20 Temmuz 2012 Cuma

BEYKOZ KEBABI yada İSLİM KEBABI ile HAYIRLI RAMAZANLAR


Bugün geçen yıl ramazan ayında yapıpda resmini beğenmediğim için paylaşmak istemediğim nasıl olsa daha çoook yapar güzel resimler çekerim ve onlarla tarif eklerim diye düşündüğüm ama tembellikden yapmayıp bugüne de bir paylaşımım olsun dediğim ve eklediğim Beykoz kebabımla Merhaba! (Owww yooo!  bu ne cümle oldu yaa başlarken sabahtı öğlen olmuş)
Aslında arşive bakınca da farkettim  ki geçen yıl  iftar sofrasında resmini çekmişim üstelik eklerim deyip eklememişim ne fenayım birde yalan söylemişim. Hem güzel foto çekeme hem yalan söyle.Offf çok kızdım kendime. Gerçi geçen ramazan köfteli yapmışım ama üstteki resimde  kuşbaşı et ile yapıldı. Her ikiside lezzetde yarışırlar bence. Ama kocama sorarsanız kesin etli olan der! (Bu arada hatırlatma: eşim patlıcan sevmiyor ama bunuda gayet başarıyla yedirdim ve beğendi.Ona göre artık siz takdir edin lezzetini) 
Mübarek gün lafı daha fazla uzatmadan tarife geçeyim :

 Malzemeler:
  • 5 adet orta uzunlukta patlıcan
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kurusuğan
  • 3 tane sivriber
  • salça
  • kekik  yada zahter
  • karabiber
  • tuz
  • çok az sıvıyağ
  • 1 kaşık margarin
  • 1 iri domates
  • 1 kaşık salça ve 1 bardak sıcak su
  • küçük domates (üzerine )
Yapılışı; Öncelikle patlıcanları alaca soyun ve ince uzun dilimler yapın yaklaşık 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Ardından tost makinesini alüminyum folyo ile kaplayın ve folyoya fırça ile sıvıyağ sürün. Dilimlenmiş ve yıkanmış patlıcan dilimlerini güzelce ızgara edin. Bir yandanda kuşbaşı eti kızgın tavaya alın ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun 1 kaşık kadar margarin ekleyin. Yemeklik doğranmış kurusoğanı ve incecik kıyılmış biberleri ekleyin kavurmaya devam edin. Baharatlarını ekleyin. son olarakda yine küçük doğranmış domatesleri ekleyin ve etler iyice pişinceye kadar kısık ateşte bırakın. ızgara patlıcanlardan iki tanesini alın ve + şeklini verin. kuşbaşı harçdan içine koyun ve patlıcanları bohça şeklinde kapatın. tepsiye koyarken birleşme yeri alta gelecek şekilde olsun. üzerine domates dilimi ekleyip kürdan ile sabitleyin. Fırın kabınıza tüm patlıcanları bu şekilde dizdikten sonra üzerine salçalı su döküp (tuz eklemeyi unutmayın) 200 derece fırında suyu kaynaya dek pişirin. Afiyet olsun.





11 yorum:

  1. hayırlı,huzurlu bir Ramazan diliyorum...hayırlı cumalar..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Etli olanını ilk defa gördüm, denemek gerek, nefis görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. enfes gözüküyor.....ramazan yemeğş olmus
    ellerine sağlık..... hayırlı ramazanlar....

    YanıtlaSil
  4. hımmm.nefis bir yemek.sunumda harika.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bana etli,köfteli farketmez patlıcanı her sekılde tuketirim:))..çok severim islim kebabını ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor..
    hayırlı ramazanlar..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir bloğunuz var.Sizi takibe aldım..Hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  7. Mmm nefis görünüyor. Benimde çok sevdiğim ve yaptığım bir kebaptır. Ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  8. Enfesss görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Kebapta kebap yani..ellerine saglik..nefis olmusa benziyor..

    YanıtlaSil
  10. 1.sıra yaprak sarması 2. sıra islim kebabı.Bu ikisini çok severim.Ama bu kebapta çok zahmetli patlıcanları kızartmak falan.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın İnan bende çok zaman üşenerek yapıyorum :( ama yaptıktan sonrada ne kadar keyifle yiyoruz :)

      Sil