12 Şubat 2011 Cumartesi

CEVİZLİ KURABİYE


Cevize bayılırım... Hele ki haftasonu kahvaltı sofrasında kaymakla kankidirler bizim evde...Bu kurabiyelerde yine bir önceki poğaça tarifimdeki gibi klasiklerimdendir. Az malzeme ile yine kıyır kıyır bir tarif size...Annemin misafirleri için yaptım yine bu kurabiyeleri ama çok yorgun olduğum ve  hiç de öyle kurabiye yapma havasında falan olmadığımdan kurabiyelerim istediğim gibi olmadı. Ve birde margarini eritip yaptım. Normalde bu tarz kurabiyeleri yaparken zeytinyağlı becel kullanırım ve onun kıvamı tam kurabiyelere uygun olur. Fakat annem ne fındık yağı kullanıyor nede becel tarzı margarinler.. Gayet bildiğimiz klasik tarzda sıvıyağ ve margarin kullanıyor. Belki de bu yüzden de tam istediğim kıvamı tutturamamış olabilirim. Neyse sonuçta tadımız her zaman ki gibi çok güzeldi. Artık çok çatlamış ve yanık cevizli resimlerle idare edicez ne yapalım evde yaptığım bir gün daha güzel dağılmamış kurabiyelerimin resmini eklerim.

Malzemeler:
  • 1 paket margarin 
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılarak iyice yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, üzerlerine yarımşar ceviz konarak iyice bastırılır ve 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Aman dikkat benim gibi cevizler yanana kadar beklemeyin.. Afiyet şeker olsun...

4 yorum:

  1. nefis olmuş...
    hayırlı kandiller canım
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. hımm çok nefis olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil