10 Şubat 2011 Perşembe

ETLİ PİLAV

Ne yemek yapıcam diye çok daraldığım günlerde ilk aklıma gelenlerdendir. Etli pilav yanına da cacık ohh...Eee tabi mızmız çocuklarınız olunca yine bu pilav da rahat yenilebilirler arasındadır. 



Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 300 gr minik minik doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 1 paket mantar (400 gr)
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • 2 kaşık margarin (zeytinyağlı becel)
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:

Öncelikle pirincimizi tuzlu sıcak suya bırakıyoruz. Etleri pilavı pişireceğimiz tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz suyunu çekince margarini ve ince dilimlenmiş mantarlarımızı ekliyoruz. Mantarlar bıraktıkları tüm suyu çekene kadar ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. Sonra domatesleri küp küp doğrayıp salça ile birlikte tavaya koyuyoruz ve domateslerin pişmesini bekleyip ardından iyice yıkadığımız pirinci ve tuzu  ekleyip bir müddet kavuruyoruz. Yaklaşık 3-3,5 bardak sıcak suyu ekleyip ağzını kapatıyor ve tüm suyu çekence altını kapatıp dinşlenmeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun.
 Ben bu sefer yaparken evde küçük doğranmış kuzu kuşbaşım yoktu daha iri doğranmış dana kuşbaşı vardı ama olsun oda yaklaşık aynı zamanda pişti. Resmim hiç hoş olmadı sanki çok yağlı ve bol salçalı bir pilav gibi görünüyor ama aslında öyle değildi. Gayet hafif ve leziz oldu..

3 yorum:

  1. Ne guzel ne guzell... Acim su anda, bir tabak postalarsan cok sevinirim :))

    YanıtlaSil
  2. mantarın girdiği herşeyi yiyeb
    ilirim.ee burda pilavda mevcut eee et de var .insanın yapması gerekenlerin bütünü mevcut.:)
    ben üçünü birlikte hiç yapmamıştım.mantarlı yada etli olurdu yaptıklarım birde böyle deneyim.
    afiyet olsun

    hatta benim mantarı çiğ bile yediğim olur o derece yani:)

    YanıtlaSil
  3. kızlar süpersiniz...
    gülüm ne diyim canım yaa 1 tabak ne demek ben sana tüm tencereyi yollayımda çok uzaksın canım yaaa....
    sezobigojum bende bu mantarı pilavdan başka yerde pek yiyemiyorum. ama madem seviyorsun böyle de bi dene derim...

    YanıtlaSil