4 Ekim 2011 Salı

KAKAOLU RULO MUZLU PASTA

Kolayca pasta yapmak isteyenler için bence süper.
 Denemek için çekinmenize hiç gerek yok tadı yerinde kolay bir pasta.
Zaten ustasının elinden, ben tarifi daha öncede pastalarından denemeler yaptığım Burçin Hanımdan aldım.

Malzemeler:
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • ¼ su bardağı nişasta (25 gram)
  • 1/3 su bardağı kakao (25 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
*Üzerine serpmek için 1 yemek kaşığı pudra şekeri
*İç kısım için arzuya göre vişne,muz ya da çikolata parçaları
Kreması için, daha önce yaptığım meyvalı pastadaki kremayı kulandım çünkü hem çok hafif hemde kakolu bir keke yakışacak beyazlıkta. Siz dilerseniz tarifin orjinalindeki ganajı yada benim daha önce yaptığım rulo pastadaki kremayı da kullanabilirsiniz. Onun tarifi için tık tık.

Krema;
  • 1 paket Pınar marka Krema
  • 1 paket Crem Ole Damlasakızı aromalı
  • 1/2 paket krem şanti
  • soğuk süt (kıvamı açacak kadar)
Yapılışı; Ben Burçin Hanımın yazdığı herşeyi harfiyen uyguladım ve başarılı oldum. O yüzden tarifi aynen aktarıyorum.
Fırını 180ºC’de ısıtıyoruz.
Fırın tepsisine kenarları taşacak şekilde yağlı kağıt seriyoruz.
Un, nişasta, kakao ve vanilyayı birlikte eliyoruz.
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
Sırasıyla önce yumurta sarılarını sonra da elenmiş kuru karışımı spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dökerek yaklaşık 20-22 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız pasta kekini sıcakken uzun kenarından başlayacak şekilde rulo yapıyoruz.
Soğumaya yakın ruloyu açarak kremayı her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde sürüyoruz.
Sonra içte kalacak olan uzun kenarın başlangıç kısmına vişne, muz ya da çikolata parçalarını yerleştiriyoruz.
Rulo haline getirip süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.Afiyet Olsun.

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor.Rulo pasta yapacağım zaman senden alırım tarifini.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık..
    denememek elde değilki ne güzel görğünüyor:)
    sanırım tüm ziyaretçiler ahh bir dilimmmmm diye tırmalayacak bugün:))
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. bugün bütün bloglar söz birliği yapmış gibi hep pasta yapmışlar ama yaa

    olmaz ki ama :(
    canı çeken var burda dimi :)

    eline sağlık olsn

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım bir dilim alıyorum...sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ELİNE SAĞLIK CANIM BENİM...NEFİS GÖRÜNÜYOR...KIRPIKLARI BEĞENMİŞSİN.AFİYETLER OLSUN.ÖPÜYORUM TATLI YANAKLARINDAN.SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  6. bende tek gecerım su muzlu pastalarıı ellerıne saglık canım benım..

    YanıtlaSil
  7. tadı ile gerçekten şahane bir pasta.sık sık yapan biri olarak bundan eminim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. cnm ellerine sağlık bencede çok kolay bi pasta hem de çok bereketli:))

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım nefiss afiyetle

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık. harika görünüyor ve bence gayet hafif :)

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil