8 Haziran 2012 Cuma

KUZU İNCİKTEN TANDIR OLDU! HEMDE PÜRELİ


Karnelerimiz alındı. Tatil planları yapıldı. Ohhh bi ferahlama geldi bana. Düşüncesi bile yetiyor "tatil" ....Tüm kuzulara bol eğlenceli, dinlenmeli, keyifli ve güzel bir tatil diliyorum. Ee tabi tatili hak eden anneleri de unutmamak lazım.

Yine uzun zamandır taslaklarda bekleyen yemeğimi paylaşayım istedim. Aslında pişirirken aklımda böyle bir yemek yoktu. Ama çocukların rahat yiyebilmesi için etleri ayırırken  keşfettim.  Biz yerken çok beğendik sizlerde hafif ve lezzetli bir et yemeği isterseniz mutlaka deneyin.  Daha önceki kuzu incik tarifi ise burada,

Malzemeler:
  • 4-5 adet kuzu incik
  • 1 çay kaşığı top karabiber
  • defne yaprağı
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 kuru soğan
  • kekik yada zahter
  • 1 kaşık salça
  • 2 bardak sıcak su
  • çok az tereyağ
Püre için; 2-3 adet iri patates soyulup küp küp doğranır ve yarısı süt yarısı da su olacak şekilde tencereye alınır ve iyice kaynatılır.Muskat rendesi ekleyebilirsiniz. Tuz eklenip  blender ile püre haline getirilir.Bir miktar kaşar rendelenerek katılır.

Yapılışı; Öncelikle etlerimiz ılık su altında iyice yıkanır. Düdüklü tencerimize aldığımız sıvıyağda iri doğranmış kurusoğan kavrulur üzerine inciklerde eklenir. 1-2 kez çevrilerek kızartılır. Karabiber,defne yaprağı ve salça eklenip karıştırılır . Kaynar su eklenip düdüklünün ağzı kapatılır. Yaklaşık 15 dakika kadar haşlandıktan sonra altı kapatılır. İncikler el ile küçük küçük parçalara ayrılır ve çok az tereyağında kavrulur. Püre  ile süper bir ikili tavsiye olunur.Afiyet olsun.

6 Haziran 2012 Çarşamba

MUZLU KEK


Keki dün gece yaptım ve gün boyu eklemek için heyecanlandım. Tadına bayıldım tam kıvamında yumuşacık lezzetli mi lezzetli bir kek oldu. 1 dilim asla yetmiyor (tabii bu iyi bir şey mi kötü birşey mi şu an ayıramıyorum, kek bittikten sonra verilen gramlar alınmış ise kötü olacak  :)) Buzdolabımı açtığımda kendinden geçmiş muzlar "nolur bizi atma yazık oluruz ye bizi diyordu."  Bende hadi sizden kek yapayım dedim. Tamamen doğaçlama bir süreçle kek tamamlandı. Nasıl mı?
Hmmmm bakalım neler var evde?
Ooo kremanın tarihi doluyor  kullanmak lazım!
Kırılmış cevizler bana, ben onlara bakıyorum!
2 muz dolaba kamp kurmuşlar!
Çocuklar sevmediği için biriken bitter çikolatalar sıkılmışlar beklemekten!
eee ne yapalım kek yapalım kek yapalım!!!!!

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 paket krema (Sek marka vardı evde)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 50-60 gram kadar bitter çikolata
  • 2 iri muz minik doğranmış
  • yarım su bardağı kadar kırılmış ceviz
  • yarım limon suyu (muzların üzerine daha fazla kararmasın diye)
  • 2-2.5 su bardağı kadar elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • tarçın
  •  
    Yapılışı; Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta,minicik tuz ve şeker güzelce çırpılır. Yarım su bardağı Sıvıyağı kek kalıbınıza dökün ve güzelce her tarafına sürdükten sonra harcınıza katın. (Böylece hem kalıp yağlandı hemde ekstra yağ kullanmamış oldunuz) krema,doğranmış limonlanmış muzlar, dilerseniz tarçın ve bıçak ucuyla minik minik doğradığınız çikolataları da ekleyin ve karıştırın. Unu kontrollü ekleyin, kabartma tozunu da ekledikten sonra yağlanmış kalıba aktarın. Kürdanla kontrol ederek iyice pişirin. Afiyet Olsun.