılı 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Afiyet olsun.

6 Temmuz 2012 Cuma

MİNİ PATLICANLARLA SANDAL SEFASI

Merhabalar;
Antalya da annemlerdeyken döneceğimiz gün Ermenek pazarına gittik. Zaten eşimde bende ne zaman tatile çıksak dönüşte mutlaka bir köy pazarı bulur alabileceğimiz ne varsa alırız. Domatesin kokusu, fasulyelerin görüntüsü, meyvelerin lezzeti, mısırın sarısı cezbeder bizi. Bu seferde direk içine düştük: Köy pazarı.İnanılmaz güzeldi. Her yerde insanların kendi yetiştirdikleri rengarenk sebzeler meyveler vardı. Alpanla ne alacağımızı şaşırdık. Çünkü birde bunları sıcakta Ankaraya kadar getirmek var. Artık az meyve ve bol sebze ile alışverişimizi tamamlayıp dönüş yoluna koyulduk. 

İşte bu en büyüğü avuç içim kadar olan  minicik patlıcanlardan da aldım. Tamda alırken düşündüğüm şekilde pişirdim. Küçük olduğu için herkese sevimli gelip yok ben yemem nidaları duymadan bir akşam yemeği keyfi yaptık.
Malzemeler:,
  • 12 adet küçük patlıcan
  • 250 gram kadar dana kuşbaşı
  • 1 kaşık kadar becel
  • 1adet  iri kuru soğan
  • sivribiber
  • kırmızı biber
  • maydanoz (ben unuttum)
  • tuz
  • karabiber
  • zahter (kekik)
  • kaşar rendesi
  • domates sos (yada salçalı sıcak su)
  • kızartmak için yağ
Yapılışı; Öncelikle patlıcanları bıçakla delin ve tuzlu suda en az yarım saat olmak üzere beklemeye alın. Bu arada kuşbaşı eti kızgın tavada iyice kavurun yağını ekleyip kavurmaya devam edin. İncecik doğranmış sivri biber ve kırmızı biberi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ekleyip bir kenara alın. Suda bekleyen patlıcanları  yıkayın ve kağıt havlu ile iyice suyunu alın. Kızgın yağda her tarafını eşit kızartın ve fazla yağını yine kağıt havlu ile alın. Hazırladığınız harçtan içlerine pay edin. Üzerine domates sos yada sulandırılmış salça döküp, tuz ekleyin. Sıcak fırında sos kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaşar rendesi ekleyin ve birazda onunla fırında  kızarttıktan sonra  servise hazır. Afiyet olsun.

5 Temmuz 2012 Perşembe

SEMİZOTU SALATASI


Çevrilmemekte inat eden fotoğraflarım. Ya ben inadım bugün yada blogger. Kiiiii sonuç: blogger.. Çünkü
 onun dediği gibi kaldı resimler. Kafanızı hafif sağa çevirerek bakarsanız daha göze hitap eden bir salata görebilirsiniz :)
Semizotu salatasına bayılırım. Her hafta mutlaka bir gün yiyorum sanırım .O yüzden sürekli yapılan içeriği de o anda evde olan malzemeye göre değişen ama sosu asla değişmeyen bir lezzet. Bu haftada  nişantaşı pazarında rengine ve yapraklarının tok duruşuna dayanamayıp aldığım,  normalden biraz daha ekşimsi bir lezzette semizotu salatası hazırladım. Çok farklı değildir belki sizlerin yaptıklarından ama yine de fikir olsun arşivimde bulunsun diye eklemek istiyorum.

Malzemeler:
  • 1 bağ semizotu
  • 3-4 badem salatalık
  • ceviz
  • mısır
Sosu; 2-3 kaşık süzme yoğurt, 1çay kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı mayonez, tuz ve bolca kuru nane (ben mayonezi de çok az koyuyorum)

Yapılışı; semizotunun yaprraklarını güzelce dallarından ayırıp bol suda yıkayın. salatalık ceviz ve mısırı damak tadınıza yada göz zevkinize göre ayarlayıp ekleyin. servis zamanı sosunu ekleyin ve harmanlayın. Afiyet Olsun.




4 Temmuz 2012 Çarşamba

KIZARMIŞ HELLİM SALATA


Sıcak akşamlar için ideal bir salata ve hatta yemek bence. Dün akşam zeytinyağlı bir yemek ve çorba eşliğinde salatayı bitiremedik bile. Buda ne demek oluyor tek başına yemek niyetine ye gitsin! Üzerine dökülecek sos miktarını da ayarladıktan sonra süper bir diyet salata üstelik :)

Malzemeler: (ölçü vermiyorum kişi sayısına yada damak tadınıza göre siz ayarlayın)
  • hellim peynir (yörsan)
  • ıceberg
  • nane
  • maydanoz
  • dereotu
  • badem salatalık
  • kırmızı biber
  • kiraz domates
  • mısır
  • badem

Sos için; 1 ölçü zeytinyağ, yarım ölçü nar ekşisi, 2-3 damla limon, kekik, fesleğen, tuz kavanoza alınır ve iyice çalkanır. Yemeğe oturmadan önce sosu salatanın üzerine dökün.

Yapılışı; Tüm malzeme bol suda güzelce yıkanır ve salata kurutucusu ile fazla suyu sızdırılır. İnce yada büyük dilimler halinde kesilir ve servis tabağına alınır. Hellim peyniri dilimlenir ve kızgın tavada her iki tarafı güzelce kızartılır. Servis zamanı sos üzerine dökülür ve hellimlerde eklenerek hazır hale gelir. Afiyet olsun.




3 Temmuz 2012 Salı

MEYVELİ SOSLU LİMONLU MİNİ CHEESECAKE


Uzun bir aradan sonra Merhabalar!
Sessiz sedasız bir tatil ve çocuklarla geçirilen dolu dolu 3 haftadan sonra iş başı yapmak beni kendime getirdi. Hem sıcaklar hem çocuklar çok yoruldum. Tatil tatil olmaktan çıkmaya başlamıştı (benim için) Çocuklar ise bu durumdan çok memnunlar çünkü her güne bir etkinlik bir aktivite ayarladım sürekli gezen 1 kadın ve 2 çocuk...Çalışan anneler için sanırım işyeri kafa dinleme yeri oluyor yada benim için öyle.

 

 

 
Evet gelelim cheesecakemize!
Ben hayatımda hiç cheesecake yapmamıştım hatta yememiştim de. Ama uzun zamandır bloggerlardaki görüntüler çok fena aklımı çeliyordu ve her defasında önce güzel yapan bir yerde yiyeyimde tadını beğenirsem yaparım diyordum. Birde tarifleri incelerken çok detaylı birşeymiş gibi gelip gözüm korkuyordu. Fakeeet Sevgili Cenkin tarifini keşfettiğim anda -tamam- dedim bu sefer kalk Şule deneyeceksin. Aslında keşke yerimde otursam yapmasam ne olurdu kiii :((  Neden böyle diyorum çünkü 12 adet cheesecake den 8 tanesini ben yedim. Büyük itiraf... Ama ne yapayım çok güzeldi. Hafif, serin ve lezzetli. Gerçekten tadı damakta patlayan birşeymiş bu cheesecake'in! yemeden önce deseler inanmazdım. Amaaaan! kremalı pastanın tartın yerini tutamaz diye düşünürdüm ama öyle değilmiş bambaşka bir lezzet. Bu tarifi,  hiç denememiş ve ince detaylarla uğraşmak istemeyen herkes kullanabilir.

 
Malzemeler: 12 adet mini cheesecake
Tabanı için;
  • 1 paket eti burçak
  • 1/2 sb badem
  • 2 kaşıkdan daha az tereyağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
Harcı için;
  • 400 gram labne peyniri (450 gramlık paketin suyu sızdırıldıktan sonra)
  • Yarım paket  krema
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı vanilya aroması
  • 2 adet limonun incecik rendelenmiş kabuğu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için; Dr Oetker Meyveli Sos

Yapılışı; En önemli püf noktası tüm malzemeler 2 saat önceden dolaptan çıkarılmalı ve oda ısısına gelene kadar beklenmeli imiş. 12 adetlik muffin kalıbına muffin kağıt kaplarını dizip bir kenara ayırın. Bisküvileri ve bademi blenderdan geçirip un haline getirin. Tereyağı küp küp doğrayın ve şeker ilave edip  iyice karıştırın. Kağıt kaplara  dolu dolu 1 er çorba kaşığı olacak şekilde pay edin ve çay bardağı yardımı ile iyice bastırın. Tabana eklediğimiz erimiş tereyağının tekrar donabilmesi için muffin tepsisini buzluğa kaldırıp soğumaya bırakın. Bu arada bir karıştırma kabında iyice süzülmüş labne, krema ve şekeri çırpın. Aralarda tamamen harca yedirecek şekilde çırpmak suretiyle sırasıyla yumurtaları, vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Muffin tepsisini buzluktan çıkarıp kurabiye tabanlarının üzerine harcı paylaştırın. Cheesecakeleri önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 25-30 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın, oda sıcaklığına geldikten sonra da servis tepsisine yerleştirip buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Soğumuş cheesecakelerin üzerine hazırladığınız meyveli sostan 1 er kaşık koyun ve soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet Olsun.
 

 
Notlar:
1. Benim fırınımın azizliği yüzünden  üzerleri fazla kızardı ama tadını etkilemedi. (sanırım)
2. Cenk tarifde kendi yaptığı kurabiyeleri kullanmış ama ben onun kadar becerikli olmadığım ve olamayacağım için hazır bisküvi kullandım.
3. Üzerlerine meyve ekleyerek de pişirebilirsiniz. (Bknz: Cafe Fernando )
4. Tamamen üşengeçlikten koca paket meyveli sosu hazırladım ama sanmayın ki kalanını ziyan ettim çocuklarla dondurma keyfi yaptık :)