19 Şubat 2011 Cumartesi

GÜVEÇTE TAVUK

Malzemeler: (orta boy bir güveç tencereye göre)
  • 3 parça tavuk gögsü (Hazır paketlerden)
  • 400 gram mantar
  • 10-15 tane kadar arpacık soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık margarin
  • 1 adet domates
  • tuz
  • kekik
  • 3-4 diş sarımsak
Yapılışı; Tavuk gögüslerini  ortadan ikiye bölüyoruz. (enlemesine) kekikleyip kızgın tavada her iki tarafını da kızartıyoruz (ben yağ kullanmadım). Güvecimizi de sudan geçirip iyice her yerini yağlıyoruz.  Ardından sırayla önce tavukla en altı kaplıyoruz üzerine mantar, arpacık soğan, domates, sarımsak ve çarliston biber dizip tüm malzemeyi bitirene kadar devam ediyoruz. salçayı 1 çaybadağı ılık su ile ezip güvecimize ekleyip ağzını iyice alüminyum folyo ile kapatıp yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz Afiyet Olsun.

Bu arada tarifimi Hobidünyam tarafından düzenlenen tavuk yemekleri etkinliğine yolluyorum.

3 yorum:

  1. Oy oy oy superrr!! AMA benim guvecim yokkii!! Tr'ye gelirsem hemen alacagim birtane.

    YanıtlaSil
  2. Canım yaa:( ... kesinlikle her evde olmalı bence apayrı bir lezzet çünkü..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.Harika görünüyor ideal bir akşam yemeği bence:)

    YanıtlaSil