21 Eylül 2011 Çarşamba

KIRPIK

 
Malzemeler:
  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • beyaz peynir
  • maydonoz
  
Yapılışı; Margarin, süt, yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ayrı bir yerde un, tuz ve maya harmanlanır. Tüm hamur karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. (un koyarkan dikkat kontrollü olmaya çalışın bir miktar ile yoğrup kalanı ekleyin) 30-45 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanması için beklenir. Hamurunuzu mayalanma süresi sonunda gazını almak için bir kez daha yoğurun. Yağlı kağıt serili tepsiye dilediğiniz büyüklükte (mayalı hamurun kabarmasını da göz önünde bulundururarak) oval şekil vererek dizin ve yaklaşık 30 dakika da bu şekilde bekletin. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz çörekotu yada susam ekleyerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğumasını bekleyip ortalarından kesin ve  çatalla ezmiş olduğunuz peynirden birer tatlı kaşığı kadar koyup sadece  ağız kısımlarını kıyılmış maydonoza batırın.Afiyet olsun.
Not: Bu ölçü ile ben 1 tepsi açma 1 tepside kırpık poğaça yaptım.

8 yorum:

  1. Ben buna bayılırım :) Sevmeyen de yoktur herhalde. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik harika gorunuyor...sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor:) ellerine sağlık canım
    sevgileirmle..

    YanıtlaSil
  4. Yerim seni kırpık... of çok açım. ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Güzel görünüyor,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Çayın yanında hayır denemeyecek bir lezzet. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Çok eskiden sabahleyin işe gelirken bunları çok güzel yapan bir pastane önünden geçerdik bol miktarda alırdık ve serviste afiyetle yerdik. ellerine sağlık o günleri hatırlattın canım . güzel bir hafta dilerim. esenkal..

    YanıtlaSil