3 Kasım 2011 Perşembe

ÇÖREKOTLU KRAKER

 Bu kurabiyelerin evde her şekli pişer. İnce rulolar yapıp dilimlenerek, kurabiye kalıpları ile kesilerek ve birde bu şekilde. Aslında o kadar lezzetli ki şekli hiç önemli değil sadece ne için yaptığıma göre şekil veriyorum zaten!
Tarif Melike Yengeme ait. Pastane den alınmış çok lezzetli ve taze kuru pastalar tadındadır.
Kesinlikle ama kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Yiyen ve tarifini almayan kalmadı neredeyse. Bir ara bizim evde haftada 2-3 kez yapılıyordu. Yapımı da o kadar kolay ve çabuk ki hiç üşenmeden yapıveriyorsunuz.

Malzemeler:
  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1/2 sb siviyag
  • 1/2 sb toz şeker
  • 1,5 tatlı kasığı tuz
  • 1 yumurta aki (sarısı üzerine)
  • 4 çorba kasığı çörekotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Yapılışı; Yumuşak margarin, sıvıyağ, toz şeker, tuz ve yumurta akı çırpıcı ile iyice karıştırılır. Çörek otu (dilerseniz haşhaş da ekleyebilirsiniz), un ve kabartma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur. Ben hamuru bezelere bölüp yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açıp rulet ile dilimledim ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp orta ısılı fırında 15 dakika kadar bir sürede pişirdim. İster sıcak sıcak ister ertesi gün yada daha ertesi günlerde afiyetle yiyebilirsiniz. 1 hafta kadar da tazeliğini koruyor.
Gerçi biz de hiç 1 hafta kalmadı ama  :))))

16 yorum:

  1. Krakerler nefis duruyor ama canım.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. görüntüden nasıl lezzetli oldukları belli canım.ellerine sağlık.sevgiler.öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  3. canım benım çok güzel gorunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok harika bir tarif canım yanında çayla nefis olur. Bence her türlü misafiri ağarlar :)
    Aldım tarifi :)

    YanıtlaSil
  5. tadını alır gibi oldum..nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Cok güzel görünüyor ellerinize saglik .

    YanıtlaSil
  7. çok güzeller bayılırım bende ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor ellerine sağlık yalnız bir şeyi merak ettim hem şeker hem de tuz girdiği için tadı tatlı mı tuzlu mu oluyor. Yani tuzlu birşeyler yapacağımız zaman mı tatlı yapacağımız zaman mı denemeliyiz ?Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. pastanelerde gördüklerimize benzemiş :) çok güzel görünüyor. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Krakerler nefis görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çörek otunu sevmiyorum ama onu kullanamdan deneyeceğim bu tarifi inşallah..
    Ellerine sağlık canım.
    Süper görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  12. canııımm ellerine sağlık
    bayıldım çörekotlu krakerlerine
    tarifi aldım teşekkürler:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. kemalpasatatlisi.com1 Aralık 2011 06:55

    canım,
    akşam bu saatlerde yemek tariflerine bakınca gördüğüm herşeyden canım istiyor, senin çörekotlu krakerlerin de süper görünüyor, ellerine sağlık...sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. sizin kurabiyeler de çok güzel görünüyor.. daha ince olduğu için benimkilere göre daha çıtır çıtır olmuştur: ) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. su rulet zimbirtisindan yok benim:(
    aksama caya misafirlerim var. borek yerine bu kurabiyelerden yapiyim.
    simdi markete gidiyorum, ve rulet aliyorum:)
    sonra da size sonucu yaziyorum:)
    cok yasayin emi, hersey harika bu sitede yaa:(

    YanıtlaSil