19 Mart 2011 Cumartesi

TAVUKLU VE BADEMLİ PİLAV

Çok doyurucu ve bana göre çok lezzetli bir ikili, pilav ve tavuk. O pilav birde bademli ise....  :) 
Bademli Pilav için;

Malzemeler:
  • 1/2 su bardağı badem
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 kaşık margarin (becel)
  • tuz
Yapılışı;Öncelikle pirinci en az yarım saat sıcak tuzlu suda bekletiyoruz. Bu arada bademleri yaklaşık 10 dakika kadar haşlayıp kabuklarını soyuyoruz ve pilavı pişireceğimiz tencerede margarin ile iyice kavuruyoruz yıkanmış ve süzülmüş pirinçler ile tuz ekleyip pirinçler saydam bir görüntü alana kadar birlikte kavuruyoruz. Ardından üzerine yaklaşık 3 bardak sıcak su ekleyip suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.Diğer bir tarafta da tavuklarımızı pişiriyoruz.

Malzemeler:
  • 2 adet tavuk fileto (Paket içerisinden 2 tanesini kullandım)
  • kekik
  • 1 kaşık yoğurt
  • 2-3 damla limon
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz
Yapılışı; Tavukları ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Yoğurt, limon ve diğer tüm baharatları harmanlayıp tavada iyice suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekmeye başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte tuttuktan sonra servise hazır. Aslında bademleri kavurduktan sonra tavuk ve diğer baharatları katıp suyunu çekene kadar pişirebilir ve ardından pirinci ekleyip karıştırarak pişirebilirsiniz. Ancak ben ayrı ayrı sevdiğim için  bu şekilde yaptım.Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. canım yaaa gece gece yapılacak iş mi bu:)ay karnımın acıktıgını hissettim:)çok güzel görünüyo şimdi gece olmasa hemen pişirip yerdim..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel..tavuklu pilavı çok severim ama bademli hiç yemedim.eminimki çok güzel olmuştur tadı..

    YanıtlaSil
  3. canım yanında şöyle bide bol köpüklü bir ayran oldumu tamamdır değme keyfime:)ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. gece yarisiii su anda acikiyorum ama

    YanıtlaSil