31 Mayıs 2012 Perşembe

SPAGETTİ KURABİYE


Kurabiyeler çok bereketli ve lezzetli. Biz üzerine reçel koyup yedik, çikolata sürdük yedik olmadı olayı abartıp iki taneyi birleştirip arasına nutella sürüp yedik. Ye ye bitmedi.  Amcama geçmiş olsun ziyaretine giderken yapmıştım 2 tepsi kurabiye oldu, birazda eve ayırmıştım. Geçen hafta Cuma yaptığım kurabiye bu sabah hala lezzetliydi. Demek ki bayatlamadan uzun süre kalabiliyor. İlk kez yaptım, tarif  " Birseninmutfağından "

Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Yapılışı;  Margarin, şeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Kontrollü bir şekilde elenmiş unu ekleyin, vanilya ve kabartma tozu ilavesiyle yoğurmaya devam edin. Hamuru ikiye ayırın, Ben yarısından biraz daha fazla ayırıp, daireleri bu hamurdan kestim. Geri kalanını da rendelerken kolaylık olsun diye dolaba kaldırdım. Büyük olan hamuru tezgahta 1 cm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile daireler kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Benim Moulinex Rendem :) olduğu için tüm hamuru onda rendeledim Tepsideki dairelerin üzerine pay ettim. Ancak tarifin orijinalinde dairelerin üzerine sarımsak ezeği ile rendelenmiş. Isıtılmış 175 C'de beyaz kalacak şekilde altını kontrol ederek pişirin. Soğuyunca ortasına 1 çay kaşığı reçeli yada benmari eritilmiş çikolatayı  koyup servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

28 Mayıs 2012 Pazartesi

NEVZİNE


Ege (6 yaşında henüz) şunu farketti "neden güzel olan herşey pağlı (pahalı)"  Önce anlamadım tabii bu çocuk ne demek istiyor acaba diye. Ama almak istediği her oyuncağın fiyatını söyleyip ardından daha çok para biriktirmen lazım dediğim için istediği şeylere ulaşamayacağı umutsuzluğuyla kurulmuş bir orantı olduğunu fark ettim. Bu yöntemi deneyin mutlaka alışveriş yaparken istediklerini yada ihtiyaçlarını  alabilecekleri kadar para veriyorum ve harcamalarına dikkat ediyorlar. Mesela geçenlerde su alacaklardı onlara 50 şer kuruş verdim. İlk işleri pipetli üzerinde çizgi film kahramanlarının oldukları suları almak oldu sonra paralarının yetmeyeceğini farkedip o zaman makul olanı seçmeye karar verdiler. Bende çok güldüm çünkü parayı ben ödeyecek olsam mutlaka ısrar ederlerdi.
Evet konu nasılda dağılıyor ama... Asıl diyeceğim şu aslında; güzel olan şeyler pahalı olduğu gibi lezzetli olan şeyler de  çok kalorili. Nevzine de bana göre bildiğim en kalorili tatlılardan biri ve malesef en lezzetli olanıdır. Malesef diyorum çünkü genetik şanssızlığı olan, kilo almaya çok ama çok müsait biri için yenmemesi gereken bir tatlı. Yedim ama yapcak bişi de yok artık. Sefam olsun deyip tarife geçiyorum.
Unutmadan şunuda yazmak isterim aslında bu tatlıyı biz hamuruna su koyarak yaparız ama Chefikada sütlüsünü görünce dayanamayıp öyle denedim.
Malzemeler:
  • 250 gr erimiş margarin (iyice eritip kaynattım 1 su bardağından biraz eksik olacak)
  • Margarin kadar sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su (ben 2 su bardağı koydum)
  • 1 bardak pekmez
Yapılışı; Tüm malzemeler iyice karıştırılır ve yoğun kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenir. Ben hamurun 2/3 ü kadarını dikdörtgen borcama kalanını da tart kalıbıma yaydım. Üzerine cevizi pay edip bastırın ve dilimleyin. 180 derecede sıcak fırında iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için, suyu ve şekeri tencereye alın kaynatın bir-iki taşım kaynadıktan sonra pekmezi ekleyin ve altını kapatın. Tatlınızı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetinizi dökün. Afiyet olsun.

18 Mayıs 2012 Cuma

MANTARLI BONFİLE SARMA

Bugün nefis bir davet yemeği var blogumda. Ben çok beğendim ama bir eksiklik var gibiydi tadında. Ertesi gün kalan bir parçayı üzerine bol kaşar rendesi ile fırınlayıp yeniden tattığımda tam kararında enfes bir yemek olduğuna karar verdim.
Bence malzemeler tamamsa çok pratik bir yemek. Mesela ben içine kullandığım mantar soteyi bir önceki gün yaptım hatta keşke aklıma gelseydi böyle bir yemek yapacağım etimide hazır eder bir gece önceden süte yada sosa falan yatırırdım. Gece boyu mışıl mışıl bir uyku çeksin de ertesi güne daha bir lezzetlensin diye ama ne yapalım çalışan kadın halleri bazen haftasonundan yapacaklarıma karar verip hazırlanıyorum bazende spontane bir şekilde günlük psikoljime göre. Bu yemekte bir gün önce mantar sote iken ertesi gün fantazi bir et yemeği oluverdi. Kısmet ne diyelim.

Malzemeler:
  • Kişi sayısına göre bonfile (bir güzel dövülmüş ve elimiz büyüklüğünde olması yeterli benimkiler biraz fazla besili oldular)
  • İç harç (mantar sote, ıspanaklı pastırma, kaşar, patates bezelye havuç karışımı yada kıyma) dilediğiniz biri.
  • karabiber
  • tuz
  • defne yaprağı
  • domates sos (salçalı sos)
  • 1 bardak sıcak su
Mantar sote için;
  • 1 paket mantar (400 gr)
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 iri kurusoğan
  • zahter
  • tuz
  • kaşar rendesi
Yapılışı;Öncelikle iç harç hazırlanır. Ben soğanı söğüş doğrayıp yağda kavurdum. Uzun ince dilimlenmiş biberleri ekleyip onlarıda soteledim. En son dilimlenmiş mantarları ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar kavurdum.  Tuz ve zahter ekleyip soğumaya bıraktım.


İyice dövülmüş etlerimizi et tahtasına alıyoruz karabiber ve tuz döküp ortasına harcımızdan koyuyoruz. Ben içine de kaşar rendesi ekledim. Bonfileyi sarıp uçlarını kürdanlarla tutturuyoruz. Kızgın tavaya çok az yağ sürüp her tarafını iyice kızartıyoruz. (Ben aceleden az kızarttmışım bazılarını, o yüzden sabredin çevire çevire güzelce kızartın) Fırın kabınıza alın. Üzerine domates sos dökün, defne yaprağı ve sıcak suyuda ekleyip çok az tuz koyun. Sıcak fırında sosu iyice kaynayana kadar pişirin.

 Daha öncede dediğim gibi fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar rendesi ekleyip tekrar fırınlayabilirsiniz. Enfes yemeğiniz hazır. Afiyet Olsun.

17 Mayıs 2012 Perşembe

ÇİLEK SOSLU FİNCAN KEK


  
Ne zamandır! tencere keklerinden denemek istiyordum hem tadını merak ediyordum hemde fırını olmayan tembel kardeşim için önerebileceğim bir kek tarifim olsun istiyordum. Ve evet güzel lezzetli bir kek. Sünger gibi köpük köpük  kabarmıştı. Evde elektrikler yoksa -yada- fırında başka işiniz varsa -yada- fırınınız yoksa canınız da çok kek yemek istiyorsa heyecanla denenecek bir kek bence. Ama baştan söyleyim  fırındakinin yerini tutmaz ....
Kekler piştikten sonrada üzerine çikolata sos yapmak üzere dolabı açtım süt alacaktım ki gözüme, bir önceki akşam yıkadığım ve kendinden geçmeye başlamış çilekler çarptı hemen çilek sos denenmeli deyip püre haline getirdim. Ve bu ikili bence süper oldu. Hiç çilekli dondurma ve hazır sosunu sevmeyen ben kendi yaptığım bu sosa bayıldım. Çünkü yediğim çilekli yiyecekler hep bana çok tatlı gelirdi kendim hazırlarken  şekerini az koyup limonla tatlandırınca tam kendime göre bir sos oldu. Denemeniz tavsiye olunur :)

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yk kakao
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı; Tüm malzemeler sıra ile eklenip iyice karıştırılır. Yağlanmış çay yada kahve fincanlarının yarısına kadar kek harcı pay edilir. Ama yarıyı geçmeyin çünkü ben kalan harcı da üzerine ekledim ve taştılar hepside.  Tencereye konan fincanların dışından yarısına gelecek kadar tencereye ılık su konur. Tencerenin ağzı açık biçimde suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başlayınca kapağa bir mutfak bezi konur ve kapak kapatılarak, ocak en kısığa alınır . 0 dakika pişirilir.Bu sürenin sonunda ocak kapatılır ve 15 dakika kapak açılmadan dinlendirilir. Sürenin sonunda kekimiz hazır, fincanlardan çıkartılarak üzerine  hazırladığınız herhangi bir sosla ikram edebilirsiniz.

Çilek Sos; yarım kilo çilek iyice yıkanır ve blenderda püre haline getirilir. 3-4 yemek kaşığı şeker ve 1/2 limon suyu eklenir bir taşım kaynatılır. Arada karıştırın mutlaka. Soğuduktan sonra kavanoza doldurup dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.


15 Mayıs 2012 Salı

ANNELER GÜNÜ SÜPRİZLERİM

Çocuklar büyüdükçe özel günler ayrı bir anlam ve heyecan kazanıyor. Hele birde büyük çocuk kız ise  -ooooh- değmeyin annelerin keyfine. Benim keyfimde bir ayrı güzeldi. Ne mutlu oldum!
Pazar sabahı  iki kuzum erken kalktılar. Seslerini ben yataktan duyuyor ama tembellik yapmak istediğim içinde kalkıp bakmıyordum. Bir süre sonra gelip gidip "anne uyandın mı" diye sormaya başladılar. Baktım heyecandan duramıyorlar kalkıp oturdum "tamam  hadi gelin ne yapacaksanız" dedim. İçerden Eylülün sesleri geliyor Egeye direktiflerde bulunuyor: "Bunu sen taşı yok onu ben alıcam" diye.
---Allah allah napıyor bu çocuklar?---

Şebek bunlar yaa.. Bize kahvaltı hazırlamışlar hemde  bir gün önce IKEA da görüp çok beğendiğim servis tabağında -üstelik dönüyor-

Kahvaltıyı getirdiler fakat  ilk cümle biz ne zaman yiycez! Ben şimdi nasıl oturup keyif yaparım ki bu sefer sıra bende. Eşimle birlikte onlara güzel bir masa hazırladık. Servis tabağının kullanılışına örnek olur diye bir resmi paylaşıyorum.


Günün geri kalanında da bol bol gezdik ve eğlendik.Bu arada Eylülün bir süprizi daha varmış "eve gidelim sana tatlı yapıcam" diye tutturdu. Tabi biz çok geç döndüğümüz içinde yolda uyuya kaldı Ama aklından çıkmıyor . Ertesi gün gelir gelmez hemen vanilyalı puding pişirdi ve hazır kakaolu keki eliyle ezmeye başladı ne yapacağını anlattığında da ben kekleri blenderdan geçirdim. Birlikte bir keresinde internette gördüğümüz bir tarifi kendince hazırlamaya çalışıyordu. Saksıda tatlı sunumu :))) Tarif için tık tık...

Dün akşam afiyetle yedik. Ben çok şanslı olduğumu düşünüyorum.
 Allah herkese hayırlı evlatlar nasip eder inşallah.

14 Mayıs 2012 Pazartesi

FIRINDA PATATES OTURTMA

 Merhabalar;

Bu gün çok pratik ve lezzetli bir tarif paylaşmak istedim. Dünün yorgunluğu var üzerimde. Sabah erken saatlerde başlayan kutlamalar gece geç vakitlere kadar sürdü : D Bende lafı çok uzatmadan tüm blogger annelerin "Anneler gününü kutluyorum."

Malzemeler: (Kare borcam)
  • 4-5 orta boy patates
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 300 gr kıyma
  • 1 kaşık becel
  • 1 iri kurusoğan
  • Maydanoz
  • domates sosu (yoksa 2 domates rendesi)
  • tuz
  • karabiber
  • 1/2 kaşık domates salçası
  • 1/2 kaşık biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı; Patatesler soyulup daireler halinde dilimlenir ve iyice yıkanır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve dilimlenmiş patatesleri alın üzerine sıvıyağ ve tuz gezdirip harmanlayın ve 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Bu arada kıymayı tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Margarin ve yemeklik doğranmış kurusoğanı ekleyip iyice kavurun. Salçaları ve dilediğiniz baharatı ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Yemeği fırınlayacağınız borcama 1 sıra patates dizin üzerine kıymalı harçtan ekleyin, kalan patateside üzerine dizin ve kalan kıymayı da ekleyip domates sosunu ve 1 bardak sıcak suyu üzerine gezdirin. Maydanozları ince kıyın ve  serpiştirin. Borcamı alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece sıcak fırında pişirin. Afiyet Olsun


11 Mayıs 2012 Cuma

MİLFÖY ÇANAKLARI




Annemin geçenler de bizde kaldığı bir haftasonu hava süperdi ve bizde balkon açılışı yapalım dedik. Açılış öyle kuru kuru olmaz tabii. Pek sabrımız olmadığı için de çay demlenene kadar hazır olacak pratik birşey olsun diye düşündüm ve hemen bir kek yapıp fırına attım.Birde tuzlu çeşit lazım, onun içinde buzluktaki milföyleri çıkarıp başladım bakmaya ne yapsam ne yapsam (bu arada gözlerimden çıkan ısı ile milföyler oda sıcaklığına geliyorlar)  :) en kolay olabilecek bu çanaklar geldi aklıma. Gayette güzel oldu. Evdekilerin sevdiklerine göre sosis ve pastırmalı yaptım. Ben 6 tane yaptım ama pastırma canavarı Ege -daha başka yok mu ben doymadım- diye söylenince keşke daha fazla hazırlasaydım diye üzüldüm.Siz de evdeki malzemelerinizle istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
  • milföy
  • sosis
  • pastırma
  • yada maydanozlu-biberli peynir, domates-yeşil biber karışımı, yumurta, kıymalı harç,ıspanaklı harç gibi dilediğiniz biri.
  • kaşar rendesi
Yapılışı; Ben muffin kalıbımı kullandım siz dilediğiniz ısıya dayanıklı bir fırın kabında da (derin olmalı) yapabilirsiniz. Milföyler oda sıcaklığına geldiklerinde kalıbımı yağlamadan içlerine yerleştirdim.İçine dilimlenmiş pastırma ve sosisleri koyup 200 derecedeki sıcak fırına sürdüm milföyler iyice kabarıp kızarana kadar pişirdim ve fırından alıp üzerlerine kaşar rendesini ekledim ve kaşar eriyip kızarana kadar daha pişirmeye devam ettim. Fırından çıkarınca 5-6 dakika soğumasını bekleyin ve öyle servis edin. Çayla birlikte nefis bir börek oldu. Afiyet olsun.



10 Mayıs 2012 Perşembe

PATLICAN DİLİMLERİ



Tarifini "ilahi tatlarda" gördüğüm anda bayıldım. Süper bir atıştırmalık. Çok lezzetli ve şık. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çünküüüüü patlıcan sevmeyen misafirlerim (ve Kocam) bile ilk dilimlerden sonra 2. 3. yü aldılar.
Ben kendime göre uyguladım . Tarifin orjinalinde patlıcanlar fırınlanıyor ama ben tost makinesinde ızgara yaptım ve sarımsağı yoğurdun içine değil patlıcanların üzerine koydum.  Bir de -ben ettim siz etmeyin diyorum- tamamını süzme yoğurt kullanmak gerekliymiş bense yarısını normal yoğurt kullandım. Ve resimlerdeki gibi yoğurt dağıldı. Bekletme süresini de göz önünde bulundurarak hazırlayın!

Malzemeler:
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber (közlenmiş)
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt (sütaş)
  • 1 adet büyük salatalık
  • Yarımdemet taze nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • zeytinyağı
  • tuz

Yapılışı; Öncelikle bir kasede süzme yoğurt, 
ince dilimlenmiş salatalık ve yine  ince doğranmış taze nane ile az tuzu karıştırın. Buzdolabında  en az 2 saat bekletin. Diğer bir  kasede kimyon, toz kırmızı biber ve tuzu karıştırın. Kırmızı biberleri közleyip, kabuklarını soyun ve minik minik doğrayın. Patlıcanları alacalı soyun, yarım cm kalınlığında dilimleyip tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Tost makinesini alüminyum folyo ile kaplayıp fırça ile yağ sürün. (Olabildiğince az yağ kullanıyorum.) Dilimlenmiş patlıcanları dizip üstüne baharatlı karışımdan serpin. 4-5 dakika kadar pişirip, kapaklı  bir borcama alın. Bu arada pişen patlıcanın kağıdını hemen açmayın, kenara alın 2-3 dakika soğumasını bekleyin. Yoksa kağıtla beraber patlıcanlar da geliyor ve dağılıyorlar. Tüm patlıcan dilimleri bu şekilde ızgara edildikten sonra ezilmiş sarımsağı üzerine ekleyip harmanlayıp  kapağını kapatın bir süre bu şekilde bekletin. Daha sonra Servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerlerine közlenmiş biberi pay edin. Onun üzerine de yoğurtlu karışımdan birer kaşık biberlerin üstüne yerleştirin. İŞte nefis bir atıştırmalık hazır. Bu arada ben bir gece önceden patlıcanları ızgaraladım ve dolaba kaldırdım. ertesi gün yoğurtlu karışımı yapıp hemen ikram ettim. Bu şekilde sanırım daha pratik olur. 

9 Mayıs 2012 Çarşamba

KARNABAHAR SALATASI YA DA ÇAKMA KISIR


Resme bakıp bakıp gülesim geliyor. Bana bu kadar keyif veren başka bir sebze daha yoktur sanırım. Önce çorbasını kremalı mantar diye yedirmiştim. Şimdi de salatasını kısır diye...Aslında yaparken  hiçbir planım yoktu. Tamamen kendim için tadını merak ettiğim için yaptım. O gün Alpan eve geç geldi ve "yiyecek ne var " dedi. Bende "sana yemek ayırmadık" dedim. Dolapta çok asil bir şekilde rengarenk duran salatamı görünce "sen bana kısır ver, çayla yerim" dedi. Ben teklif etmemiştim. Kısır demek de aklımın ucundan bile geçmezdi. Ee ne diyim şimdi kısır değil o karnabahar salatası mı? ağzına sürmeyeceği gibi dolabın kapağını bile açmazdı! Ben tamamen spontane bir şekilde gelişen olaylar karşısında güzelce hazırladım ve resimdeki gibi 2 tane yedi. Hiçde yorum yapmadı. Çünkü kısırdan da pek hoşlanmaz ama tadını severse yer. Demek sesi çıkmıyor beğendi diye düşündüm. Ama gelin birde beni görün gülmemek için nasıl zor tutuyorum kendimi. Ve böylece yalancı anne tariflerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Alpana -sebze sevmeyen sevgili eşim-  yediğinin karnabahar olduğunu söylemedim. Ama bu salatadan 3 gün sonra yaptığım Ispanaklı Kiş'e "yemem bana sebze dokunuyor alerjim var" gibi sözler sıralayınca dayanamayıp "karnabahar yedin ama hiçbir şey olmadı" diyerek açık vermiş oldum. Tabii ondan sonra birkaçgün sanırım güveni sarsıldı yaptığım yemekleri yemedi hatta çikolatalı kekimi "kıymalı" demi diye eline bile almadı. Zavallı kocacım bende onun yerinde olsam aynı paranoya ile aç kalırdım.
Çocuklarda yediler onlarda beğendi. Doyasıya yenecek bir kısır. Karnabahar yemeyen çocuklarınız ve kocalarınız için ideal bir tarif.
Tarif Dukandiyetim blogundan. Ben ufak tefek değişiklikler yaptım orjinali için blogu ziyaret edebilirsiniz. Hatta Dukan diyeti yapanlar için süper bir blog çok fazla çeşit ve lezzette tarifler var. 


Malzemeler:
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 küçük kuru soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • maydanoz
  • nane
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı z.yağ
  • sumak
  • pulbiber
  • tuz
  • Sevdiğiniz tüm baharatlar
Yapılışı; Karnabahar çiçeklerine ayrılır.Sapları kesilir ve tomurcukları robotta bulgur büyüklüğünde çekilir.Teflon tavaya yağ ve incecik yemeklik doğranmış soğan alınır ve kavrulur. Salçaları ve çekilmiş karnabaharda eklenir kokusu çıkana kadar sotelenir. İnce doğranmış yeşillikler,turşu ve geri kalan tüm malzeme eklenerek iyice karıştırılır.Afiyet olsun.

8 Mayıs 2012 Salı

ANANASLI ALT ÜST KEKİ

Amerikan hediye gelen :)) Nordic Ware Pineapple Upside Down Cake Pan kalıbımla bir açılış yapmak istedim. İnternette dön dolaş hangisi güzeldir hangisini severek yeriz diye tarif tarif dolandım durdum. Ondan böyle 20 gündür yokum. Değil tabiii tamamen tembellikten bahar yorgunluğundan .. Beni bu güzel havalar mahvetti deyip bağlayım olayı.
Çok fazla ve çok farklı şekillerde yapılan tarifler buldum ama en çok "Ebru'nun Tacı" adlı blogdaki içime sindi. Ve evet sonuçtan o kadar memnun kaldım ki doğru bir tercih olmuş benim için. İlla ki bendeki kalıptan olması gerekmiyor siz herhangi bir kelepçeli kalıpla da deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş margarin (becel)
  • 2,5-3 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 ananas
 Karameli için;
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı su
Yapılışı; Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Margarin, hindistan cevizi, ılık süt ve vanilya eklenir iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozuda eklenerek harç hazır hale getirilir.Kalıp yağlanır. Ananaslar eşit dilimlere ayrılır. (kalınlıkları) Küçük teflon bir tencerede 2 çay bardağı şeker eriyene kadar yakılır dikkatli bir şekilde su eklenir ve karamel elde edilir. Yağlanmış kalıba karamel dökülür ve üzerinede ananslar yerleştirilir. Ananasların üzerine de kek harcı dökülür ve önceden 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Kürdan ile kontrol etmeyi unutmayın. Fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumasını bekleyin ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin. Dilerseniz anansların ortasına vişne koyarak yada benim yaptığım gibi hindistyan cevizi ile süsleyebilrisiniz. Üzerinde karamelli meyve  altında hinsitan cevizli kek değişik güzel bir lezzet  oldu.Afiyet Olsun.

 
 
NOT: Tarifimi 75.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Bir Dilim Düş'e gönderiyorum. Etkinliğinde kolaylıklar diliyorum.