10 Şubat 2012 Cuma

İNCİRLİ TATLI

Merhabalar;

Geçen yılda hep iş yoğunluğundan, çocukların hastalıklarından, yetişemediğim işlerden şikayet ediyordum ama sık sık da bloguma girebiliyordum. Bu sene yine aynı telaşlar fakat başka işlerle uğraşmama fırsat bile kalmıyor. Zaman akıp giderken onu daha  iyi kullanmayı öğrenmek yerine boşamı harcıyoruz acaba? Yaptığım işlere bakıyorum hep başa sarıyorum gibi geliyor. Her defasında sanırım tahammülüm ve iş gücüm daha da azalıyor.
Kış da uzun sürdü zaten : (  Ankara  yine karlar altında. Her yer bembeyaz! Hayatımda yaşadığım en uzun kış oldu sanırım bu sene...



Geçen hafta arkadaşlarımızla birlikte olacağımız bir akşam için Nefis Yemek Tarifleri sitesinde görüpte çok beğendiğim bu incirli tatlıyı yaptım. Tarifi okurken zaten, kesin çok güzel bir şey olmalı demiştim ve beklediğim gibi de oldu.Hemen tarife geçiyorum çünkü biraz uzun :)))

Malzemeler:
  • 6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 çay bardağı süt(ılık)
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker (Ben 5 yk kullandım)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • 4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı; Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.
Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu oluyor. Devamedin siz çırpmaya....
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
Benimkesin önerim 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis etmeniz ama acelemiz var ise 3-4 saatte yeterli olacaktır. Afiyet olsun.

21 yorum:

  1. tam bir lezzet şelalesi.Eline sağlık.Nefis olmuştur eminim.

    YanıtlaSil
  2. Mmmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. incir ve ceviz, bir arada tadı çok güzel olduğu kesin, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Şule'cim biz çalışan bayanlara gün
    ler yetmiyor maalesef.Ellerine sağ
    lık tatlın harika sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş canım.olsada yesem şimd dedim bakınca.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. mehtapjım kesinlikle öyle bayıldım ben çok teşekkürler :)

    yemeksevdam teşekkürler.

    Nuran dimi yaa bende çok severim incir ve cevizikilisini. hatta tarifde fındıkda yazıyodu ben hiç oralı bile olmadım :)

    deryajım dimi yaaa çalışıyor olmanında bundaki etkisi büyük. teşekkürler

    sevdajım keşke sen buralarda bir yerde olsanda ben sana ikram etseydim güzelim:)

    YanıtlaSil
  7. aaa!bende yapıp yayınlamıştım dün akşam:))ellerine sağlık canım,seninkide çook güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. ah be canım evdede olsan gün yine yetmiyor.sabah bir kalkıyorum akşama kadar koşturmaca...ağır kanlı biri olsam halim ne olurdu acep.allah afiyet versin yorulalım napalım...tatlıda tatlı olmuş.ellerine sağlık.güzel bir hafta sonu diliyorum.öpüldünüüüüüzzz...

    YanıtlaSil
  9. Bu tatlıya bayılıyorum, çoktandır da yapmamıştım. İyi ki gördüm ellerine sağlık canım. Harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. Şulacim bayıldım tatlına muhallebili tatları herzaman çok sevdiğimden görünce tam benlik dedim.Muhteşem..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım..çok lezzetli görünüyor..sevgiler..mutlu akşamlar..

    YanıtlaSil
  13. Pek guzel olmus ,acik zor mu? Tembellik etmeyip denemek lazim....

    YanıtlaSil
  14. inciri çok severim onunla yapılan her tatlıda ayrı güzel olur..
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor tatlın,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. cok lezziz olmus canim
    ellerine saglik

    sevgiler...
    tiramisuya andirdi biraz :-)))

    YanıtlaSil
  16. gel gel beni ye diyor bu tatli ellerine saglik sevgilerle.

    YanıtlaSil
  17. Enerji deposu, nefis bir tatlı olmuş...
    Ellerinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,
    İncirli tatlıyı ne zamandır yapmayı istesem de bir türlü uygulamaya geçip yapamadım,bu tarif iştahımı kabarttı ve beynime hemen yapmalısın sinyalleri veriyor sürekli,ellerinize sağlık,bu arada profilinizden burcumuzun ve mesleğimizin aynı olduğunu gördüm :)))Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. Canım ben geldim
    mmmmmmm mis ellerine sağlık
    bana da beklerim
    :))))))))

    YanıtlaSil
  20. En sevdiğim sey incir olupda böyle bir tatlıya ras gelmem beni benden aldı tabikii:))
    Ellerinize saglık inanılmaz görunuyorlar ilk fırsatta yapmak istiyoum:)

    YanıtlaSil
  21. bu tatlıyı birinde yemişdim ve tarifini almamıştım şimdi yazdım yapıcam çok severim cevizli incirli tatlıları kurabiyeler tarçını...

    YanıtlaSil