20 Mart 2011 Pazar

KIYMALI MAKARNA



Annemin yaptığı mantıların yanında lafı bile olmaz belki ama yine de bizim için vazgeçilmezlerdendir. Üstelik birde çocuklar da sevince tam oluyor lezzeti. Malzemeler:  1/2  paket fiyonk makarna, 2 su bardağı kadar yoğurt, 200 gr kıyma, 1 kurusoğan, tuz , karabiber ve maydanoz. Makarna tuzlu suda iyice haşlanır ve süzülür. Diğer taraftan da kıyma kurusoğan ile iyice pişirilir.Maydanoz ve baharatlar eklenir. Makarnaya tencerenin içerisindeyken yoğurt eklenir tabaklara alındığında üzerine kıymalı harçtan konularak servis edilir. Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. leziz gözüküyor acayip canım çekti yapılırmı gece gece:)

    elleine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kızım ve oğlu çok sevdiği için bizde de sık sık yapılır ellerinize sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. pratik mantı diyelim o zaman eline sağlık cnaım görüntü süper..

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Canımcım bizimde evimizin vazgeçilmezlerindendir.çok güzel olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık eminim mantı kadar güzeldir..

    YanıtlaSil